Hääetiketin vastainen asuko?

shoes MINT&BERRY (Zalando*) / dress GINA TRICOT (similar here and here) / earrings old / bag KARL LAGERFELD (Zalando*)

Viime viikolla pohtiessani asua ystäviemme häihin kyselin teiltäkin mielipiteitä IG-storyn puolella. Kaikki kolme vaihtoehtoa saivat miltei yhtä paljon kannatusta, mutta lopulta päädyin valitsemaan asun kenkien perusteella. Halusin ehdottomasti pukea nämä matalahkot, hopeat “mummokengät” jalkaan ja mielestäni ne sointuivat parhaiten yhteen hopeakirjaillun mekon kanssa. Pohdin kuitenkin pitkään meneekö mekko hääetiketistä läpi? Pohjaväri on vaaleahko, mutta ei missään tapauksessa valkoinen, ennemminkin lämmin beige. Mekko on myös kauttaaltaan kirjailtu hopeapaljeteilla. Todellista sävyä oli vaikea saada taltioitua kuviin, mutta kuten näette, päädyin kuitenkin pukemaan mekon ystävämme häihin.

Juhlapaikalla huomasin, että useampi oli valinnut ylleen jotan beigen sävyistä ja myös mustaa, joten en ollut lainkaan huolissani siitä, että morsian pahastuisi asuvalinnastani. On kuitenkin hyvä muistaa, että toiset ovat tiukempia etiketin suhteen ja toiset taas rennompia. Jos hääparia ei tunne tarpeeksi hyvin, on mielestäni ihan sopivaa kysyä heiltä etukäteen sopiiko harkitsemasi asu heidän juhlaansa, jos se yhtään mietityttää. Jossain tapauksessa tämä valitsemani mekko olisi ehkä voinut olla väärä valinta, mutta ei onneksi tällä kertaa. Jos se olisi ollut täyspitkä ja hieman eri mallinen, en olisi edes harkinnut sen pukemista. Etikettien kohdalla kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Niitä on hyvä noudattaa, mutta se hyvän maun raja on joskus todella häilyvä.

Mitä te tuumitte hääetiketeistä? Olisiko tämä mennyt teidän kohdalla läpi?

ps. kuvat kuvattiin tällä kertaa kakkoskamerallani, jota tulee käytettyä todella harvoin. Nyt vasta huomaan, miten paljon järeämpi (=parempi) kalusto minulla onkaan nykyään käytössä. En osaa kuvitellakaan, että joskus aikoinaan kuvasin kaiken tällä.

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

7 Comments
 • Mirva
  July 25, 2017

  Olisi mennyt läpi ! 🙂 Kaikki muu käy mutta EI missään nimessä valkoinen ! 🙂

 • Mikaela
  July 26, 2017

  Samaa mieltä hääetiketistä. Musta sun mekon malli käy hyvin häihinki, vaikka onkin vaalea. Nyt kun viime vuosina on ollut tosi paljon upeita maksimekkoja, niin tuntuu et ne on melkeen näyttävämpiä ja muistuttaa enemmän morsiamen pukua, kuin se jos jollain on vaalea mekko. 😀 Mut just noin musta, et tarvittaessa voi kysyä ja hääparin mukaan pukeutua. 🙂

 • Nelli
  July 26, 2017

  Onpa kaunis mekko! 🙂 itse olen kuitenkin sitä mieltä, että jos yhtään mietityttää, onko asu hääetiketin mukainen, kannattaa valita jotain muuta päälleen.

 • Sofia
  July 26, 2017

  Gud vilken fin klänning. Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Jenna
  July 26, 2017

  Ihana ihana mekko!!!
  Mun mielestä ihan asiallinen asu, saattaisin tosin laittaa itse omiin häihini jotain tosi samantyyppistä 😀

 • elina
  July 28, 2017

  Ihana mekko! Saakohan tuota vielä jostain?

  • Kaisa
   July 28, 2017

   Kiitos! En ainakaan Ginan nettikaupasta enää löytänyt :/ Myymälöistä voisi ehkä kysyä onko missään enää hajakokoja jäljellä?

Previous
Puuhäät