Hirsitalon tasojen valinta ja asennus

*Kaupallinen yhteistyö Ylämaan Graniitti

Alkuun on nyt todettava, että olen niin mielettömän iloinen siitä, miten hyvän vastaanoton nämä kotiimme liittyvät postauksen ovat saaneet. Kiitos teille kaikille, jotka olette kommentoineet ja lähettäneet viestiä eri kanavissa. On ollut ilo jakaa omia kokemuksiani ja antaa vinkkejä teidän projekteihin, joita tuntuu olevan useampia. Rakennus- ja remonttibuumi on selkeästi nousussa!

Tässä toisessa Ylämaan Graniitin kanssa kaupallisessa yhteistyössä toteutetussa postauksessa ajattelin nyt kertoa enemmän meidän keittiön tasojen sekä yläkerran kylpyhuoneen ja alakerran WC:n allastasojen valinnasta. Ensimmäisessä osassahan kerroin teille siitä miten ja miksi päädyimme Ylämaalle tasoja etsimään sekä lopulta ostamaan kaikki tasot heiltä. Aivan ensimmäisenä, ennen Ylämaalla vierailua olin tutustunut Ylämaan vallikoimissa olevan Silestonen värimalleihin Kotkan Keittiömaailmassa. Kaikkiin näihin tasoihinhan liittyvät oleellisesti tietysti meidän kalusteet, jotka ovat puolestaan peräisin Keittiömaailmalta, joten luonnollisesti sieltä alkoi myös tasojen suunnittelu ja valinta.

Värimalleja selaillessa ihastuin alun alkaen palavasti Silestonen Snowy Ibiza sävyyn, joka oli itse asiassa hyvin viime metreille saakka se meidän valintamme. Tämä harmaansävytteinen ja melko kirjava sävy vaihtui kuitenkin lopulta ihan lennosta Eternal Calacatta Gold sävyyn, joka vakuutti selkeydellään ja tyylikkyydellään sekä minut että mieheni. Näyttävän ja suuren kuvion omaava Eternal Calacatta Gold istui lopulta huomattavasti paremmin kotimme värimaailmaan. Isompi (ja tietyllä tapaa rauhallisempi) kuviointi oli mielestäni myös oivallisempi pari jykevälle hirsitalolle.

Eternal Calacatta Gold sävy löytyy meillä siis keittiön kvartsitasoista; saarrekkeen päältä ja sivuilta sekä takaseinällä olevalta tasolta. Calacatta Goldin pohjasävy ei ole ihan puhdas valkoinen, mutta istuu todella kauniisti mattaisiin valkoisiin kaapinoviin. Tasot tuotiin meille kokonaisina ja ne asennettiin samaan aikaan keittiön kanssa.

Takaseinällä olevaan tasoon oli upotettu allas valmiiksi ja pyöreitä pistorasioita varten tehty aukot. Tasojen paksuudeksi valitsimme ohuimman mahdollisen eli 20mm. Olimme mieheni kanssa yhtä mieltä siitä, että ohuet, sirommat tasot istuivat keittiöömme paremmin. Reunoissa meillä on niin kutsuttu v-reuna.

Myös yläkerran kylpyhuoneeseen ja alakerran WC:hen valikoitui Silestone-merkin allastaso. Sävy ei kuitenkaan ole sama kuin keittiössä, koska se olisi näyttänyt liian sekavalta märkätiloihin valittujen marmorikuvioisten laattojen rinnalla. Sävyksi allastasoihin valikoitui lopulta ajaton New Extreme Blanco Zeus, jota kuvaillaan Silestonen sivuilla “virheettömän valkoiseksi”.  Mikään silmiinpistävän valkoinen se ei kuitenkaan ole, vaan hyvin kaunis sävy, joka istuu mielestäni molempiin tiloihin hienosti, vaikka niissä värimaailmat poikkeavatkin toisistaan. Altaan mallina meillä on molemmissa tiloissa Armony, jonka suhteen olimme mieheni kanssa hyvin yksimielisiä. Kalteva, minimalistinen muotoilu ole meidän molempien mieleen. Alakerrassa allastasossa on vain yksi allas, mutta yläkertaan halusimme niin sanotun tupla-altaan.

Alakerran WC:n tason koon kanssa ei ollut niin tarkkaa, kun yksialtainen taso mahtui helposti leveytensä puolesta paikoilleen. Yläkerran kylpyhuoneen tason leveyttä sen sijaan mittailtiin viimeiseen saakka ja lopullinen millintarkka mitta pystyttiin varmistamaan vasta, kun seinälaatat olivat paikoillaan. Asennusvaiheessa jännitti sujahtaako jämpti taso paikallensa, mutta siihen se näyttävä kaksialtainen taso liukui jättäen sivuille vain henkäyksen pienet hajuraot. On tämä kivi- ja kvartsitasojen työstä kyllä aikamoista pikkutarkkaa taidetta omalla tavallansa.

Mitä muuten pidätte valinnoistamme ja lopputuloksesta? Onko teillä jollakin jo nyt kotona tai mahdollisesti tulossa uuteen tai remontoitavaan kotiin kvartsitasot? 

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Mummoneule ja myöhästynyt kolmenkympin kriisi
Hirsitalon tasojen valinta ja asennus