Ihana arki

*Kaupallinen yhteistyö Norlyn

Maanantai ja uusi viikko on taas täällä! Onneksi maanantait eivät enää tunnu niin tuskaisilta kuin joskus aiemmin. Kuuluin nimittäin ennen niihin, jotka elivät viikonlopusta ja lomasta toiseen. Myönnän yhä edelleen välillä odottavani viikonloppua tai lomaa, mutta en niin kovasti kuin silloin joskus. Se oli aikaa, jolloin arki oli välttämätöntä pahaa ja parhaat asiat tapahtuivat paljon odotettuina vapaapäivinä. Viimeisten vuosien aikana olen pikku hiljaa päässyt eroon tästä inhottavasta ajatusmaailmasta ja huomannut muutoksen itsessäni. Olen oppinut rakastamaan arkea. Ihan niitä tavallisia päiviä ja tavallisia arkisia asioita.

Uskon, että tämä on pitkälti mielekkään työn ansiota, mutta on sitä muutosta tapahtunut omassa ajatusmaailmassakin. Sitä on oppinut nauttimaan pienistä asioista paljon enemmän. Päivän paras hetki voi olla yhteinen lounastauko mieheni kanssa, juoksulenkki aurinkoisessa säässä tai lapsen iltasadun lukeminen. Kuulostaa ehkä kliseiseltä, mutta ihan jokaisesta päivästä löytyy iloitsemisen arvoisia asioita. Niistä pienistä asioista aidosti nauttiminen tekee arjestakin juhlaa. Ennen sitä odotti vain vapaapäiviä, mutta nyt loman loppupuolella odotan jopa hieman arkeen paluuta ja tuttua rytmiä.

Tässä toisessa Norlynin kanssa toteutetussa yhteistyöpostauksessa aiheena on mikäpä muukaan kuin arki. Halusin tähän alkuun kertoa hieman ajatuksiani arjesta, vähän samaan tapaan kuin ensimmäisessä postauksessa puhuin työstä. Kolmannessa olisi sitten tarkoitus puhua juhlasta. Kaikkien postauksien keskiössä on tietysti Norlynin sukkahousut, niiden erilaiset variaatiot ja hyödyt. Ensimmäisessä postauksessa nähdyt himmeäkiiltoiset paksut mustat tukisukkahousut ovat mielestäni oiva valinta töihin. Juhlaan sen sijaan valitsisin kiiltävämmät ja ohuemmat. Arkipäivisin pitkän collegehupparin tai neulemekon alle valikoituu yleensä nämä kuvissa näkyvät merinovillasukkahousut. Merinovillasta olen puhunut täällä blogissa viimeisten kuukausien aikana aika ruhtinaallisesti, joten uskotte varmaan, jos sanon, että merinovillaiset sukkahousutkin ovat loistava valinta kylmempiin vuodenaikoihin. Ne sopivat käytettäväksi hameiden kanssa, mutta lämmittävät myös kivasti housujen alla esimerkiksi lapsen kanssa leikkipuistossa tai kävelyllä. Pehmeän ja mukavan tunnun ansiosta ne päällä tulee usein hengailtua kotonakin.

 

Merinovillan lisäksi nämä kuvissakin näkyvät sukkahousut sisältävät sukkahousuille tyypillisiä materiaaleja polyamidia ja elastaania. Näistä ensin mainittu parantaa sukkahousujen kestävyyttä ja jälkimmäinen joustavuutta sekä käyttömukavuutta. Sukkahousujen ulkonäköä pystytään muokkaamaan hyvin monella eri tavalla ja käytettävät materiaalit ovat vain osatekijä. Mahdollisuuksia on niin paljon, että sukkahousuja pystytään valmistamaan käytännössä joka lähtöön. Langan vahvuus määrittelee sen kuinka paksut sukkahousut ovat (den) ja langan kiiltävyys puolestaan sen onko kyseessä matta, puolimatta vai kiiltävät sukkahousut. Langan suoruus tai vastaavasti kiharuus määrittelevät sen onko sukkahousun pinta sileä vai teksturoitu. Myös sukkahousujen väriin pystytään tietysti vaikuttamaan.

