Festival look 2016

SI MODA ASU JUNE13 2016 5Ajattelin ensin aloittaa tämän postauksen kertomalla miten tämä kesä on nyt pyöräytetty käyntiin festarien osalta ja miten tässä kuvissa näkyy tämän kesän ensimmäinen festarilookki. Mutta se olisi ollut ehkä vähän liikaa, koska monet teistä tietävät, että en todellakaan ole ollut aikaisempina vuosina mikään festarikävijä. “Festarineitsyyden” menetin käytännössä vasta viime vuonna, kun suunnistin jokavuotisten Meripäivien lisäksi ihka ensimmäistä kertaa Ruisrockiin. Sen päälle kävin vielä elokuussa kokemassa Blockfestit, mutta en oikein usko, että näillä meriiteillä voi vielä hehkuttaa uuden festarikauden alkua, saati omia festariasujaan, hah!

No mutta joka tapauksessa, jokin pieni palo on syttynyt sisälläni näitä tapahtumia kohtaan ja tänä kesänä on aikomus ottaa osaa muutamille eri festareille. En oikeastaan ole aikaisemmin edes ymmärtänyt, että festareissa yhdistyy se kaikki mistä pidän (jos ei mahdollista telttailua lasketa). Varsinkin kaupunkifestarit ovat aivan parasta. Päivät ovat täynnä musiikkia, hillitöntä tanssimista, ystäviä, hyvää ruokaa ja juomaa. Pukeutumisellakin on lupa hieman leikitellä ja siitä, jos jostain tykkään.

SI MODA ASU JUNE13 2016 3SI MODA ASU JUNE13 2016 1Ainoa este kokeilevammalle festaripukeutumiselle on vallitseva säätila ja se saatiin kokea viime lauantaina. Mittarissa +12°C, taivaalla mustat pilvet ja festarialue meren rannassa hyytävän tuulen äärellä. Edellisvuoden pukeutumisvinkit joutivat roskiin, koska tuolloin saatiin nauttia molempina viikonloppuina helteistä ja kulkea kesähepenissä.

Olin liikenteessä auton kanssa, joten päätin ottaa vaihtovaatteet autoon mukaan ja kokeilla ensin pärjäisikö sitä paljain säärin, jos yläkroppa olisi hyvin kerrosten peitossa. Muutamaa hetkeä avomeren edessä lukuunottamatta selvisin illasta ilman vilunväristyksiä. Itse asiassa auringon paistaessa tuulettomaan paikkaan, sitä piti ihan riisua ylimääräisiä vaatteita pois.

Uudesta Zaran valkoisesta mekosta tuli samantien kesän lemppari ja voin luvata, että tätä tullaan näkemään kyllästymiseen asti täälläkin. Monikäyttöinen mekko sopii niin arkisempiin tilaisuuksiin tennareiden tai bootsien kanssa kuin juhlavampaankin korkkareiden kera. Bombertakin alle lisäsin vielä illan viiletessä mustan hupparin, jonka ostin hetken mielijohteesta ennen festareille menoa. Ja voin kuulkaas kertoa, että oli ehkä paras ostos vähään aikaan.

Miten en olekaan ennen tajunnut, kuinka paljon yksiväriselle hupparille onkaan käyttöä. Se toimii mainiosti niin bombertakin, nahkatakin kuin armytakinkin alla, mutta myös yksinään. Joskus teininä tuli huppareita käytettyä enemmänkin, mutta nykyään vain urheillessa. Veikkaampa, että tämän mustan huppari myötä siihen tulee nyt poikkeus.

SI MODA ASU JUNE13 2016 2dress ZARA (similar here, here, here) / shoes old (similar here) / jacket ZARA (similar here)

sunnies DOLCE&GABBANA (Loveyewear*)

photos: Janni Ehari / edited by me

(*gifted/postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Mitä tehdä sunnuntaina?