Germany calling

kuva: we heart it

Se ei ollut Lontoo, eikä New York, eikä se Roomakaan, vaikka kaikkiin edellä mainittuihin haluaisin kovasti kovasti matkustaa. Joskus vielä suuntaan noihin kohteisiin ja toivottavasti se joskus on lähitulevaisuudessa. Eniveis (ihanku käyttäisin tota sanaa normaalisti) odotan tätäkin matkaa yhtä innolla. Saksassa minua odottavat sinne aivan näillä näppäimillä muuttava sisko ja sen, siellä jo asuva, poikaystävä. En ole koskaan käynyt koko maassa (lentokenttiä ei lasketa) saati kaupungissa, joten nyt olisi kiva saada vinkkejä! Kaiken Saksaan ja kyseiseen kaupunkiin liittyvän infon saa nyt raapustaa kommenttiboksiin. Meillä on auto käytössä ja tällä hetkellä ohjelmassa on vain futispeli (yllättävää). Lähdetään Teemun kanssa matkaan kahden viikon kuluttua ja viivytään 5 päivän ajan. Itse olen jo googlettanut kaupungin shoppailutarjontaa. Ainakin COS ja American Apparel sieltä näköjään löytyvät. Ravintoloista ja nähtävyyksistä siskolla on varmasti joku tieto jo, mutta kertokaapa te omia vinkkejänne 🙂

Nyt pakkaan itseni ja kassini toisenlaiseen viikonlopun viettoon. Pian saapuu kyytini Kotkaan ja mullahan on yöpuku päällä.

Ihaninta viikonloppua!

ps. Kiitos kaikille eilis aamun postaukseen kommentoineille, vaikka tarinanne olivat surullisiakin niin niistä tuli vahva ja jotenkin hyvä olo.

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • Maria
  March 9, 2012

  Käykää Kölnissä! Ja Münchenissä jos ehditte.

 • Fiipi
  March 9, 2012

  Oon kans aina miettiny että Saksassa olisi kiva käydä, kunnes eilen päätin ettei kiinnostakaan enää.

  Saksassa yritetään saada läpi ehdotusta jossa tulisi lisävero lapsettomille yli 25 vuotiaille. Minusta tämä on pöyristyttävä ehdotus! On paljon ihmisiä jotka eivät voi saada lapsia ollenkaan. Toiv tällaiset ehdotukset pysyvät poissa Suomesta.

  Toivotan teille silti mukavaa matkaa 🙂

 • hattara
  March 9, 2012

  Fiipin kommenttiin sen verran, että vaikka Maikkarin uutiset tekikin kyseisestä aiheesta pitkän jutun, ei sitä Saksan lehdistössä ole mainittu ollenkaan. Eli näyttää siltä, että joku yksi henkilö on keksinyt ehdottaa tätä veroa, mutta se on sitten ammuttu (järjettömänä) alas ihan saman tien. Saksaa ei sen takia kannata boikotoida, siellä tehdään ihan hyviäkin päätöksiä, ja ainakin mun sydämestä osa on jäänyt Berliinin kaduille vaeltamaan. (:

  Mutta niitä vinkkejä! Oon viimeisen puolentoista vuoden aikana ravannut HKI-DÜS väliä kymmenisen kertaa, koska poikaystäväni asuu siellä lähellä. Düsseldorf ei ole mielestäni kauhean hyvä ostoskaupunki, paitsi ehkä niille, jotka haluavat kiertää paljon kalliita merkkiliikkeitä. Düsseldorfin keskustasta pääsee helposti junalla Esseniin, joka on varsinainen ostoskaupunki (niillä on iso kyltti heti rautatieaseman vieressä olevassa talossa, jossa lukee Essen – Einkaufstadt eli ostoskaupunki). Siellä keskustassa on sekä kalliita liikkeitä että ihan henkkamaukka-hintaluokkaa olevia. Ja jos oikein innostuisi matkustelemaan, Essenistä pääsee junalla Mülheimin kauppakeskukseen, jossa on myös sekä kallista että halpaa.

  Mutta jos haluutte pysyä Düsseldorfissa, niin on sielläkin kauppoja. Kannattaa etukäteen selvittää mahdollisimman monen paikan tarkka osoite, koska ihan keskustasta ei kauhean helposti kauppoja löydy. Ja keskustalla tarkoitan vanhaa kaupunkia ja sen ympäristöä. Mutta kannattaa siellä vanhassa kaupungissa myös kierrellä, ainakin minä tykkäsin siitä tunnelmasta kovasti. Siellä on myös ravintolakatu, jossa on melkeimpä kaikenmaalaisia ravintoloita. Ainakin siellä oleva thaimaalainen oli ihana (toivottavasti sillä kadulla ei ole thaikkupaikkoja ihan miljoonaa :D) (: Toivottavasti sulla on kiva matka. (:

  • Fiipi
   March 9, 2012

   Kiitokset sinulle Hattara 🙂 Ehkä otin asian vähän liian tosissaan mutta tuntuu että ihminen ilman lapsia ei ole mikään. Kuulin myös että ennen vanhaan Suomessakin on ollut ns. vanhapiikavero. Että ehkä suunnittelen sittenkin Berliinin matkaa taas 🙂

 • Linda
  March 11, 2012

  Saksa on ihana maa! Ite kävin Bremenissä tässä pari viikkoa sitten. Düsseldorfista mun on paha mennä mitään sanomaan, mutta ainaki mun mielestä saksalaiset on paljon ystävällisempiä ja ulospäin suuntautuneempia kuin suomalaiset. Useampikin ihminen pysähty juttelemaan meidän kanssa niitä näitä (ja toki kysy että mitä kieltä me puhutaan) kun olin siellä Bremenissä 😀

 • Kisu
  March 12, 2012

  Saksassa asuneena ja siellä useasti käyneenä voin lämpimästi suositella kaupunkia kuin kaupunkia. Legendaarisin kuitenkin on Berliini. Jos vain mahdollista, niin käykää siellä ja paras paikka shoppailla on ehdottomasti Colors kirpputori, joka on maailman tunnetuin. 🙂

Previous
Green food
Germany calling