Hirsitalon ulkomaalaus

Siirrytään hetkeksi sisähommista pois ja tarkastelemaan taloa ulkoapäin. Tosiaan viime syksystä lähtien hirsitalomme on seisonut tontilla puunvärisenä, mutta alkuperäiseen sävyyn sitä ei ollut missään vaiheessa tarkoitus jättää. Rakennuslupa haettiin valkoiselle talolle, joten sellaiseksi se oli myös maalattava.

Viime viikonloppuna mieheni kävi sitten tämän urakan kimppuun ja talon ilme muuttui kerta heitolla, vaikka ihan kokonaan sitä ei saatu näin ensimmäisellä kerralla maalattua. Syypäänä tähän oli ahkerasti maalaanneen mieheni sijaan harvinaisen äkäiset ampiaiset, jotka olivat vallanneet katon rajan useammastakin kohtaa, erityisesti meren puolelta. Talon sivujen yläosat ja valtaosa meren puolen seinästä jäi siis vielä maalaamatta.

Nyt tuholaistorjuja on käynyt poistamassa muutaman pesän ja ennen seuraavaa maalausurakkaa on tarkoitus poistaa kaikki loput. Kaikkeen sitä joutuukin rakennusprojektin aikana varautumaan.

Talo tullaan maalaamaan tänä kesänä vielä kertaalleen ja ensi kesänä luultavasti sitten kolmannen kerran. Sävyn suhteen teimme päätöksen todella nopeasti ja ilman mitään testipurkkeja. Halusimme mahdollisimman ”värittömän” valkoisen eli sellaisen joka ei oikein taittaisi mihinkään suuntaan. Parhaat vinkit löytyivät toisista rakennusblogeista ja niiden perusteella valinta oikeastaan tehtiin. Tämä valkoinen väri yhdessä isoruutuisten ikkunoiden kanssa korostaa kyllä hienosti sitä pientä ”Hampton´s house” -fiilistä, jota taloon haimme skandityylin lisäksi.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Maijjja
  July 23, 2018

  Tämä teidän projekti on kyllä tosi mielenkiintoinen. Mukava lukea välillä ”rauhassa rakentamisesta”, kun nykyään talopakettitalot tuntuvat nousevan viikossa ja muuttotavarat kannetaan sisätilaviimeistelyn jälkeen toisella viikolla!

  Haaveilen itsekin modernista hirsitalosta, ja tämä blogi ei valitettavasti helpota tuota kuumetta!

  Tsemppiä puurtamiseen ja hyvää kesän jatkoa!

  • Kaisa
   July 23, 2018

   Kiva kuulla 🙂 kiitos! Meillä tosiaan tämä rakentunut ihan pienistä palasista ja vaikka se on ollut rankkaa/aikaa vievää, niin tulee kyllä olemaan sen arvoista. Saadaan juuri sellainen kuin haluttiin 🙂

 • Anni
  November 18, 2019

  Hei,

  olen niin monta hyvää vinkkiä tästä rakennusblogistasi saanut jo ja kiitos siitä. Nyt kuitenkin vielä kaipailisin tätä ulkomaalin tarkkaa sävyä. Samat valkoisen speksit toiveissa meilläkin, ja tämä näyttää toimivalta sävyltä:)

  • kaisaturunen
   November 20, 2019

   Voi kiitos kiva kuulla! Meillä ulkoseinissä sävynä tikkurilan paperi 🙂 Toki sävyyn vaikuttaa oleellisesti tontin ilmansuunta ja ympäröivä luonto joten kannataa testata ennen kuin sutii tällä koko talon 😀 tsemppiä projektiinne <3

Previous
Kesä kuvissa