Fish Flatbread

si-moda-flatbread-3 Pistetäämpä edessä häämöttävän viikonlopun kunniaksia herkullista reseptiä kehiin. Sen lisäksi, että tämän voi hyvin syödä yksin päivälliseksi, sopii se ihan loistavasti myös illanistujaisiin jaettavaksi tarjottavaksi. Inspiraatio tämän tekemiseen lähti yhdestä lempiravintolastani, The Cockista, josta saa aivan taivaallista Flat Breadia. Ihastuin siihen keväällä ja nyt olen onnistunut koukuttamaan miehenikin siihen.

Mutta koska en valitettavasti välimatkan vuoksi pääse nauttimaan heidän Flat breadistä ihan joka viikko tai kuukausikaan, päätin yrittää valmistaa vastaavanlaisen annoksen kotona. Tärkeintä oli saada onnistumaan pehmoinen, melko paksu pohja, pari erilaista kastiketta sekä käyttää täytteenä kylmäsavulohta, avokadoa ja mätiä. Alla olevalla reseptillä olen päässyt jo aika lähelle toivomaani makua ja lopputulosta. Täältä löytyy kuva alkuperäisestä annoksesta. Vielä minulle on jäänyt hieman mysteeriksi, mitä tuossa ruskeassa kastikkeessa on…

si-moda-flatbread-2si-moda-flatbread-1

Fish Flatbread

pohja:

25 g hiivaa / 2dl vettä / 1/2 tl suolaa / 1/2 dl öljyä tai sulatettua voita / 5dl vehnäjauhoja (gluteenittoman saa käyttämällä esim. gluteenitonta jauhoseosta)

täyte:

kylmäsavulohta / avokadoa / rucolaa / pestoa / limeä / aoilioa / wasabitahnaa / (mätiä)

Valmista pohja lämmittämällä ensin vesi kädenlämpöiseksi, lisäämällä hiiva veden joukkoon ja maustamalla taikinan alku suolalla. Lisää sitten vehnäjauhoja (tai jauhoseosta) vähitellen, aina välissä sekoittaen. Lisää öljy/voi ja loput jauhoista. Vaivaa taikinaa hetki ja anna sitten kohota ainakin puolisen tuntia. Kohotuksen jälkeen jaa taikina kahteen osaan ja muotoile siitä pitkulaisen “pitsa-pohjat”. Anna kohota niiden vielä hetki ja paista sitten uunin alaosassa 250° n. 10 minuuttia.

Pohjien paistuessa valmista kastikkeet. Peston voi tehdä itse (basilikasta/lehtikaalista, oliiviöljystä, pinjansiemenistä, valkosipulista, sitruunamehusta, parmesaanista) tai käyttää hyvää valmispestoa (välillä suosin Lidlin kylmähyllystä löytyvää). Valkoiseen kastikkeeseen tulee aoilia, puolikkaan limen mehu ja wasabia maun mukaan.

Kun pohjat ovat tulleet uunista, levitä ensimmäiseksi niiden päälle pestoa. Lisää sitten muut täytteet ja viimeistele mädillä, pestolla ja aoililla. Minä jätin tällä kertaa mädin pois ja paistoin toisen pohjan päälle tulleet kalat kevyesti pannulla, koska yksi syöjistä oli raskaana 🙂 Jos tarjoat Flat Breadia useammalle hengelle, kannattaa ehkä leikata pohja saksilla sopivan kokoisiin osiin ennen täytteiden lisäämistä. Näin ei sen kummempia ruokavälineitä tarvita ja palat on helppo syödä käsin.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Maria
    September 30, 2016

    Nam mikä ohje!! Laitettiin heti testiin ja tykättiin tosi paljon. Meidän uus lemppari.

    • Kaisa
      October 1, 2016

      Kiva kuulla 🙂 mun ystäväkin juuri sanoi, että pakko tehdä tätä huomenna taas, tykkäsi silloin niin kovasti!

Previous
Bell sleeves under palm trees