Hei Arki, minä täällä Lomalainen

Minä heinäkuun ensimmäisellä viikolla:

“Taidan ottaa heinäkuun hieman rennommin ja lomailla, jos siltä tuntuu sekä olla mahdollisimman paljon lasten kanssa.”

Minä elokuun ensimmäisellä viikolla:

‘”Jaahas heinäkuu oli ja meni 😀 Näköjään lomailin sen kokonaan, tekipä hyvää.”

Takana on pisin lomaputkeni (blogista) koskaan. Oikeastaan pisin kesälomaputkeni sitten varhaisteinivuosien, jolloin en vielä ollut päässyt kesätöiden makuun, vaan kesät meni kavereiden kanssa ja harrastuksissa. Valehtilisin, jos sanoisin, etten lomalla ole miettinyt blogia ollenkaan, sillä minun teki ajoittain todella kovasti mieli palata tänne ja kirjoittaa kuulumisia. Mutta tiesin, että ne olisivat olleet yhdet satunnaiset kuulumiset ehkä viikon tai kahden sisään ja sitten olisin taas haahuillut menemään Suomen kesässä ja miltei unohtanut WordPressin salasanani.

Blogi on kulkenut matkassani niin kauan, että tuntuu vaikealta olla siitä erossa, mutta samaan aikaan hetkellinen ero tuntuu hyvältä ja on erittäin tarpeellista. Maailma on muuttunut viimeisien vuosien aikana blogienkin osalta ja nyt tuntuu hullulta, että joskus alkuvuosina päivitin tätä useamman kerran päivässä. Ajan kuluessa blogin päivittämisestä on tullut verkkaampaa ja harkitumpaa, joka on täysin ymmärrettävää, kun rinnalle on tullut muita kanavia, jotka vievät oman aikansa ja ovat omalta osaltaan syrjäyttäneet tietyt palaset pois blogeista.

Minusta tämä muutos on ollut ihana. Olen aina tykännyt panostaa blogipostauksiin ja jossain kohtaa koin kovasti painetta siitä, etten pystynyt tuottamaan haluamaani sisältöä tarpeeksi tiuhaan tahtiin. Nyt koen, että verkkaammalla postaustahdilla pystyn ja jaksan panostaa blogijulkaisuihin juuri sen verran kuin haluan. IG:n puolella olen puolestaan aktiivisemmin läsnä (loma-aikoinakin) ja sinne sisällöt syntyvät enemmän lennosta, vähemmällä harkinnalla. Näiden kahden alustan lisäksi myös Podcast-maailma on avautunut minulle tänä vuonna, sekä tuonut uuden ulottuvuuden tehdä töitä alalla. Olen miettinyt kovasti tulevaa syksyä ja sitä mitä haluaisin tehdä ja erityisesti miten haluaisin tehdä. Tuntuu, että IG:n rooli on selvä ajankohtaisten asioiden, lyhyempien kuulumisten ja vaikka asukuvien kanavana. Myös podcast on ottanut oman paikkansa syvällisempien pohdintojen pyhättönä, tosin siellä aiheet rajautuvat äitiyteen ja lapsiarkeen. Mutta entäpä blogi? Millaisen sisällön paikka tämä on?

Tänään mietin parhaan ystäväni kanssa juurikin tätä kysymystä. Minkälaista blogien ja erityisesti omani sisältö nyt on tai voisi tästä edespäin olla? Kymmenen vuotta sitten muotipainotteisena tyyliblogini alkanut Si Moda (johon nimikin viittaa) on tänä päivänä paljon muutakin kuin muotia. Oikeastaan olen miettinyt onko tämä tyylipäivitysten paikka enää laisinkaan vai kuuluvatko “asukuvat” Instagramin puolelle? Olisiko täällä hyvä keskittyä kotiin, talonrakennukseen, sisustamiseen, tuunaukseen, ruokajuttuihin ja sitten niihin syvällisempiin pohdintoihin, jotka eivät podin puolella pääse ääneen?

