Hirsitalo 2.0 – Home Tour kuvina

*Kaupallinen yhteistyö Honkarakenne

Olen tässä miettinyt, että kuinka kauan voin puhua uudesta talosta ja kodista? Kuinka kauan uusi talo on uusi? Kuukauden pari? Puoli vuotta? Vuoden? Nyt on vierähtänyt aika tarkalleen puoli vuotta siitä, kun saimme muuttoluvan ja tähän taloon asetuimme asumaan. Vieläkin se tuntuu monella tapaa uudelta, joten annan itselleni luvan kutsua sitä ainakin vielä hetken uudeksi kodiksi.

Moni asia tuntuu tosiaan vielä uudelta ja uudenkarhealta, mutta toisaalta minusta tuntuu siltä kuin olisimme asuneet tässä jo pitkään. Suunnitteluprojektin aloittamisesta Honkarakenteen kanssa tuntuu olevan ikuisuus. Ja onhan siitä pitkä aika. Jouluna 2016 allekirjoitimme sopimuksen talotoimittajamme kanssa ja keväällä 2017 esittelin täällä meidän tulevan talon piirustukset eli aika tarkalleen kaksi vuotta meillä lopulta koko rakennusurakkaan meni. Normaalisti tällaisen talon rakentamiseen ei kyllä saa tuhlautumaan niin kauan aikaa, mutta meidän hommia viivästytti mm. lähes puoli vuotta kestänyt rakennuslupahakuprosessi, joka ei tietysti ollut riippuvainen meistä tai talotoimittajasta. Kun viimein pääsimme syksyllä 2017 vauhtiin ja itse rakentamisen makuun, etenivät hommat rivakasti (ks. video täällä).

Viime vuosi painittiin sitten sisähommien kanssa kirjaimellisesti, kun hioimme kaikki pienetkin yksityiskohdat meidän mielen mukaisiksi. Niin kutsuttu avaimet käteen -talopaketti olisi varmasti ollut helpompi ja nopeampi tapa toteuttaa uusi koti, mutta kuten yleensäkin me tykkäämme mennä vaikeimman kautta, jos se takaa sen, että lopputulos on ainutlaatuinen ja juuri meidän näköinen.

Ja onhan tämä. Hirsitalo 2.0 on koti, josta jollain tavalla osasin unelmoida, mutta en kuitenkaan. Ne lukuisat suunnitteluun käytetyt tunnit ovat maksaneet itsensä takaisin. Enää en oikein edes muista miltä asuminen vanhassa kodissa tuntui. Jos joutuisin sinne nyt jostain syystä laittamaan ruokaa olisivat käteni automaattisesti eksyksissä, kun en enää muistaisi missä laatikossa mitäkin on. Täällä uudessa kodissa kaikki sujuu jo rutiinilla. Tavaroille on paikkansa ja ne ovat loogisia sekä toimivia. Täällä on avarampaa kuin missään koskaan asumassani kodissa ja se avaruus tekee täällä olemisesta sekä asumisesta ehkä kaikkein parasta. Huonekorkeuksien ja ikkunakokojen hilaaminen ihan tappiin oli paras päätös ikinä. Kaunis leveä hirsi pääsee oikeuksiinsa, kun lattian ja katon välissä on tarpeeksi ilmaa.

Tähän tilan tuntuun ja avaruuteen turtuu muuten aika nopeasti, mutta heti kun poistuu kotoa ja vierailee esimerkiksi paikassa, jossa huoneet ovat normaalikorkuiset, huomaa taas heti eron. Korkeus ja ikkunoiden koko ovat herättäneet myös teidän puolelta eniten mielenkiintoa ja yksi eniten saamistani kysymyksistä onkin ikkunoidemme koko. Kokonaiset 9 leveää hirttä mahtuu yhden ikkunan mittaan. Se tietää paljon luonnon valoa, mutta myös todellista akvaarioelämää. Onneksi edessämme seisoo vain meri. Ja toki ne satunnaiset veneilijät, mutta emme ole antaneet heidän häiritä.

