Haaveena tasaisempi iho

 

*Kaupallinen yhteistyö Nivea

Muistan aina lapsena isovanhempieni luona ihmetelleeni mummoni käsiä. Nuo pehmeät lämpöiset kädet olivat täynnä “ruskeita pilkkuja”, jotka myöhemmällä iällä ymmärsin nimetä maksaläiskiksi. Pienelle lapselle ne olivat vain tuntomerkki turvallisista käsistä, joihin halusi tarttua ja joiden syliin halusi käpertyä. Ajan kuluessa huomasin myös äitini käsiin ilmestyneen samanlaisia pilkkuja ja kuten ehkä arvata saattaa, myös minulta löytyy nykyisin sellaisia. Käsien lisäksi maksaläiskiä on pienemmissä määrin myös esimerkiksi kasvoissa.

En ole aivan varma onko taipumus maksaläiskiin perinnöllistä, mutta uskoisin sen ainakin osittain olevan. Varsinaisestihan maksaläiskien taustalla on tyrosinaasientsyymin liialliseksi aktivoitunut toiminta, joka aiheuttaa ylimääräisen tumman pigmentin muodostumista iholle. Aktivoitumiseen vaikuttavat mm. hormonaaliset muutokset esimerkiksi raskauden johdosta. Ei siis ole ihan sattumaa, että ensimmäiset maksaläiskät kasvoihini ilmestyivät minin syntymän jälkeen.

 

Vaikka ne eivät varsinaisesti elämääni häiritse, huomaan niiden tekevän ihostani hieman epätasaisen näköisen. Ja koska minä (ja varmasti te kaikki muutkin) haaveilen tasaisen kauniista ja heleästä ihosta en pistä pahakseni, jos jollain keinoilla saisin näitä hieman häivytettyä ja uusien syntymistä estettyä. Nivea toi viime vuoden puolella markkinoille Cellular Perfect Skin –tuotteet, joiden aktiiviainesosa “Lumicinol” tasapainottaa juuri tätä ihosoluissa tapahtuvaa ylimääräisen tumman pigmentin muodostumista vähentämällä tyrosinaasientsyymin liiaksi aktivoitunutta toimintaa. Lähdin innolla testaamaan miltä tuoteryhmään kuuluvat päivävoide, silmänympärysvoide ja yöseerumi ihollani tuntuisivat.

Ennen tuotteiden iholle levittämistä puhdistin ihoni huolella. Ihon puhdistus on aina ollut minulle se ensimmäinen ja tärkein steppi ihonhoidossa, enkä voisi kuvitellakaan jättäväni sitä välistä. Puhdistan kasvoni aamuin illoin, vaikka en olisi laittanut tippaakaan meikkiä. Yllättävän paljon sitä likaa tulee ihan vaan liikenteen saasteista ja ilmassa leijuvasta pölystä. Huolellinen puhdistus ja säännöllinen kuorinta edesauttavat huomattavasti myös voiteiden ja seerumien imeytymistä.

Cellular Perfect Skin –päivävoide oli koostumukseltaa hieman sävyttävän päivävoiteen oloinen. Se lupaa tasoittaa ihon epätasaisuuksia välittömästi ja sen se myös tekikin. Kätevä tuote silloin, kun ei ole aikoimusta laittaa muuta meikkiä kasvoille. Päivävoide, kuten myös kaksi muuta tuoteryhmään kuuluvaa tuotetta, sisältävät magnoliauutetta, joka nopeuttaa ihosolujen uusimista.

Silmänympärysvoide tuntui iholla hieman vastaavalta kuin päivävoide. Ikään kuin se olisi hieman peittänyt peitevoiteen lailla silmänalusten epätasaisuuksia. Toiveajattelua tämä ei ollut, vaan tuote lupaa ihan oikeastikin vähentää tummia silmänaluksia ja varjoja silmien alla välittömästi. Muutamat yöt lapsen kanssa valvoneeni en voi kuin hihkua onnesta tällaisten tuotteiden kohdalla.