Valta blogin sisällöstä on aina ollut ja on yhä minulla, mutta arvostan niin kovasti teidän mielipidettänne, että olisi ihana kuulla, mitä TE haluatte täällä nähdä ja lukea? Minkälaiset postaukset ja aiheet saavat teidät palaamaan tänne yhä uudelleen? Entä mitkä sisällöt toivotte mielummin näkevän esimerkiksi Instagramin puolella?

Palaan tässä pikku hiljaa kohti (uutta) normaalia arkea ja odotan kovasti, että se lähtee rullaamaan myös meidän tulevan ekaluokkalaisen koulunkäynnin sekä kuopuksen päivähoidon osalta seuraavan parin viikon sisällä. Heinäkuu oli tarpeellinen tauko täältä, mutta ette tiedäkään miten ihanalta tuntuu kirjoittaa tätä postausta juuri nyt. Vaikka välillä sitä miettii, että onkohan blogien ja erityisesti oman blogini aika jo ohi, niin ainakin vielä palan halusta kirjoittaa ja kuvata tänne asioita, jotka minua koskettaa ja inspiroi juuri nyt.

neule Zara / toppi ja housut Gina Tricot / kengät Vagabond / laukku Elleme / aurinkolasit Gucci

kuvat: Hanna Väyrynen

XOXO
signature

What do you think?

20 Comments
 • K
  August 4, 2020

  Sun blogissa parasta on korkea laatu ihan kaikessa sisällössä: tekstit, kuvat sekä aiheet. Myös kaupalliset yhteistyöt ovat ihan omaa luokkaansa verrattuna moniin blogeihin. Löydät aina jonkin mielenkiintoisen kulman niihin. Ihan vakkari seuraaja olen jo blogisi alkuajoilta, mutta ajattelinpa että täytyy kerrankin sinullekin kirjoittaa ajatukset joita blogisi herättää. 🙂 Mulla ei siis ole kehitysehdotuksia sen kummemmin kun jo nykyisellään sisältö sekä blogissa että instassa on mielekästä.

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Tätä postausta kirjoittaessa en todellakaan osannut odottaa näin paljon kauniita sanoja ja tällaista yhteyden tuntua teihin seuraajiin. Kiitos vielä sinulle henkilökohtaisesti tästä viestistä 🙂 Erityisesti kommentista kaupallisiin yhteistöihin, joiden kanssa sitä aina painii ja yrittää löytää hyvän toteutustavan niin omasta kuin myös teidän mielestä. Kuten ehkä tekstistä käy ilmi olen kesän ajan ollut vähän hukassa blogin kanssa, mutta viimeistään teidän kommenttien myötä uusi into ja motivaatiota on taas löytynyt. Kiitos, että seuraat (näiden kaikkien vuosien jälkeen vielä!) ja näit vaivaa kommentoida! Arvostan tätä suuresti <3

 • Essi
  August 5, 2020

  Lomailu on varmasti tehnyt hyvää! 🙂 Mutta kyllä me lukijat ollaan sua kaivattu; olen itsekin käynyt kurkistelemassa Indiedaysin sivuilla harvase päivä, olisitko kirjoittanut jotain uutta. Ihanaa, että olet palannut<3

  Itse näkisin mielelläni asuja myös täällä blogissa, sillä en halua seurata Instagramissa bloggaajia (olen rauhoittanut sen paikan ystävilleni, sillä koen saavani helposti Instagram-ähkyn valtavasta informaatiotulvasta.) Mitä kautta olet hankkinut tuon Ellemen laukun? 🙂 Olen itsekin harkinnut merkin laukkua ja pohtinut, pääseekö niitä hypistelemään Suomessa missään.

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Kiitos viestistä Essi 🙂 Ja ai että, et tiedäkään miten tuo “sinua on kaivattu” viesti kosketti! Välillä tämä kirjoittaminen ja postausten julkaisu tuntuu niin yksinpuhelulta, että sitä ei osaa edes ajatella toisella puolella olevaa isoa yleisöä (jonka toki tiedän siellä olevan 🙂 ). Saati, että sitä ymmärtäisi, että joku saattaa ihan aidosti kaivata raapustuksiani. Kiitos tästä muistutuksesta 🙂 Ja hei Ellemen laukun ostin Stockalta! Siellä kannattaa käydä katsomassa, kaikkia malleja ei ole tarjolla, mutta suurimmasta osasta ainakin joku koko/väri. Saa vähän selkeyttä minkälaisia ne luonnossa ovatkaan! Kiitos vielä ja kivaa loppukesää <3