Voitte varmasti jo päätellä huonekorkeuden olevan yksi suosikki asioistani talossa. Talon korkeimmasta kohdasta löytyy tietenkin lempipaikkani kotona, mutta pidän myös kovasti vaaleasta saunastamme, toimivasta kodinhoitohuoneesta, yläkerran marmorikylpyhuoneesta, keittiön saarreekkeesta, makuuhuoneemme väljyydestä, ranskalaisista parvekkeista sekä puusepän tekemistä portaista. Monelle asialle ja valinnalle tässä talossa hykertelen yhä tyytyväisenä. Sain juuri sitä mitä toivoin. Sain myös ikuisen opetuksen siitä, että talonrakentaminen ei ole mitään lastenleikkiä, helppoa, kevyttä eikä aina kivaakaan. Opin, että näissä puuhissa kannattaa luottaa vahvoihin ammattilaisiin, jotka tietävät tasan tarkkaa mitä tekevät. Oli meidän suuri onni, että tiet Honkarakenteen kanssa aikoinaan kohtasivat. Ilman heitä tämä urakka olisi ollut käytännössä mahdoton.

Vaikka nyt eletäänkin keskikesää, niin pari sanaa tähän loppuun vielä talvesta ja erityisesti talvella rakentamisesta. Kerran aikaisemmin olen tästä aiheesta teille jo veisannut ja pidemmän postauksen voitte lukea täältä, mutta todettakoon nyt vielä, että talvi on tosiaan yllättävän hyvä, ellei jopa paras ajankohta rakentaa. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos rakennusprojekti on ajankohtainen tai haaveissa. Talvella ilma on kuivempaa ja rakentaminen muutoinkin miellyttävämpää kuin kesähelteellä. Talviaikaan on myös parempi mahdollisuus välttää rakennusvalvonnan ruuhkat sekä lupien viivästymiset ja tämä on kyllä ainakin näin puoli vuotta rakennuslupaa odottaneen silmissä todella iso etu. Honkarakenteen sivuilta löydätte lisää tietoa talvirakentamisesta sekä heidän talvirakentamiseen liittyvät edut!

Yhteistyömme Honkarakenteen kanssa jatkuu vielä tovin, sillä pian on aika puhua siitä kuuluisasta sisäilmasta hirsitaloissa ja sen jälkeen sitten päättää tämä koko pitkä, upea yhteistyö Home Tour-videoon.

ps. Tässä kuvia kodista, jossa on asuttu puolen vuoden ajan. Paljon on saatu aikaan, mutta paljon on vielä kesken. Ruokapöytä ja tuolit ovat väliaikaiset, mutta ajavat asiansa. Taulut notkuvat pitkälti vielä lattialla seinää vasten, mutta “yksi asia viikossa” -taktiikka on tuottanut tulosta sen verran, että täällä alkaa pikku hiljaa näyttää yhä valmiimmalta. Ihan valmista tästä ei taida koskaan tullakaan.

XOXO
signature

What do you think?

37 Comments
 • Lotta
  July 1, 2019

  Teidän koti on ihan mieletön! <3

  • kaisaturunen
   July 1, 2019

   Kiitos 🙂 kyllä täällä viihtyy <3

 • Jenni
  July 1, 2019

  Niin kaunista! 🙂

 • Laura
  July 1, 2019

  Niin kaunis, ajaton ja harmoninen kokonaisuus.

  Onko teidän sohva Hakolan?

  • kaisaturunen
   July 2, 2019

   Kiitos! Omaan korvaan aika täydellisiä adjektiiveja kun kodista puhutaan, joten otettu olen 🙂 Sohva on Pohjanmaan ja siitä tullu nyt niin paljon kysejä, että omaa postausta pukkaa mahd. pian!

 • Anu
  July 2, 2019

  Teidän talo on aivan mieletön! Unelmien hirsitalo kyllä. Kunhan aika kultaa muistot viimeisen 3 kuukauden asuntoremontista, niin jonakin päivänä voisi kyllä vielä talon rakentaa. 😀 Ai ruokapöytä on vain väliaikainen? Juuri sitä ihastelin, etsinnässä on ruokapöytä uuteen kotiin. Onko se täyspuuta ja mistä ostettu?

  • kaisaturunen
   July 2, 2019

   Voi kiitos! Aika kyllä kultaa itselläkin osittain jo muistot viime vuoden kauhuista 😀 huh onneksi takanapäin rakennusvaihe! Ruokapöytä on meidän puusepän tekemä ja tosiaan häneltä tuloillaan isompi ja hieman vaaleampi pöytä meille sitten viralliseksi pöydäksi. En tiedä mihin tämä ks pöytä on menossa, mutta voin kysyä toki, jos haluaa myydä 🙂 Uniikki pöytä ja täyspuuta on!

