SI MODA FLOW 12Monet ovat varmasti jo aivan täynnä tätä Flow höpinää, mutta yhden postauksen verran joudutte sitä vielä kestämään täällä Si Modan puolella. Tämä tulee ehkä hieman poikkeamaan muista lukemistanne postauksista, koska ajattelin tässä kertoa ihan rehellisen mielipiteeni Flow-ensikertalaisena.

SI MODA FLOW 25SI MODA FLOW 24SI MODA FLOW 26Odotukseni viikonlopulle olivat melkoiset. Kaikki ystäväni olivat hehkuttaneet miten tämä on kesän The viikonloppu, elämän hienoimmat festarit, upeaa, mahtavaa, ikimuistoista aikaa. Odotin tajunnanräjäyttävää fiilistä, sellaista tunnelmaa, jota ei muualla kokisi. Uskoin vahvasti, että tästä tulisi minullekin se viikonloppu, jota odotan joka vuosi yhtä paljon.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

SI MODA FLOW 19SI MODA FLOW 10SI MODA FLOW 21SI MODA FLOW 13Kyllä, Flow oli upeasti, esteetikon silmää hiveillen, rakennettu ja toteutettu.

Puitteet +++++

Kyllä, edelliseen viitaten Flow oli tapahtumakuvaajan unelmakohde. Eipä tarvinnut miettiä mistä saisi kivoja kuvia, kun joka puolella oli näyttäviä taideteoksia, tyylikkäitä ihmisä ja puitteet olivat niin viimisen päälle.

Kuvauskohteena ++++

Kyllä, Flow tarjosi hienon kattauksen erilaisia artisteja. Musiikkipuoli jäi omalta osaltani ehkä vähän laimeaksi, mutta suurin syy siihen oli varmasti se, että missasin sunnuntaipäivän (ihan omasta tahdostani). Lauantaina löysin kuitenkin uuden musiikkirakkauden, eikä niissä muissakaan kuulemissani vikaa ollut, eivät vaan ehkä iskeneet ihan täysillä.

Musiikkitarjonta ++++

SI MODA FLOW 16SI MODA FLOW 15

Kyllä, ruoka festarialueella oli moitteetonta. Valinnanvaraa oli älyttömästi ja kaikki mitä söin, maistui taivaalliselta.

Ruoka +++++

Kyllä, Suvilahteen oli ehdottomasti kokoontuneet ne kaikista tyylikkäimmät festarityypit. Mahtavia asuja, myös uskomattoman rohkeita ja näyttäviä sellaisia. Joka puolelta pystyi imemään itseensä inspiraatiota.

Muoti- ja trendipläjäys +++++

SI MODA FLOW 11SI MODA FLOW 27FLOW 1SI MODA FLOW 28SI MODA FLOW 7Kyllä, seura oli mitä parhain. Ilman näitä tyyppejä fiilis olisi kyllä lässähtänyt ennen aikojaan.

Seura +++++

FLOW 2SI MODA FLOW 22SI MODA FLOW 8SI MODA FLOW 9Mutta sitten niihin asioihin, jotka tekivät viikonlopusta kaikkea muuta kuin elämäni festarit…

Ei, Flow ei ollut rentouttava kokemus. Perjantaina jouduin poistumaan alueelta, koska ahdistuin niin pahasti väenpaljoudesta. Alueen toiselta puolelta toiselle kulkeminen oli lähes mahdotonta. Aikaa ihmisjoukossa seilaamiseen kului muutenkin aivan älyttömästi. Ihmiset ahdettiin keikoille kuin siat karsinaan ja ulkopuolelle jääneet tunkeilivat oviaukolla niin, ettei keikoilta päässyt ulos. Zalando Factoryn sisällä minulle iski niin kauhea paniikinomainen olo, että hetken pohdittuani päätin lähteä kotiin. Ulospääseminen ei ollut helppo homma, mutta onneksi väkijoukossa oli pari ystävällistä ihmistä, jotka tekivät minulle pienen kujan, josta pääsin kulkemaan.

Ihmismäärä festarialueella – – – –

SI MODA FLOW 17SI MODA FLOW 20

Ei, Flow ei ollut se parhaiten organisoitu festari. Edelliseen epäkohtaan liittyen myös jonot kasvoivat illan mittaan jopa ärsyttävän suuriksi. Onneksi vessa- ja ruokajonot kulkivat suhteellisen vauhdikkaasti. Jonotuksen lisäksi ihmismäärä vaikeutti alueen hahmottamista ja sitä kautta monet hienosti rakennetut ja toteutut puitteet jäivät vähän piiloon. Ensikertalaisen oli aika vaikea saada kunnon käsitystä alueesta. “Ai mikä puoli tää oli? Ai missä ne ruokakojut oli?”  kuului aika monesti mun suusta. En voi kuvitella miten pihalla joku ensikertalainen, joka ei ole koskaan edes käynyt Suvilahdessa (muuna aikana siis) pysyi alueella kartalla. Ja mikä huvittavinta, kyllä sitä olettaisi, että näin suurilla festareilla olisi kasapäin järjestysmiehiä, mutta itse näin illan aikana ehkä yhden, jos ei portilla olleita lipuntarkastajia lasketa.

Organisoitu toiminta – – –

Ei, sää ei suosinut ihan samalla tavalla kuin edellisinä vuosina. Tähän ei tietenkään kukaan meistä voi  vaikuttaa, mutta ehkä ne kuvat edellisiltä Flow vuosilta hieman sokaisivat, kun kuvittelin kulkevani koko festariviikonlopun kesähepeneissä. Viileämmästä säästä selvittiin onneksi kerrospukeutumisella, eikä se oikeastaa latistanut tunnelmaa sen kummemmin.

Hieman epäonninen festarisää +-

SI MODA FLOW 18

Kaiken kaikkiaan Flow oli kuitenkin hieno kokemus ja varmasti aion tulevina vuosina ilmestyä paikalle. En alkuun edes osannut arvostella ihmismäärää ym. siitä syntyviä haittoja, kunnes kuulin ettei aikaisempina vuosina ollut todellakaan ollut vastaavaa ryysistä. Tänä vuonna kävijämäärissä oli ilmeisesti hieman ahnehdittu ja sitä kautta hieman epäonnistuttu järjestelyissä. Toivottavasti tästä otetaan opiksi ja minäkin pääsen näkemään Flow vielä täydessä loistossaan, kesän huikeimpana festarina.

kuvat: minä, Janni & Annika 

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Hannah
    August 19, 2016

    Samat mietteet jäi väenpaljoudesta jo viime vuodelta. Syöminen/juoman jonotus/wc ja siirtymiset söivät ihan älyttömästi aikaa ja tuntui ettei keikoille ehdi tai mahdu jos bändien väleissä halusi jossain hengailla. Ja se on oikeasti aika ärsyttävää ja syö paljon sitä paljon hehkutettua tunnelmaa. Olen ollut myös vähemmän ruuhkaisina vuosina ja mukavampaa niin. Festarille toki hyvä että on kävijöitä mutta liika on aina liikaa ja mielestäni maksimi kapasiteetti meni yli tosiaan jo viime vuonna. Harmi siis että viihtyvyydestä tingitään. Ja olin muuten vielä raskaana, mutta siitä voin toki syyttää vain itseäni xD muuten ihana tapahtuma!

  • Kissis
    August 23, 2016

    Heh, mä kirjotin vieläkin negatiivisemman postauksen Flowsta kuin tämä sun. 😛

Previous
At the moment