Grandparents

SI MODA GRANDPARENTS 0

Yhdestä asiasta olen tällä hetkellä äärimmäisen iloinen. Nimittäin siitä, miten suunnattomasti mini nauttii isovanhempiensa seurasta. On liikuttavaa kuulla, miten pieni yrittää selittää papan kaloista ja siitä miten mumun kanssa leivotaan jättikakku! Tai miten mummo opetti hänelle minkänäköinen on päivänkakkara ja miten terälehdillä voi laskea “rakastaa, ei rakasta, rakastaa”. Eräänä päivänä mini keräsi muovipussiin kiviä. Kun kysyin mihin kivet laitetaan, niin vastaus kuului ukille. Tietenkin, hänen kanssaanhan heitellään aina kiviä mereen!

SI MODA GRANDPARENTS 3SI MODA GRANDPARENTS 2

Oman lapsen syntymän jälkeen isovanhempien merkitys on avautunut minulle jotenkin ihan uudella tapaa. Ensimmäisenä sitä varmasti miettii hoitoapua ja tukiverkostoa, mutta nyt ymmärrän myös paremmin miten äärimmäisen tärkeitä muistoja isovanhemmat luovat pienelle. Omat isovanhempani nukkuivat kaikki neljä aivan liian aikaisin pois ja osasta heistä minulla on vain hataria lapsuusmuistoja. Mutta on edes ne! Eivätkä ne nyt loppujen lopuksi niin hataria ole, kristallin kirkkaina mielessä ovat kaikki retket mökille ja Korkeasaareen, lettukestit sekä majan rakennusleikit.

Sitä paitsi minulla oli lapsena myös varamummoja. Ei sen tärkeän “mummon” tai “vaarin” tarvitse aina olla edes sukulainen. Kunhan löytyy ihminen, jonka kanssa voi leikkiä, tehdä äidiltä juttuja salaa ja paistaa vaikka niitä lettuja. Vaikka vanhemmat ovat varmasti lapsen kehityksen ja kasvun kannalta ne tärkeimmät ihmiset, on mielestäni hyvä, että ympärillä riittää muitakin rakkaita. Vaikka mini on vielä kovasti äidin perään niin uskoisin, että vielä koittaa se päivä, jolloin isovanhemmat on in ja äiti out 😀

//

One of the greatest things at the moment is to see my little girl to be so excited about her grandparents. She just loves to hang out and play with them!

After having my own baby I have realized how import grandparents truly are. You can imagine all the help and support but they are also making those important childhood memories for her. Memories she will carry in her heart for a lifetime. I lost all my grandparents way too early but I can still remember so many wonderful things and time we spent together ♥ My girl is still a bit “mommy’s baby” but Im guessing soon it will be like ” Cool grandparents – Dummy mommy”.

SI MODA GRANDPARENTS 1

kuvituksena minin ja mumun seikkailut eilisellä päiväreissulla
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Minni
  August 5, 2015

  Ihania kuvista ministä isoäidin kanssa. 🙂 Komppaan sinua ehdottomasti tuota, että myös varamummot ja -vaarit voivat olla rakkaita. Itsellä isovanhemmat ovat asuneet aina kaukana toisella puolella Suomea ja tämän takia niin rakkaita kun he ovatkin, ei heitä ole kovin usein nähnyt. Aivan lapsena “adoptoimme” nappurin vanhasta pariskunnasta meille varaisovanhemmat, joiden kanssa leikittiin, joiden luona yökyläiltiin ja jotka olivat paikalla, kun tarhassa oli isovanhempien päivä. Varavaarin kanssa jopa opin lukemaan! 🙂 Koenkin, että minulla on ollut elämässäni yksi ekstrapari isovanhempia. <3 Toiset biologisia, toiset eivät.

  • Qjs
   August 13, 2015

   Onpa kertakaikkisen ihana tarina, tuosta oli varmasti iloa molemmin puolin <3

Previous
Silky smooth legs