Chocolate chip cookies
1,75dl fariinisokeria / 0,6dl sokeria / 170g huoneenlämpöistä voita / 1 kanamuna / 4,75dl vehnäjauhoja / 1tl ruokasoodaa / 2tl vaniljasokeria / 1 tl suolaa (jos käytät suolatonta voita) / 100g maitosuklaata (Fazerin sininen) / 150g tummaa suklaata (Panda)
Rouhi suklaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit (n. 5min). Lisää muna ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi pienellä teholla. Lisää kuivat aineet ja suklaat. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä astia kelmulla. Laita se sitten jääkaappiin väh. 30 minuutiksi. Lämmitä uuni 175°C. Muotoile kahdella lusikalla taikinasta palloja (ei liian tiiviitä) ja aseta ne pellille. Älä litistä! Pallojen väliin kannattaa jättää muutamat sentit. Paista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Koostumus saa olla hyvinkin pehmeä tässä vaiheessa. Anna keksien jäähtyä pellillä ensin muutama minuutti ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla. Lopputuloksena pitäisi olla unelman pehmeät keksit, jotka myös säilyvät pehmeinä useita päiviä!

Johanna
October 27, 2014Oli pakko eilen kokeille itsekin näitä ja oi että ne olivat hyviä!!
Kiitos ohjeesta ja mielelläni kokeilen toistekin sinun reseptejäsi. 🙂