Helmat hulmuten

Tämän kuvissa hulmuavan mekon olette nähneet täällä blogissa jo aiemmin syyskampanjan yhteydessä, mutta kuten tuossa postauksessa kerroin, päätin lunastaa mekon itselleni kuvausten jälkeen. Kampanjakuvissa olin yhdistänyt mekon muhkeaan neuleeseen, mutta Pariisin helteisessä syyssäässä sitä pystyi hyvin käyttämään ihan ilman neuletta. Vyön avulla mekkoon saa kurottua kauniisti muotoja, kun taas sellaisenaan se on aika suoranmallinen. Normaalisti tykkään pitää vyötä tuossa navan korkeudella, mutta nyt sitä on pitänyt jostain kumman syystä hilata vähän ylemmäs 😀 En kauheasti välitä odotusasuista, joissa mahaa korostetaan vyöllä, mutta tällaisissa tapauksissa se toimii.

Odotuksesta puheen ollen täällä voidaan ihan hyvin 🙂 Ajattelin kirjoittaa tämän viikon neuvolan jälkeen pidempiä kuulumisia, mutta lyhykäisesti sanottuna tämä raskauden viimeinen kolmannes on alkanut seesteisissä merkeissä. Ainoa inhottavampi vaiva on edelleen se paluun tehnyt närästys ja ahtauden tunne tuolla kylkiluiden alla. Villi veikkaukseni tosin on, että nämä molemmat vaivat ovat tulleet jäädäkseen ja pahenevat tässä tulevina viikkoina. Syykin näihin on päivänselvä. En ole mikään älyttömän lyhyt (160cm), mutta minulla on niin lyhyt yläkroppa, että kasvutilaa vauvalla on todella vähän. Vauvav alkaa siis jo näillä viikoilla olemaan tuolla kylkiluissa kiinni ja siitä johtuu tuo ahtauden tunne, paine ja inhottavaakin inhottavampi närästys. Onneksi voin yhden kokemuksen perusteella melko varmasti sanoa näiden kaikkien oireiden häviävän heti synnytyksen jälkeen.

Neuvolan lisäksi tällä viikolla on ohjelmassa kampaajakäyntiä, yökyläreissua Helsinkiin, paljon talojuttuja, kuvauspäivä ja kirjanpitoa. Tänään keli on ollut murheellisen synkkä ja sateinen, mutta huomisesta alkaen pitäisi taas syksy antaa parastaan. Erittäin hyvä juttu kuvausten kannalta.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla miten tämä mekko taipuu viilenneisiin syyssäihin ja se tarkoittaa todennäköisesti sukkahousuja, neuloksia ja jotain takkia. En yleensä innostu näin värikkäistä ja kuosillisista vaatteista, mutta jokin tässä hienostuneessa kukkakuosissa ja oranssihtavan punaisessa kreppikankaassa viehättää. Mekon malli on myös ihanan boheemi ja taipuu sen vuoksi niin arkisempiin asuihin kuin juhlaankin.

Part Two dress

L’intervalle shoes (Zalando)

Mulberry bag

Mango belt

photos: Hanna Väyrynen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • -Karoliina
  October 10, 2018

  Hei! Itsellä oli myös tuota kylkikipua ja närästystä. Ärsytti kun neuvolassa siihen ei saanut mitään apua. Näin jälkikäteen olen kuullut äitiysfyssarilta että se kylkikipu johtui siitä että pallea oli jumissa, ja sen voi hieroa auki. mm. fasciahieronnalla. Eli kaikista raskaus vaivoista ei tarvitse kärsiä vaan niihin useimmin löytyy apua. Harmi kun se pitää vaan itse löytää eikä neuvolasta tuntunut saavan apua oikein mihinkään. Ja itse söin lievempään närästykseen pureskeltavaa gacisconia, mutta loppu raskaudesta piti jo turvautua reseptilääkkeeseen. Närästys myös olisi lähtenyt pois tällä hieronnalla ja pallean aukaisemisella… Ja jos vielä jatkan tätä valitusta niin harmitti kun synnytyksen jälkeen repeämistä ei neuvottu mitään hoitoa, vaan lääkärikin kohautteli olkiaan ja sanoi, että se nyt kuuluu siihen ,kun synnyttää, että ei palaudu enään entiseen vointiin ja kaikki sattuu. No, onneksi taas äitiysfyssari oli jollekkin sanonut ,että myös niitä arpia pitää heti jo, vaan kun kestää, alkaa itse hieromaan ja laittaa rasvaa, ettei ne kiristy.
  Toivotan sinulle ihanaa loppuraskautta, ja toivotaan että se kylki kipu helpottaisi. Lepo on toinen mikä myös autto.

  • Kaisa
   October 11, 2018

   Hei ja kiitos tuhannesti viestistä 🙂 Tässä oli montaa hyvää vinkkiä! Itsekin jouduin viime raskaudessa turvautumaan närästyksen vuoksi reseptilääkkeisiin, mutta ei niistä ollut mitää hyötyä, koska vaiva oli todennäköisesti sellainen, joka johtui ruumiinrakenteestani, eikä ollut hoidettavissa muulla kuin synnytyksellä. Tai sitten sitä olisi voinut lievittää hieronnalla, kuten kerroit. Täytyykin kysyä asiasta tutuilta, joiden joukosta löytyy useampi hieroja ja fyssari 🙂

   Ihanaa syksyä sinne ja kiitos vielä <3

Previous
Omaa aikaa