Going gray gracefully – Harmaantuisitko tyylikkäästi?

Ei enää ombre, vaan Grombre!

Nyt olemme mielenkiintoisen aiheen äärellä, nimittäin ajattelin tänään puhua pari sanaa harmaantumisesta ja nimenomaan nuorten naisten harmaantumisesta. Aihe on vielä melkoinen tabu täällä Suomessa, mutta ulkomailla olen havainnut selkeän joukkoliikkeen, jossa nuoret, jo melkoisesti harmaantuneet naiset ovat päättäneet lopettaa vuosia kestäneen värjäyskierteen ja harmaantua tyylikkäästi. Harmaiden kasvatusprosessit dokumentoidaan häpeilemättä someen ja samalla ylistetään luonnollista kauneutta, luonnollista harmaantumista. Joukkoon mahtuu kaiken ikäisiä naisia, mutta eturintamassa tuntuvat olevan kolmenkympin molemmin puolin olevat nuoret aikuiset naiset.

Luonnollinen harmaantuminen yhdistetään yhä herkästi ikääntyviin ihmisiin eikä suinkaan pari-kolmekymppisiin, mutta itse asiassa yllätävän moni harmaantuu jo tässä iässä. Kuten osa ehkä teistä tietääkin jo, myös itse kuulun siihen mukamas harvaan joukkoon, jotka harmaantuivat jo vähän päälle parikymppisenä. Ensimmäiset harmaat bongasin hiuksistani jo alle 20-vuotiaana ja nykyisin harmaita taitaa olla aika lailla pää täynnä. Tähän asti olen sitkeästi peitellyt niitä värjäämällä tyven kerran kuussa, mutta viime aikoina katseltuani lukuisia kuvia ja tempauksia liittyen tähän “going grey cracefully” -teemaan, olen alkanut miettiä pitäisikö sitä itsekin luopua jatkuvasta värjäämisestä? Olisiko minusta siihen?

Omat hiukseni kasvavat aika hurjaa vauhtia, jopa 3 senttiä kuussa, joten tyveä saa olla värjäämässä koko ajan. Tämä nykyinen värini on aikoinaan sävytetty hyvin lähelle sitää omaa väriäni, mutta kuten tuossa jo totesin, se ei tänä päivänä oikeastaan enää ole oma värini, sillä ruskeat hiukset ovat harmaantuneet käytännössä kokonaan. Tietenkään en voi olla ihan varma minkälainen kuontalo sieltä paljastuisi, jos värjäyskierteen lopettaisin, mutta olettaisin, että melkoinen harmaahapsi, salt&pepper-hair olisin nykyiseen verrattuna.

Tällä hetkellä harmaiden esiin kasvattaminen tuntuu vielä ehkä hieman liian rajulta ja isolta jutulta itselleni, mutta ehkä tämän kanssa käy samoin kuin monien muidenkin trendien ja massailmiöiden. Luonnollinen harmaantuminen alkaa lopulta näyttää hyvältä ja jotenkin normaalilta? Instagramista löytyy lukuisia inspiraatiokuvia mm. hastageilla #grombre, #greyhairmovement, #youngandgrey, #girlsgonegrey, #silvertransition sekä #silversisters. Sieltä olen itsekin näitä ihastellut ja makustellut olisiko minusta tähän.

Värjäyskierteen lopettamisesta olisi paljon hyötyä, sillä se säästäsi selvästi rahaa ja aikaa, sekä varmasti myös omaa hiustakin. Toinen juttu on kuitenkin se, säästelisikö vai turmelisiko luonnollinen harmaantuminen omia hermojani, jos tuskailisin jäätävän juurikasvun kanssa vuositolkulla. Keskimäärin kun oman värin kasvattamiseen pitkissä hiuksissa menee se 4-5 vuotta! Totaalinen värjäysstoppi ei siis todennäköisesti olisi minua varten, mutta voisin harkita asiaa, jos siirtyminen tapahtuisi asteittain kampaajan avustuksella. Nykyinen kampaajani kyselikin jo olisinko kiinnostunut lähtemään tähän muutosleikkiin ja mm. raidoittamalla tuomaan pikkuhiljaa sitä omaa harmaahapseani esiin. Vielä en ole antanut ajatukselle vihreää valoa, mutta saa nähdä muuttuuko mieli jo tämä vuoden aikana.

Toisaalta en ole vielä valmis vapauttamaan harmaantuneita juuriani, mutta toisaalta olisi ihanaa puhua tämän asian puolesta ja antaa kasvot ilmiölle, joka on yllättävän yleinen, mutta aiheuttaa vielä jossain määrin häpeää ja kummastusta, vaikka sen ei todellakaan pitäisi.

