Hiihtoloman traditio

Vielä olisi viimeiset kilometrit jäljellä ennen kuin saavumme perille meidän hiihtolomakohteeseen. Äsken pysähdyttiin Kuopiossa miehen puolen sukulaisilla, kuten olemme tehneet monena vuonna aiemminkin. Tästä hiihtolomareissusta on muodostunut jo pienoinen traditio meidän perheelle.

Nuorempana vietin usein hiihtolomat vanhempien ja siskojen kanssa pohjoisemmassa, mutta teini-iässä aloin boikotoimaan näitä reissuja. Ne eivät kuulemma olleet mun juttu. Mikä oli toisaalta ihan totta, koska jos pitäisi valita ranta- ja hiihtoloman väliltä, niin en miettisi hetkeäkään. Lämmöstä tykkään ja olen aina tykännyt, mutta viime vuosina olen lämmennyt uudelleen myös hiihtolomille.

Minin syntymästä saakka olemmekin viettäneet hiihtolomat pohjoisemmassa ja samalla poikenneet meno- sekä tulomatkalla Kuopiossa moikkaamassa miehen sukulaisia. Meillä ei oikein ole muuta asiaa näille seuduille koskaan, joten tämä on ollut kätevä tapa yhdistää loma ja sukulointi. Ihan lappiin asti ei tällä kokoonpanolla olla varsinaisesti vielä päästy, mutta Tahko-Vuokatti-akselissa on ollut ihan riittävästi pohjoista meille.

Kerran vuodessa sitä tulee siis laitettua laskettelusukset jalkaan ja nautittua talviurheilun riemusta. Tämä vuosi on ollut siitä poikkeuksellinen, että olen ehtinyt rinteisiin jo kerran ennen tätä perinteistä reissua. Kävin hakemassa tuntumaa laskettelusuksiin kuukausi takaperin Talmassa, joten saa nähdä sujuuko lasku paremmin tämän ansiosta. Toivottavasti pakkaset eivät kiristy ihan älyttömiin lukemiin tässä tulevien päivien aikana.

H&M beanie

Peak Performance jacket and pants*

photos: Sara Vanninen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Menneisyyden haamuista