 • Laura
  July 2, 2019

  Niin kaunis koti!

  Onko toi teidän kalanruoto tehty 150mm vai 185mm leveästä laudasta? 🙂

  • kaisaturunen
   July 2, 2019

   Meillä tuo leveämpi 🙂 kiitos <3

 • Aino
  July 2, 2019

  Ihana koti teillä! Jotkut sanoo, että hirsitalossa on kylmä ja nurkissa vetää, miten teillä, pysyykö lämpö sisällä ja onko lämmityskustannukset normaalia suuremmat?

  • kaisaturunen
   July 2, 2019

   Eiköhän tuo ole joku vanha uskomus, joka ei ainakaan näissä moderneissa nollanurkkaisissa taloissa päde. Ja ihan normaalit omakotitalon lämmityskustannukset ovat 🙂

 • Kt
  July 2, 2019

  Ihana hirsitalo. Kaunis, viimeistelty kokonaisuus. Millä olette peittomaalatut valkeat hirret käsitelleet, saiko sävytettyä samaan valkoisen sävyyn kuin seinämaalin?

 • Saara
  July 2, 2019

  Kiinnostaisi nähdä esittelyä kodista huone kerrallaan! Vähän kuten saunasta jo teitkin. Ihana koti!

  • kaisaturunen
   July 2, 2019

   Suunnitteilla on jo 🙂 Tässä haluttiin tuoda isompi kokonaiskuva, mutta haluan kyllä ehdottomasti myös fiilistellä kaikkia huoneita yksitellen, jotta voi rauhassa keskittyä yksityiskohtiin.

 • Sanni
  July 3, 2019

  Ihana koti! Mistä teidän keittiön saarekkeen päällä olevat lamput on hankittu? 🙂

  • kaisaturunen
   July 3, 2019

   Lamput on Ellokselta ostettu 🙂 Kiitos <3

 • JohannaN
  July 4, 2019

  Wau, teillä on kyllä upea koti! Kyllä kelpaa❣?

 • Alexandra
  July 6, 2019

  Hei,
  Sama kysymys kun toisella täällä, elikkä millä olette maalanneet valkeat hirret ja, saiko sävytettyä samaan valkoisen sävyyn kuin seinämaalin?
  Teillä on todella kaunis talo!

  • kaisaturunen
   July 6, 2019

   Ne on maalattu Tikkurilan Harmonylla ja sen tosiaan saa samaan sävyyn 🙂

   • Kt
    July 25, 2019

    Heippa, ihanan mattapintaiselta näyttää harmony-seinät. Saako kysyä vielä mitä valkoisen sävyä olette käyttäneet? Sopii hyvin hirren pariksi.

    • kaisaturunen
     July 30, 2019

     Tää on ihan se perus Tikkurilan valkoinen 🙂

   • Kt
    July 30, 2019

    Hei, saanko vielä kysyä mikä valkoisen sävy teillä on seinissä?. Sopii thyvin puun värisen hirren pariksi! Jos saisi apua omiin värivalintoihin. Onko teillä harmony-maalia myös lastenhuoneissa, onko ollut kestävää? Kuvat kodistanne ovat niin upeita, että niitä täytyy palata katsomaan uudestaan ja uudestaan.

    • kaisaturunen
     July 30, 2019

     Harmony on myös lastenhuoneessa, enkä ole kokenut sen kestävyydessä mitään ongelmaa 🙂 Kiitos kauniista sanoista <3

 • Anni Maria
  July 9, 2019

  Teillä on upea koti! Kyllä hirsi on kaunis materiaali.
  Mitkä ovat nämä keittiön väliaikaistuolit?

  • kaisaturunen
   July 11, 2019

   Selkänojalliset ovat Jotexilta ja nuo jakkarat 10 vuotta vanhat (ostettu Norjasta, kun siellä asuttiin) 🙂 Kiitos!

 • Tuide
  July 18, 2019

  Hei.

  Ei voi muuta kuin ihailla teidän kaunista kotia. Kenen keittiökaapistot ja välitila laatat ovat?

  • kaisaturunen
   July 19, 2019

   Voi kiitos! Keittiö Keittiömaailmasta (tulossa elokuussa juttua!) ja välitilan laatat ABL-laatoilta!