Poiketen kahdesta muusta tuotesarjan tuotteesta oli yöseerumi ultrakevyt koostumukseltaan ja sopi loistavasti yövoiteen alle käytettäväksi. Kaiken kaikkiaan ensimmäiset kokemukset Cellular Perfect SKIN –tuotteiden käytöstä olivat positiivisia. Tuotteet on kehitetty herkälle iholle ja ainakin oma herkkä hipiäni piti niistä.

Pidemmällä käytöllä luvataan olevan vaikutuksia jo syntyneisiin maksaläiskiin sekä juonteisiin, joten ajattelin ottaa tässä nyt parin kuukauden mittaisen testijakson ja katsoa miten maksaläiskieni käy. Käsissäni läiskät pysyvät ja varmasti iän myötä lisääntyvät, mutta hyvä näin, ehkä ne ovat omalle tyttärelleni yhtä hyvä tunnusmerkki tutuista, turvallisista käsistä kuin minulle aikoinaan.

Kuvat: Minä / Teemu Turunen

Kuvauspaikka: Datariina, saunatila

 

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Westend Mum
  March 16, 2017

  Tummat varjot silmien alta poistava silmänympärysvoide…JEE! Sille tarvetta täälläkin 😉
  http://westendmum.fi

  • Kaisa
   March 16, 2017

   No eikö vai? 😀 Täydellistä! Sen verran piti vielä tarkentaa, että voide tosiaan häivyttää niitä, mutta laitoin kyllä itse päälle vielä peitevoidetta. Riippuen toki tummuudesta, sitä ehkä tarvitaan, jos haluaa ne kokonaan peittoon 🙂

 • Elina
  March 23, 2017

  Puhuit tässä postauksessa maksaläiskistä… Itseäni on kasvoissa kiusannut tummentuma ylähuulen yläpuolella. Ikään kuin olisi viikset. Vaiva ilmaantuu aina kun kon vähänkin aurinkoisempi keli. Laitan kyllä aina kasvoihin suojakertoimellista kasvovoidetta meikin alle ja nimenomaan tuohon kohtaan vielä extra vahvalla suojakertoimella varustettua aurinkorasvaa (30-50 spf). Olen koettanut myös jos jonkilaista kasvovoidetta, jotka lupaavat helpotusta tähän asiaan ja ne ovatkin ehkä hieman tasoittaneet ihon sävyä ja hillinneet tuon alueen tummentumista. Osaatko antaa neuvoa tähän asiaan? Tai tiedätkö mistä tummeneminen johtuu?

  Kiitos, jos van ehdit vastata. 🙂

  • Kaisa
   March 24, 2017

   En osaa varmaksi sanoa, mutta kuulostaa ihan samanlaiselta kuin mitä minulla on ja vielä samassa kohdassa. Tulee aina paremmin esiin kesällä (eli aurinkoisemmalla kelillä). Luulisin siis että kyseessä on nimenomaan maksaläiskä. Pois sitä tuskin saa, mutta juurikin näillä ihon sävyä tasoittavilla voiteilla voi sitä yrittää häivyttää. Ne voiteet yleensä myös ennaltaehkäisevät uusien syntymistä, joten senkin puolesta niitä kannattaa käyttää, jos on “altis” maksaläiskille. Toki mainitsemasi aurinkovoide on myös hyvä keino suojautua ja ehkäistä niiden syntyä. Varmasti yhdessä toimivat parhaiten. Jos se häiritsee kovasti, niin kannattaa varmistaa asia esim. ihotautilääkäriltä. Nykyäänhän on tuollaiset “pikkuvaivat” voi hoitaa vain lähettämällä kuvan lääkärille, joten ei edes välttämättä tarvitse sitä varten aikaa varata 🙂 Mukavaa kevään jatkoa sinne!

Previous
Inspiraatiota kevät asuihin