Vaihtoehtoja on siis monia ja sukkahousuostoksille lähtiessä kannattaakin miettiä millaisia sukkiksia sitä on lähdössä metsästämään. Käyttötarkoitus sanelee pitkälti sukkahousutyypin, mutta tottakai jokaisen omat mieltymykset viime kädessä kertovat, mitkä ovat ne parhaat sukkahousut kullekin. Sukkahousuja valitessa kannattaa siis ottaa edellä mainitut asiat huomioon kuin myös se, että tuotteissa on yleensä tuotekohtaiset kokotaulukot. Sopiva koko on hyvä tarkistaa mittataulukosta tuotekohtaisesti. Tärkeintä on istuvuus sekä mukavuus. Hyvien ja oikeankokoisten sukkahousujen merkkinä voi pitää sitä, että ne pysyvät ylhäällä puristamatta.

Nyt kiskaisen omat lemppariarkisukkikseni jalkaan ja jälken hoitamaan maanantain to do-listalle kertyneitä asioita. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Sofia
  November 15, 2017

  I just love that sweater, cashmere <3 Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (besök min blogg för stil och inredning)

 • Petra
  December 12, 2017

  Sukkahousuja ihan joka lähtöön löytyy minunkin vaatekomerosta. Melkeinpä ainoat mitkä puuttuu on verkkosukkahousut. Väreissä ja kuvioissa löytyy, lähinnä verkkosukkahousuja on muutamat pitsikuvioidut. Mustiin sukkahousuihin olen jo vähän kyllästynyt, elleivät ole kuviolliset. Arkisukkahousuina yleensä mattapintaiset sukkahousut eri väreissä. Tähän aikaan vuodesta yleensä leudolla kelillä jalassa puuvillaiset tai ohuehkot neulesukkahousut. Kunnon pakkasilla sitten tosi paksut neulesukkahousut, joista ei taatusti näy läpi. Jotka nekin usein värilliset ja kuviolliset. Esim. palmikko- tai rib-kuvioidut. Tärkeintä sukkahousuissa aina juuri istuvuus ja mukavuus, kuten mainitset. Korkea vyötärö, pitkä sääriosa ja mukava vyötärönauha takaavat sukkahousujen paikallan pysymisen. Sukkahousujen koon valitsen aina yläkanttiin, kuten ovat monet neuvoneet. Täytyy kokeilla Norlynin paksumpia sukkahousuja, ohuemmat Norlynin sukkahousumallit ovat jo hyvinkin tuttuja. Sukkahousuja ihan joka lähtöön löytyy minunkin vaatekomerosta. Melkeinpä ainoat mitkä puuttuu on verkkosukkahousut. Väreissä ja kuvioissa löytyy, lähinnä verkkosukkahousuja on muutamat pitsikuvioidut. Mustiin sukkahousuihin olen jo vähän kyllästynyt, elleivät ole kuviolliset. Arkisukkahousuina yleensä mattapintaiset sukkahousut eri väreissä. Tähän aikaan vuodesta yleensä leudolla kelillä jalassa puuvillaiset tai ohuehkot neulesukkahousut. Kunnon pakkasilla sitten tosi paksut neulesukkahousut, joista ei taatusti näy läpi.Jotka nekin usein värilliset ja kuviolliset. Esim. palmikko- tai rib-kuvioidut. Tärkeintä sukkahousuissa aina juuri istuvuus ja mukavuus, kuten mainitset. Korkea vyötärö, pitkä sääriosa ja mukava vyötärönauha takaavat sukkahousujen paikallan pysymisen. Sukkahousujen koon valitsen aina yläkanttiin, kuten ovat monet neuvoneet. Täytyy kokeilla Norlynin paksumpia sukkahousuja, ohuemmat Norlynin sukkahousumallit ovat jo hyvinkin tuttuja.

Previous
Isänpäivän koukuttavin aktiviteetti