 • sara
  August 5, 2020

  Sisustus, rakentaminen, piha, asut ja arki kiinnostaa, mutta niiden yhteyteen toivoisi blogissa vähän pidempää tekstiä. Blogit on ainakin mulle sellainen “lepohetki” joita on kiva lukea ajan kanssa, ja siksi itseä ainakin kiinnostaa pidemmätkin tekstisisällöt. Instan puolella sitten nopeammat räpsäisyt on jees. Mutta ei paineita, kiva blogi sulla!

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Kiitos ajatuksistasi! Tästä ja monen muun kommentista on ollut todella paljon hyötyä. Täällä kirjoitan muistiinpanoja kynä sauhuten ja inspiroidun jo pelkästä ajatuksesta. Ensi viikolla kun kuopus aloittaa hoidon, on aikaa tarttua näihin ideoihin täysillä 🙂 Kiitos vielä sinulle kauniista sanoista <3

 • Kristiina
  August 5, 2020

  Lapsiperhejuttuja, arkea ja pohdintoja paljon blogiin, kiitos! Olet niin hyvä kirjoittaja ja rennon ja samaistuttavan oloinen perheenäiti <3

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Olipa ihanasti sanottu 🙂 Kiitos! Ja hei syksyn tavoite olisi nimenomaan saada rentoutta tänne mukaan arkisten asioiden muodossa. Viime vuodet on olleet aika siloiteltu meininki ja siitä kaipaan kyllä itsekin hieman pois tai ehkä ennemminkin takaisin kohti blogin alkuvuosia. Välillä sitä miettii kovasti “juttujen tasoa”, jos kyseessä on todella arkinen aihe, mutta ehkä sellainen pohdinta on nimenomaan turhaa ja vähän typerää tässä kohtaa. Arjesta (omasta ja muiden) monesti saa eniten irti, myös näin blogeissa 🙂 Kivaa kesän jatkoa sinne!

  • Huong Q-A
   August 11, 2020

   Täällä toinen, joka on kuikuillut, että onkohan uutta postausta tullut ? siun tekstejä on mukava lukea ja muutenkin siun blogi inspiroi suuresti!
   Syvemmät pohdiskelut ovat sitä PARASTA tässä blogissa. Koti, DIY ja muoti ovat tasapainottamassa kivasti. Instagram on niin hektinen niin mieluummin seuraan tätä kanavaa. En seuraa kovin montaa blogia ja siun taitaa olla ykkösenä siun kirjoitustaitojen ja sanottamistaitojen takia. Aina on ihana palata tänne kattoo mitä oot saanut aikaan. Oot hyvä työssäsi ?

   • kaisaturunen
    August 13, 2020

    Iso kiitos kauniista sanoista jälleen kerran ja kiitos, että jaksat ahkerasti kommentoida! 🙂 En ole koskaan pitänyt itseäni hyvänä kirjoittajana (kiitos ehkä lukion äidinkielen open, joka ei innostunut teksteistäni), joten olen todella yllättynyt juuri näistä kehuista. Kiva kuulla, että nimenomaan blogitekstit kiehtovat, sillä itsekin tykkään sanojen voimasta, vaikka koen, että kuvat ovat enemmän omaa alaani 🙂

    • Huong Q-A
     August 15, 2020

     Koen, että on mukava saada kuulla palautetta työstään ja niin usein unohdamme antaa kiitosta vaikka siihen ois usein syy. Aloittelen itsekin itsenäistä työtä ja tiiän et kuinka arvokasta palaute on. Siksi tykkään kommentoida ja sillaihan on vuorovaikutusta, eikä jää ilmaan vaan tärkeät mietteet ja tekstit mitä varmasti sydämellä kirjoitat. Ja joo itselläkin äidinkieli on ollu se inhottavin aine koulussa, eikä siihen todellakaan saanut kannustusta. Mutta uskon, että niille ei pitäisi antaa liikaa arvoa. Ne oli ehkä umpimielisiä eikä näe tai anna uskoa, että jokainen osaa kirjoittaa. Kukin vaan omalla tavallaan. Sie oot vuosien saatossa kerryttänyt itsellesi taidon kirjoittamalla tätä blogia. Ja ehkä elämänkokemus tuo sen aidon tekstin, joka sitten säväyttää.

