Ihana Satu – Elle Style Awards

Sain vihdoin muutaman kuvan Sadusta, ihanasta Indiedaysin päätoimittajastamme, Elle Style Awardseissa. Satu pyysi minulta muutamia viikkoja ennen h-hetkeä palvelusta mekon suhteen. Aika oli suhteellisen rajallinen, koska olin itse lähdössä Saksaan ja Sadulla painoivat työkiireet päälle. Satu antoi värivaihtoehdoksi mustan tai punaisen, mutta muutoin minulla oli vapaat kädet. Sadun tuntien tiesin yksinkertaisen ja elegantin linjan olevan mieluista, joten lähdin siitä liikkeelle. Päätin tehdä kaksiosaisen leningin, jonka varsinainen mekko-osa on hyvin yksinkertainen ja eri tilaisuuksiin muunneltava. Nopeasta aikataulusta ja pikasovituksista huolimatta se istui hyvin jo prototyyppi-vaiheessa.

Varsinainen leninki on materiaaliltaan ultimaattisen kevyttä 100 % silkkiä. Mekon jujuna toimii sen toinen osa, joka näissä kuvissa ei kuitenkaan pääse ihan oikeuksiinsa. Toivottavasti saan muutaman detail-kuvan jostakin. Joka tapauksessa tämä irroitettava osa voidaan pukea kahdella tavalla. Joko noin kuin kuvassa, jolloin selkäosa on pidempi ja eteen tulee pieni pystykaulus tai edestä auki jätettäväksi liiviksi, jollain se on takaa lyhyempi. Materiaali on eräänlaista paljettikangasta, josta toivon myös löytäväni tarkempaa kuvaa.

Asun kruunasi Sadun 20-lukua henkivä lookki ja Vieton kierrätysnahasta tehty laukku. Mekolle tulee varmasti tulevaisuudessakin käyttöä, koska aiomme tehdä sille pienen tuunauksen, jonka avulla siitä tulee myös päivätilaisuuksiin sopiva.

Kuvat: Fabian Björk

XOXO
signature

What do you think?

5 Comments
 • JenniKaroliina
  November 4, 2012

  Aivan upea mekko! Ja upea Satu tietenkin! 🙂

 • Fiipi
  November 5, 2012

  Wow! Tosi hieno!

  Saat minut aina innostumaan ompelemaan! Viime vkolla tein halloweenjuhliin Minni Hiirelle (siis itselleni) mekon gollegekankaasta. Aattelin kun mekon sain valmiiksi että taas riitti vähäksi aikaa ompelut mutta minusta tuntuu että taidan alkaa taas raksutella mielessä jotain kivaa. Voiskohan joku järkätä pikkujoulut 😀

  P.S. En osaa jostain syystä ommella arkivaatteita.

 • Sandra
  November 5, 2012

  Tosi hieno! Äitiki tekee mulla parhaillaan iltapukua yhtiin juhliin, joten sen ja näiden sun tekeleiden myötä alkaa oikeen tulla itellekkin ompeluinnostus. Oot kyllä huipputaitava.

 • jonna
  November 6, 2012

  näyttää jotenkin halvalta. ehkä se on tuo matsku ja ulos törröttävät saumat. olet tehnyt paljon kauniimpiakin vaatteita.

 • Kikka
  November 7, 2012

  Sä olet kyllä niin uskomattoman taitava! En voi olla ihastelematta näitä sun luomuksia!

Previous
Shoe jewellery
Ihana Satu – Elle Style Awards