 • Hattara
  July 24, 2019

  Hei! Ihana koti. <3 Saanko kysyä minkälainen sisäkatto teillä on korkeassa tilassa? Onko ollut akustisesti toimiva ratkaisu vai oletteko joutuneet lisäämään muita akustoivia elementtejä?

  • kaisaturunen
   July 25, 2019

   Meillä on ihan sileä katto (jostain vanerista yms). En halunnut mitään panelointeja, joten työmiehet tekivät toiveidemme mukaisesti täysin sileän katon. Korkeassa tilassa kaikuu vielä aavistuksen, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Kalusteet ja erityisesti matto tekivät ihmeitä 🙂

   • Annu
    June 8, 2020

    Hei!

    Meille rakenteilla hirsitalo ja haluaisin myös täysin tasaisen valkoisen katon. Olen kuullut kuitenkin kaikilta kuinka työläs se on tehdä ja että halkeilee hirsitalossa, joka elää. Miten teidän kattonne on säilynyt?

    • kaisaturunen
     June 9, 2020

     Hei! Piti ihan katsella niskat väärällään talo ympäri, että mitenkäs tuo meidän katto. Ainoaa pientä halkeilua huomasin alakerrassa siirryttäessä korkeaan tilaan, siinä kohdin missä yläkerrassa alkaa makuuhuoneet. Veikkaan, että tämä on se kovimmalla koetuksella oleva rakenne talossa (näin maalaisjärjellä ajateltuna ja amatöörin kuvailemana :D), joten en olisi huolissaan. Meillä on tarkoitus 2v jälkeen nyt käydä kaikki paikat läpi ja korjausmaalata tarvittavat. Enemmän halkeilua oli väliseinien ja hirsiseinien liitoskohdissa, mutta sekin johtui ilmeisesti huonosta maalarista (tai hänen tasoituksistaan). Yhden huoneen olemme nimittäin maalanneet uudelleen uuden maalarin kanssa ja nyt on kaikki kulmat ja saumat pysyneet sileinä ja ehjinä :). Toivottavasti tästä oli yhtään apua. Kannattaa tässä kohtaa turvautua mielettömiin ammattilaisiin, jos ei itseltä taitoja löydy. Veikkaan, että ainakin 50% halkeilusta voidaan laittaa huonon työjäljen piikkiin. Toki hirsi elää, mutta paljon on myös tekijästä kiinni!

     Ja se piti vielä sanoa, että itsekin sitä varjeli taloa hullun lailla ekat puolivuotta, mutta pakko myöntää jossain kohtaa, että niitä elämän jälkiä tulee. Varsinkin lapsi perheessä! Ne kuuluu asiaan 🙂 Tsemppiä sinne projektiin ja kivaa kesää <3

 • Ansku
  November 17, 2019

  Teillä on mieletön koti! Miten osasit valita mitkä seinät jätit hirrelle ja mihin tuli tasainen pinta? Vinkkejä tähän? Entä onko tuota puunsävyistä hirsipintaa käsitelty jollain sävyllä, millä?

  • kaisaturunen
   November 18, 2019

   Suurkiitos 🙂 Sitä hirsiseinän näkyville jättämistä pohdittiin pitkä tovi ja lopulta päädyttiin ratkaisuun, jossa se on näkyvissä vain alakerrassa. Makuuhuoneet haluttiin maalata yksivärisiksi ja tavallaan rauhoittaa. Alakerrassa sitten ideaksi tuli jättää hirsi näkyviin vastakkaisilta seiniltä.Eli tosiaan etuovella ja sitten takaovella olevat seinät ovat puunväristä hirttä. Muualta maalattu tai sitten pinnoitettu. Puunsävy ei ole ihan alkuperäinen vaan siitä on pieni kerros hirsivahaa päällä taittamassa sävyä 🙂

 • Linne
  July 19, 2020

  Hei, aivan ihana koti teillä! Mistä olet ostanut nuo korkean tilan valaisimet? ?

  • kaisaturunen
   August 4, 2020

   Kiitos 🙂 Valaisimet on Jotexilta!

 • Satu
  February 17, 2021

  Kaunis vaalea sisustus teillä ja ihana tuo sauna! Siskoni perheineen on keskellä oman talonsa rakentamista ja heillekin rakentuu iso hirsitalo. He odottelevat juuri, että mittauspalvelut tulevat tekemään talon tiiveysmittauksen.

Previous
Kesän kosmetiikkasuosikit 2019
Hirsitalo 2.0 – Home Tour kuvina