     Kauniita kuviasi on miellyttävä katsoa, mutta teksteillä tuntuu pääsevän syvemmälle. Molempia toteutat hienosti ♥️

 • Siniaamu
  August 6, 2020

  Sinulla on kiva blogi! Ymmärrän silti rajaushuolesi, sillä taidat olla eksakti ihminen. 🙂 Koska itse en ole lainkaan instassa, enkä kuuntele podcasteja, toivoisin edelleen monipuolista sisältöä blogin puolella. Olisikohan täällä muitakin vain blogin lukijoita…

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Hei olipa ihana ja mieltä avartava kommentti! Kiitos kun jaksoit nähdä vaivaa jättää sen! En tullut edes ajatelleeksi, että jotkut tosiaan saattavat seurava VAIN blogia. Automaattisesti sitä jotenkin ajatteli monikanavaisuutta ja että kaikki seuraajat tai ainakin suurin osa pysyy mukana jokaisessa kanavassa. Kiitos tästä ja otan tämän varmasti huomioon! En siis tule jättämään osa-alueita täältä radikaalisti pois vaan soveltamaan niitä ehkä jollain tapaa 🙂 Kivaa loppukesää sinne!

 • Sara
  August 7, 2020

  Mielestäni parasta blogissasi ovat olleet kodistanne kertovat postaukset ja esim. kaikki säilytysratkaisut ja kaappien ja laatikoiden sisältö on todella mielenkiintoista.. Eli jos saa toivoa, niin niitä lisää! 🙂

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Näitä tulossa 🙂 Kesällä niiden kuvaaminen lasten kanssa oli hieman haastavaa, mutta heti kun lasten hoidot/koulut alkaa taas pyöriä on tarkoitus kuvata kotona asioita! Kiitos kommentista vielä <3

 • -Karoliina
  August 9, 2020

  Rakennus,sisustus, teidän piha kiinnostaa ja kyllä tykkäisin niitä asukuviakin täällä nähdä. eli samaa tahtia kuin ennenkin 🙂 kiitos kun kirjoitat

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Rakennus-, sisustus- ja pihajuttuja tulossa ensisijaisesti tulevan kuukauden aikana 🙂 kiitos kun pysyttelet mukana ja kommentoit <3

 • Viola
  August 12, 2020

  Arkea, elämää, pohdintoja (olet antanut monille eri elämän käänteissä vertaistukea), vinkkejä esim. sisustukseen/kodinjärjestämiseen. Komppaan edellisiä, että sinulla on aina laadukkaat kuvat ja tekstit. “Ei tarvitse” olla aina priimaakaan, saa näkyä elämä myös ns.räpsyissä tai välähdyksissä, jos haluat kevyempää sisältöä tuoda blogiin. Parasta antia on mielestäni pitkät tekstit. Sinulla on visuaalisuuden ohella kirjoittamisen taito, oli kyseessä sitten ei-kaupallinen tai kaupallinen kirjoitus. Iloa ja tsemppiä bloggaamiseen. Ja pidä ihmeessä taukoja, silloin kun tuntuu. Kyllä lukijat jaksavat odottaa ❤. Hyvää kesän jatkoa!

  • kaisaturunen
   August 13, 2020

   Kiitos tuhannesti Viola! Kauniita sanoja perä jälkeen ja todella kannustavia sellasia 🙂 Kyllä näistä jos jostain saa mielettömän lisäbuustin taas työstää omia kanavia ja erityisesti tätä blogia eteenpäin! Ihana kuulla myös, että vertaistukea olet täältä löytänyt 🙂 Se on ehkä se arvokkain palaute mitä voin saada! Kiitos <3

Previous
Kylpyhuoneen rimaseinä/naulakko
Hei Arki, minä täällä Lomalainen