Hirsitalon ensimmäinen huonekalu

(*sohvasta saatu alennusta)

Puoli vuotta asumista takana, eli nyt on oiva hetki esitellä uuteen kotiin ensimmäisenä ostettu huonekalu vai mitä? Itse asiassa minun on ollut tarkoitus tehdä tämä jo aikapäiviä sitten, mutta kuten todettua tässä elämäntilanteessa asiat vain tuppaavat jäämään vähän roikkumaan. Home Tour -postauksen yhteydessä tästä sohvasta tuli kuitenkin sen verran monta kyselyä, että ajattelin vihdoin ottaa itseäni niskasta kiinni ja toteuttaa sohvapostauksen!

Tarina sohvamme takaa menee niin, että ennen kuin ehdin edes miettiä talon tulevia kalusteita olin ihastellut (ja koeistunut) tätä sohvaa lukemattomia kertoja. Ihan ilman syytä en sohvan luona ravannut viikosta toiseen, vaan keittiöasioiden vuoksi kuljin tämän kaunokaisen ohi moneen otteeseen vuoden aikana. Kotkassa Isku ja Keittiömaailma ovat samassa rakennuksessa, joten minulle tarjoitui aina keittiöasioita hoitaessa mahdollisuus vilkuilla tätä. Tai en sitä nyt ihan vilkuiluksi sanoisi, sillä sohva seisoi paraatipaikalla ulko-ovella ja oli niin kutsuvan näköinen, että ilmoitin jo hyvin varhain, että tuosta tulisi meidän kodin sohva.

Viimeistään siinä kohtaa, kun erehdyin istumaan sohvalle oli päätös sinetöity. Tämä PohjanmaanLoft” -niminen sohva on juuri sopiva sekoitus muhkeaa ja pehmeää löhösohvaa sekä skandinaavista, skarppia minimalismia. Minusta parhaita ovat sohvat, joihin voi ihanasti kellahtaa ja vähän “upota”, mutta jotka kuitenkin pysyvät ryhdikkään näköisinä. Näihin “Loft”-sohvan tyynyihin olisi vielä saanut valita erityisen höyhen istuinmukavuuden, mutta me pitäydyimme perinteisessä “medium” mukavuudessa. Jaloiksi valitsimme mustan harjatun teräksen sijaan, sillä se nyt vaan sointui paremmin kotiimme.

Itse sohvan mallia pyöriteltiin paljon, koska emme olleet yhtään varmoja miten rungon rakenne kannattaisi toteuttaa. Periaatteessa kulmasohvalle ei oikein ollut meillä sopivaa seinustaa, mutta sellaisen kuitenkin halusin. Alkuun ajattelimme jättää lyhyemmän sivun avonaiseksi, kuten divaanisohvissa, mutta se ei jotenkin näyttänyt meidän silmiin niin kivalta, kuten ei myöskään näyttänyt irrallinen iso rahi. Päädyimme sitten lopulta rakentamaan sohvan, jossa pitkällä sivulla oli kolme palaa ja lyhyellä kaksi. Pitkä sivu on nyt kolmisen metriä pitkä, mutta mallista olisi ollut saatavilla vielä nelimetrinenkin, joka sekin olisi kyllä meille halutessamme mahtunut. Näyttävä sohva on tässäkin mitassa ja jotenkin ehkä kokonaisuutena mittasuhteiltaan parempi.

Kankaan valinnasta kävimme mieheni kanssa hieman kiivasta keskustelu, vaikka sohva muutoin oli todella meidän molempien mieleen. Kankaan ja erityisesti sävyn valinnassa meillä oli kuitenkin hieman erimielisyyksiä. Mieheni olisi ehdottomasti halunnut harmaan sohvan ja minä taas enemmän beigen, pellavaisen sohvan. Pellavaa emme kuitenkaan valinneet kankaaksi, emmekä myöskään harmaata väriksi, vaan päädyimme sopuratkaisuun, jossa pinta on aavistuksen pellavamainen sekä sävy sekoitus beigeä ja harmaata.