Mitä mieltä te olette tästä #grombre trendistä? Löytyykö teiltä harmaita hiuksia? Ja jos löytyy olisitteko valmiita luopumaan hiusväreistä vai oletteko sen jo kenties tehneet?

XOXO
signature

What do you think?

9 Comments
 • Jonnz
  February 27, 2019

  Luonnollisuus on tosi jees! ? toivon, että joku päivä rohkenet. ?

  • Kaisa
   February 28, 2019

   Mä toivon myös itse 😀 täytyy ottaa joku sopiva ajankohta. Ehkä kesän jälkeen kun hiukset ovat jo valmiiksi vaalenneet auringosta…

 • Aino
  February 27, 2019

  Ei vitsi toivon että rohkenet tehdä tän! Just ehkä kampaajan avustuksella voisin kuvitella että tulis tosi hienot hiukset. Uskon että kävis sulle. Ja ainahan sen tukan sais sitten värjättyä jos harmaa ei oliskaan omaan makuun 🙂

  • Kaisa
   February 28, 2019

   Niin juurikin näin, eli saahan sen värjätyn tumman takaisin sitten. Itse olen vain sen verran jääräpää, että jos jotain päätän, niin yleensä menen sitten loppuun asti vaikka mikä olisi 😀 Ei ole se paras piirre aina…

 • Giassilina
  February 28, 2019

  Mä löysin ekan harmaan hiuksen 18-vuotiaana ja nyt juuri 30v täyttäneenä niitä harmaita on jo paljon. Ikinä en ole värjännyt hiuksiani koska haluan nautti omasta väristäni niin kauan kun sitä tästä päästä löytyy! Mua ei ole jotenkin sen ekaan harmaan löytymisen jälkeen kiinnostanut, että mitäs sitten, vaikka ohimot on jo ihan harmaat ja kaverikin kerran kysyi, että oonko laittanu hopeisia raitoja 😀 En oo koskaan kuullut mitään negatiivista mun hiusten väristä, sukulaisetkin (koska geenit taitaa olla tässä syynä?) on kannustaneet, että ethän vaan värjää sun hiuksia kun sulle tulee niin ihanat harmaat hiukset! Eli rohkeesti vaan harmautta kohti, tää on ihan normaalia!

  • Kaisa
   February 28, 2019

   Mahtavaa! Oispa itsekin kuunnellut äiti joskus teininä ja lopettanut värjäilyn jo tuolloin. Nyt kun tätä kierrettä on 15 vuotta takana, niin irtautuminen tuntuu vaikealta. Mutta toivon ja uskon, että tähän jonain päivänä vielä lähden. Kysymys ei ole todellakaan mistään maailman vakavimmasta asiasta, mutta iso muutos kuitenkin itselle 🙂 Toivottavasti vaan positiivisempaan suuntaan!

 • Ohikulkija
  March 2, 2019

  Oih! Ja mä täällä yritän epätoivoisesti aina värjätä tummia kuttejani hopeanharmaaksi, mutta eihän ne pysy.
  Ollappa jo luonnostaan harmahtava 🙂

 • Kipsu
  March 2, 2019

  Miten tämän nyt poliittisesti muotoilisi :D.

  Omat kutrini ovat toistaiseksi pysyneet ruskeina (tai noh, maantienharmaina), mutta jos harmaantuminen iskisi omaksi ongelmaksi juuri nyt, niin varmasti jatkaisin värjäyskierrettä. MUTTA olisi todella hienoa jos muut eivät toimisi näin. Olisi upeaa, että jokainen saisi olla sellainen kuin on ja olisi ylpeä siitä.

  Mutta tosiaan itsehän en ole paras puhuja. Ikää 28v, ja tätä maantienväristä tukkaa on tullut värjättyä lähes parikymmentä vuotta. Muutamaan otteeseen olen yrittänyt kasvattaa sen oman värin, mutta kyllästynyt/sortunut viimeistään vuoden värjäämättömyyden jälkeen.

  • Kaisa
   March 4, 2019

   Mä pelkään että mulla kävisi juurikin noin 😀 ja siksi ajattelen, että miksi vaivautua, jos kuitenkin “ratkean” värjäämään. Mutta saa nähdä, olisi niin paljon helpompaa jos ei tarvitsisi värjäillä 🙂

Previous
Keskeneräinen makuuhuone ja mielipiteet jakava seinän sävy
Going gray gracefully – Harmaantuisitko tyylikkäästi?