Hellettä ja eksoottisia eläimiä – ihan kuin etelässä

Hyvin huomaa, että minin ensimmäiset kesät, joista hänellä on edes jonkinlaisia muistikuvia ovat olleet poikkeuksetta todella kylmiä ja sateisia. Hän on nimittäin kysynyt nyt päivittäin useamman kerran “äiti onko meillä täällä Suomessa nyt ihan OIKEASTI kesä?!”. Kun vastaan, että on, niin hänen kasvoilleen leviää mairea hymy. “Ihan kuin siellä Dubaissa” hän toteaa siihen. Tänään ei ole ihan yhtä helteistä kuin edellisenä päivinä, mutta kyllä siellä edelleen kesältä tuntuu ja tuoksuu.

Pakko kertoa tähän väliin eräs episodi eilisillalta, kun kävimme läheisellä rannalla uimassa. Tai siis tarkemmin sanottuna mini kävi, en minä hah. Meressä onnellisena kahlatessa hän tutki kaikkea mahdollista ja nosteli pohjasta esiin kiviä ja kotiloita. Yhtäkkiä hän heilutteli kädessään jotain, jonka oletin olevan paksu kaisla. Hetken aikaa sillä leikittyään hän tuli “kaisla” kädessään rantaan ja äitini pyysi miniä laskemaan sen maahan, jotta näkisi vähän tarkemmin oliko se tosiaan kaisla. Noh ei tosiaan ollut.

Viaton kaisla paljastui kuolleeksi ankeriaan poikaseksi tai vaskitsaksi (googlen perusteella veikkaan jälkimmäistä). Siinä kohtaa meinasi itselläni yökköreaktio tulla, mutta lapsi ei ollut moksiskaan. Harmitteli vain, kun ei saanut sitä enää käteensä 😀 Lapset ovat kyllä tässä suhteessa niin mahtavia. Itsekin olin joskus aivan samanlainen ja etsin kaikki kesät sisiliskoja ym. eläimiä, joita mökkisaaressamme vilisi. Nykyisin en liskoista välitä tippaakaan ja pelkkä ajatus käärmeen kohtaamisesta luonnossa kuristaa kurkkua. Onneksi niiden määrä Suomessa on kohtuullinen ja käärmeisiin harvemmin täällä törmää.

ps. Kuvituksena vielä viimeisiä kuvia Dubaista, jotka olivat jääneet kansioon odottelemaan muokkausta. Tällä kertaa en lähtenyt tekemään mitään erillistä matkavinkkipostausta, mutta pari sanaa hotellistamme, josta olen saanut paljon kyselyitä. Kyseessä oli tosiaan Dubai Five Palm Jumeirah ja se sopi meidän tarpeisiin loistavasti. Palvelusta ja siisteydestä antaisin täyden kympin, se oli moitteetonta. Uima-altaat olivat hienot ja niitä oli meidän uintitarpeisiin juuri sopivasti. Ruoka oli myös ihan ok, mutta mielummin söin esim. Dubai Marinassa, johon oli viiden minuutin taksimatka. Parasta tarjottavaa sai hotellin kahvilasta.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Kesäkuulumisia