Helleaalto

Onhan tämä nyt poikkeuksellistä. Kesäkuun megahelleaalto nimittäin. Ennen on aina tuntunut, ettei kesä ole juhannukseen mennessä ehtinyt edes kunnolla alkaa, mutta nyt tuntuu kuin sitä olisi eletty jo pitkä tovi. Ja monta viikkoa on vielä edessä, ihanaa! Uimavesi on meidän rannassa ollut parhaimmillaan 27 asteista, eli siis niin lämmintä “linnunmaitoa”, ettei pyyhettä ole edes siellä pulahtamisen jälkeen tarvittu. Viime päivät ovat tuntuneet lähinnä joltain Karibianmerenlomalta kuin koti-Suomelta.

Hulluinta tässä on ehkä ollut tämä jatkuvuus. Päivä toisensa jälkeen ollaan vain herätty trooppisiin olosuhteisiin. Toissapäivänä huomasin saaneeni jopa sandaaleista kunnon luotisuorat rajat jalkapöytääni, vaikka 50 suojakertoimen rasvalla olen itseänikin hölvännyt. Ollaan kyllä pyritty ottamaan kaikki ilo irti näistä päivistä.

Nyt sääkartat lupailevat sateisempaa sekä aavistuksen viileämpää jaksoa, mikä sekin on täysin ok. Itse asiassa hieman jopa odotan sadepäivän saapumista. Helle imi minusta ajoittain energiat ihan nolliin, joten viileämpi sadepäivä tai pari on erittäin tervetullut. Haaveilen jo lenkistä raikkaassa, sateen puhdistamassa ilmassa sekä päiväleffasta lasten kanssa, sateen ropistessa ikkunaan. Heillä alkoi nyt kuun vaihteessa kesäloma ja itsekin pyrin lomailemaan heinäkuussa hetken. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika. Muutamat työjutut täytyy vielä hoitaa ennen kuin voin hyvällä omalla tunnolla jemmata läppärin hetkeksi kaapin hyllylle…

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Lyhyempi kesätukka ja ystävän luona kylässä
Helleaalto