Minun silmiini tämä on yhä välillä aavistuksen liian kylmä ja liian harmaa, mutta tiedän sen olevan hyvä kompromissiratkaisu, joka kunnioittaa molempien toiveita. Lisäksi uskon sohvan hyvänätasapainoittava elementtin’ muutoin hyvin beigessä ja lämpimän kultaisessa sisustuksessa. Parasta sohvassa on ehdottamasti sen istuinsyvyys, muhkeat tyynyt ja konstailettoman kaunis ulkonäkö.

“Loft” sohva POHJANMAAN KALUSTE

(*sohvasta saatu alennusta)

XOXO
signature

What do you think?

12 Comments
 • Aino
  July 13, 2019

  Sama sohva löytyy myös täältä näin ja ah se on niin ihana! Juuri tuo normaalia suurempi istuinsyvyys tekee sohvasta mahtavan kotoiluun ja ulkonäkö pysyy silti linjakkaana. Meillä sohva on ”yhden sivun sohva”, samoilla jaloilla ja tyynyillä kuin teillä ja koostuu kahdesta palasta. Valitsimme omamme sarjan pidemmällä mitoituksella. Mittaa tulee siis huikeat 260 cm ja nyt molemmat mahtuu makoilemaan omissa päädyissään kunnolla. Paras sohva ja kaunis kuin mikä!

  • kaisaturunen
   July 14, 2019

   Joo tää on kyllä paras sohva! Ihana istua ja kuten sanoit, kaunis kuin mikä 🙂 Kivaa sunnuntaita sinne!

 • Jessica
  July 15, 2019

  Mistä tuo teidän olohuoneen matto on? Aivan upean värinen!

 • Hl
  July 19, 2019

  Haluatko paljastaa paljonko tämä sohva maksaisi ilman alennuksia? Itsellä mietinnässä sohva Hakolalta, Pohjanmaan kalusteelta tai Kuusilinnalta ja haastavaa päättää väriä ja mallia niin että samaa sohvaa jaksaisi kyllästymättä 10 vuotta 😀 Kestäväkin täytyisi olla, tämä teidän sohva on aivan ihana kun itse en tykkää harmaasta ja liian beiget mietityttää alkaako väri kyllästyttää

  • kaisaturunen
   July 20, 2019

   Sohvan hinta tosiaan riippuu täysin siitä mitä paloja siihen valitset, minkä kankaan ja mitkä jalat yms. Tämän tyylinen sohva siinä 4t. hujakoilla 🙂

 • Ellu
  July 31, 2019

  Onpa kaunis sohva! Mistä nuo kauniit tyynyt ovat? 🙂 Ja hei, kiitos mielettömän inspiroivasta ja huolella tehdystä blogistasi. Se on ehdoton suosikkini erityisesti sisustusaiheiden osalta. Ihanaa loppukesää sinulle!

  • kaisaturunen
   August 5, 2019

   Suurkiitos kauniista sanoista! Tyynyt pääasiassa H&M homelta 🙂 Mukavaa loppukesää myös sinne!

 • Maisa
  August 22, 2019

  Sohva on kyllä olohuoneen tärkein huonekalu, joten siihen kannattaakin ehdottomasti panostaa ja tehdä lopulta harkittu ostopäätös. Itse yllätyin, kuinka hyvin vaalea sohva lopulta toimii myös lapsiperheessä. Toki näin kesäaikaan päällysiä joutuu välillä pesemään, mutta käytännössä kuitenkin hyvä ratkaisu.

  • kaisaturunen
   August 24, 2019

   Joo siis itse en koskaan ymmärtänyt sitä, että jos on lapsia niin ei voi olla vaaleaa sohvaa 😀 Koiran vielä ehkä ymmärtää, mutta senkin saa kyllä varmasti tottelemaan halutessaan ja tosiaan, onneksi päälliset saa pestyä 🙂

 • Sanna
  August 26, 2019

  Muistatko tarkalleen kangasta ja sävyä ?:)

Previous
Kaason hommia
Hirsitalon ensimmäinen huonekalu