Hyvää pääsiäisen tähteistä

*Kaupallinen yhteistyö Flora

Pääsiäinen on tältä vuodelta taputeltu, mutta pääsiäisruokia jäi vielä kaappiin. Tähteiden hyödyntäminen on lempparipuuhaani, joten ajattelin tänään käyttää kaikki loput pääsiäisruoat hyväksi lounasta tehdessä. Vielä teille uppoaa parsat sun muut?

Minulle harvemmin käy niin, että syön itseni juhlapyhinä ähkyyn, enkä voi niiden jälkeen enää ajatellakkaan tähteiden syömistä. Hyvin pyhien tarjottavat maistuvat vielä seuraavinakin päivinä, mutta jotain uutta tvistiä ne kuitenkin kaipaavat. Tällä kertaa päätin tehdä yli jääneistä parsoista ja paahtopaistista pitaleivän täytettä. Vaikka täytteestä löytyy pääsiäispöydästä tutut elementit, ei mausta kyllä tule mielee pääsiäinen. Ennemminkin kevään ensimmäinen piknik! Nyt kun vielä saataisiin ne piknik-kelitkin tänne 🙂

Reseptit pitaleipiin ja täytteisiin löytyvät kuvien alta. Pitaleipien onnistumisen takaavat maltillinen nostatus, durumvehnäjauhot, Flora Kokin salaisuus, jossa yhdistyvät voi JA öljy sekä valmiiksi kuummennettu pelti.

Pitaleivät

25g hiivaa / 2,5 dl vettä / 1 tl suolaa /  2rkl Flora Kokin salaisuus / 5 dl durumvehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää suola ja 2 rkl Flora Kokin salaisuutta. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina. Anna kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia. Jaa taikina 8 osaa ja kauli niistä ohuita kiekkoja. Kohota taas liinan alla vähintään puolituntia. Kuumenna uuni 250°C ja lämmitä pelti siinä samalla. Paista pitaleipiä n. 5 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja pullistuneet hienosti. Leipiin pitäisi syntyä ilmava “tasku” täytteitä varten.

täyte:

Parsa-kvino-salaatti

2,5 dl kvinoa tai kvinosekoitusta / kasvisliemikuutio / tuoretta parsaa / kurkkua / fetaa / sitruunamehua / minttua / suolaa ja pippuria / parsojen paistamiseen: Flora Kokin salaisuus

Keitä kvinot ohjeen mukaan liemikuutiolla maustetussa vedessä. Kypsennä parsat pannulla ja pilko sopivan kokosiksi paloiksi. Pilko myös kurkku ja fetajuusto. Sekoita kvino, parsat, kurkut ja feta astiassa. Mausta sitruunamehulla, tuoreella mintulla sekä suolalla ja pippurilla.

lisäksi:

karitsan paahtopaistia / tsatsikia

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Spring whites