Festarimeikki – Crazy glitter lady

SI MODA FESTARIMEIKKI 4Pitkästä pitkästä aikaa (eli ehkä ensimmäistä kertaa ikinä?) meikkitutorialia kehiin. Kyseessä on siis lupaamani festarimeikki, jonka pääosassa on glitterit. Hurahdin näin ihan täysin ekana Flow päivänä ja päätin yrittää melko kehnoilla meikkaustaidoillani luoda jotain vastaavaa myös lauantaille. Mitään välineitä sellaisen tekoon en tietenkään omistanut, mutta pikaisella pyörähdyksellä keskustassa mukaan tarttui myyjän vinkistä kaksi putelia hiusmascaraa ja paketillinen siirtotatuointeja.

Perjantaina meikin tekoon käytettiin useita erilaisia irtohileitä, mutta tähän hätään en sellaisia löytänyt, vaikka pari mielestäni potentiaalista liikettä kävinkin läpi. Vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksiin, jos tiedätte mistä tällaisia irtohileitä saa ostaa! Omaa glitterihimoa irtohileiden puuttuminen ei lauantaina poistanut, vaan päädyin tosiaan vararatkaisuun myyjän rohkaisemana.

Ja vaikka nyt itse sanonkin, niin ihan kiva lopputulos hiusmascarallakin tuli. Tosin olisin voinut olla glitterin levityksen kanssa vieläkin ronskimpi. Vaikka look oli huomattavasti edellisiltaa maltillisempi eikä nyt ehkä ihan vastannut ammattilaisen tekemää olin kuitenkin niin täpinöissäni glittereistä , että kaverit naureskelivat ja vitsailivat tästä tulevan nyt meikäläisen perusarkilook 😀 Joka aamu vaan glitterit nassulle ja menoksi. Ei ehkä kuitenkaan, mutta festareille nämä ovat minusta ihan loistavat!

SI MODA FESTARIMEIKKI 3Tarvitset

siirtotatuointeja 

hiusmascaraa/iholle levitettävää glitteriä/irtohileitä ja vaseliinia

hiuslakkaa

SI MODA FESTARIMEIKKI 2SI MODA FESTARIMEIKKI 5Tee näin

Tee normaaliin tapaan pohjameikki. Itse laitoin primerin, meikkivoiteen, valot ja varjostukset. Puuterin ja aurinkopuuterin lisäsin vasta siirrettyäni tatuoinnit.

Aloita varsinaisen meikin teko siirtotatuoinneista. Sommittele ne haluamallasi tavalla kasvoille. Ota kosteaa talouspaperia ja pyyhe avuksi. Aseta pyyhe kasvoja vasten kevyesti tatuointien alle niin, että se estää veden valumisen poskia pitkin. Painele sitten tatuointeja kostealla paperilla, kunnes ne ovat valmiit. Poista siirtotatuointien paperit ja kuivaa kasvot niiltä osin kevyesti painellen. Tässä kohtaa voit lisätä puuterin ja aurinkopuuterin.

SI MODA FESTARIMEIKKI 1Siirry sitten glitterien levitykseen. Jos käytät vaseliinia ja irtohileitä, levitä ensin vaseliini pohjalle ja sitten vasta irtoglittereitä päälle. Hiusmascaraa on helpoin levittää kasvoille ottamalla glitteriä sormiin ja levittämällä se kevyesti painellen tatuointien päälle. Itse hieman arkailin glitterin levityksessä, kuten näistä kuvista ehkä huomaa. Sitä kannattaa siis levittää runsaalla kädellä. Omassa meikissäni sekoitin kultaista ja hopeaa, mutta tässä kohtaa voi hyvin heittäytyä todella villiksi värien suhteen. Ekan päivän meikissä oli kaikkia värejä pinkistä turkoosiin.

Glitterimeikki on hyvä viimeistellä hiuslakalla. Näin se pysyy paremmin ja lakka antaa sille vielä ekstrakiiltoa. Yritä kohdistaa lakka vain tälle alueelle, ettei kasvot kiillä kauttaaltaan ja varo suihkuttamasta silmiin.

SI MODA FESTARIMEIKKI 6

photos of me: Sara Vanninen / edited by me

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Roosa
  August 16, 2016

  Askartelu kaupoista löytyy irtoglitteriä. 🙂

  • Kaisa
   August 18, 2016

   No niimpä tietysti! Miksen heti älynnyt 🙂 Olin ennen todellinen askartelukauppojen fani ja kävin siellä viikottain kaikkien tuunausprojektien yms tiimoilta!

 • Päivyt
  July 30, 2017

  Moikka! Tällä viikolla on avattu uusi suomalainen verkkokauppa Glittershop.fi, josta saa kosmeettista, meikkaukseen tarkoitettua glitteriä, jota on turvallista käyttää iholla ja ihan silmienkin lähellä 🙂

Previous
Flow day I – outfit