Filttereiden käyttö kuvissa

SI MODA FILTERS 2016 1Mitä tulee kuvien muokkaamiseen olen pääsääntöisesti pysynyt sillä linjalla, että mitä luonnollisemmat sävyt ym. sen parempi. En yleensä lähde leikkimään filttereiden kanssa tai lätki niitä kuvien päälle nopeuttaakseni hommaa, vaan työstän yleensä kaikki kuvat alusta loppuun itse. Näin saan niihin sen saman luonnollisen ja keveän lopputuloksen, josta pidän.

Filttereillä päällystetyt kuvat ovat usein dramaattisempia ja voimakkaampia sekä varjojen että värien osalta. Ehkä siitä syystä omalla tyylilläni muokatut kuvat vetävät yleensä pidemmän korren. Välillä sitä kuitenkin tulee testattua valmiita filttereitä ja joskus (harvoin) ne sopivat kuviin niin hyvin, että päätän mennä vaihtelun vuoksi niillä.

SI MODA FILTERS 2016 2SI MODA FILTERS 2016 4Viime viikon hiuspostauksen kuvia muokatessa satuin kokeilemaan miltä yksi harvoista suosimistani filttereistä näyttäisi niissä. Lopputulos oli mainio, mutta koska filtterin alta oli mahdotonta saada selkoa hiusten uudesta väristä päätin pitäytyä luonnollisessa muokkaustyylissäni. En kuitenkaan malttanut olla julkaisematta myös näitä filtterikuvia, koska lopputulos oli niin kiva ja erilainen. Sälekaihtimien raosta tulviva valo ja filtterin vihreänsininen sävy luovat näihin upean mystisen tunnelman.

Käytössäni on tosiaan VSCO:n filtterit, jotka saa kätevästi ladattua Lightroomiin sisälle. Värillisistä filttereistä käytän oikeastaan vain tätä kylmänsävyistä filtteriä (Kodak Gold 100 Cool+), koska muut ovat liian kylläisiä omaan makuuni. Mustavalkoisia filttereitä olen sen sijaan käyttänyt useastikin. Oikeastaan aina silloin, kun olen kuvia mustavalkoisiksi muokannut.

SI MODA FILTERS 2016 3Alkuun sitä ehkä ihmettelee, että mihin tarvitaan monia erilaisia mustavalkoisia filttereitä, mutta niissä on ihan mielettömästi eroja. Mustavalkoistenkuvien muokkaaminen on ihan oma taiteenlajinsa ja olen kokenut sen jopa värikuvia haasteellisemmaksi. Mustavalkoisissa kuvissa on kyse paljon muustakin, kuin värisävyjen piilottamisesta.

VSCO:n filttereiden lisäksi ainoat käyttämäni filtterit löytyvät Instagramista. Usein instakuvatkin tulee muokattua ns. luonnollisella tyylillä, mutta joskus heitän alle valmiin filtterin. Instan omien filttereiden joukosta löytyy nykypäivänä jo ihan kelpo tavaraa, kunhan muistaa korjata (erityisesti terävöittää) kuvaa vielä sen jälkeen. Monesti filttereiden voimakkuutta kannattaa myös säätää heti alkuun, jotta niiden käyttö ei näy niin selvästi.

SI MODA FILTERS 2016 5

Mitäs siellä tykätään filttereiden käytöstä? Toimivatko ne kuvissa vai suositteko mielummin “luonnollisempaa” muokkausta?

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Henna
  March 17, 2016

  Filtterit toimivat joissain tilanteissa, mutta yleensä tykkään kyllä myös siitä luonnollisemmasta muokkauksesta. Instagramissakin yhä useammin jätän filtterit kokonaan käyttämättä ja menen ihan naturel kuvalla tai sitten muokkaan valotusta hieman.

 • linnea
  March 17, 2016

  Miten käytännössä nämä filtterit ladataan lightroomiin ?:)

 • Mari
  March 20, 2016

  Vaik kirjotin mun blogiin just eilen illalla sivuten samaa aihetta, en voi sille mitään, että silti mua kiinnostaisi kokeilla näitä kehuttuja VSCO filttereitä. Mä rakastan sitä, kun saan tehtyä kuvan itse alusta loppuun, mutta siiiiiiilti mua himottaisi testata vähäsen. Voihan joskus tulla aika, jolloin pitää saada perusräpsy nopeasti eetteriin eikä kerkeä tekemään taidetta? Äääh, kui vaikeaa 😀

  http://marihblog.com

Previous
Sweet morning