Hiihtolomalaisen terveiset

Tasan viikko sitten lähdimme hiihtolomalle. Ensimmäinen lomamatka neljän hengen perheenä ja eihän se nyt ihan ilman ongelmia sujunut. Tai siis lähinnä sinne lähtö tuotti hieman ongelmia. Ensinnäkin mieheni oli koko edellisen viikon todella kovasti kipeänä ja lähtö viivästyi sen vuoksi päivällä. Toiseksi sitä oli unohtanut miten paljon haastavampaa matkustaminen on vauvan kanssa verrattuna viisivuotiaaseen. Viiden tunnin ajomatja venyi kahdeksantuntiseksi, kun pysähdyksiä tuli yhden sijaan neljä. Pääsimme lopulta onneksi perille, mutta olo oli kyllä siinä kohtaa todella nuutunut. Ei tosin pelkästään tuon haastavan automatkan vuoksi, vaan koko alkuvuosi oli ollut meille poikkeuksellisen rankka perus vauva-arjen ohella.

Meillä, kuten ilmeisesti monissa muissakin kodeissa, koko helmikuu ja maaliskuun alku oli yhtä sairastelua. Itse olin puolikuntoinen lähemmäs kolme viikkoa ennen miehen sairastumista, joten ei ollut mikään ihme, että loman alkaessa olo oli uupunut. Perus flunssien/mahatautien lisäksi kuopusta on tutkittu sairaalassa alkuvuoden aikana useampaan kertaan ja se on tietysti nostanut stressitasoa melkoisesti. Tämän vuoksi päätin suosiolla pitää hiihtoloman ihan rehellisenä lomana ja siksi kuulette minusta vasta nyt.

Mutta ettei tämä postaus nyt menisi ihan kauheaksi valittamiseksi, niin kerrotaan seuraavaksi liuta positiivisia juttuja. Alun rämpimisen jälkeen meidän hiihtoloma sujui todella kivasti ja saimme nauttia useampana päivänä todella upeista talvisäistä Tahkolla. Mini pääsi ensimmäistä kertaa elämässään rinteisiin ja se oli ikimuistoinen hetki meille kaikille. Viikon aikana meidän kanssa lomailemassa oli kaksikin ystäväperhettä vuorotellen ja oli ihanaa vaihtaa kuulumisia ihan rauhassa sekä antaa lasten leikkiä ajan kanssa.

Reissulla tuli syötyä hyvin ja rennolla otteella välillä kotiruokaa sekä välillä sitten lähiravintolasta tilattua pitsaa. Yhtenä päivänä piipahdimme myös Kuopion keskustassa, johon kyselinkin ravintolavinkkejä teiltä. Päädyimme tuolloin lounaalle Urban nimiseen ravintolaan ja voin kyllä lämmöllä suositella sitä eteenpäin. Todella kiva paikka, hyvä konsepti ja konstailematonta hyvää ruokaa edullisesti. Kirjasin tämän sekä pari muuta enemmän suosituksia saanutta ravintolaa itselleni ylös vastaisuuden varalle. Urbanin lisäksi mm. Hygge Bro, Salacavala ja Intro päätyivät listalleni. Näihin sitten ensi kerralla, kun Kuopion suunnille eksymme.

Loman parasta antia oli yhdessäolon lisäksi ulkoilu. Rinteisiin en tosin tänä vuonna päässyt, mutta sen sijaan pääsin ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen vetämään lenkkitossut jalkaan ja juoksemaan ensikilometrit synnytyksen jälkeen. Monet teistä varmasti tietävät juoksun olevan minulle rakas harrastus, joten voitte vain kuvitella fiilikseni, kun pääsin kirmaamaan pitkin lumisia katuja kevät auringon loistaessa kirkkaasti. Muutenkin tuli ulkoiltua koko alkuvuoden edestä, kun meitä ei enää sairastelukierteet tai vastasyntynyt vauva pidätellyt. Kun vielä kotimatkakin sujui menomatkaan verrattuna erittäin näppärästi totesimme mieheni kanssa, että lomalta palatessa tuntui kyllä oikeasti lomailleelta ja levänneeltä, vaikka vauva-arki toki verottaakin yöunia ym.

Eilen palasin sitten viikon jälkeen töiden pariin kuvauspäivän merkeissä ja huomenna täällä blogissa olisi aiheena kevätmuoti. Erittäin ihana olla taas “back in the business”, kun energiatasot ja fiilis ovat aivan eri tasolla kuin ennen lomaa 🙂

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
6+1 x tekstiä vahvoilta, inspiroivilta naisilta
Hiihtolomalaisen terveiset