Ikimuistoinen joulu edessä

*Kaupallinen yhteistyö Cubus

Joulu 2018 tulee olemaan meille hyvin erityislaatuinen, monellakin tapaa. Se on tulvillaan odotusta ja jännitystä, iloisia asioita.

Olen aina ollut joulufani ja rehellisyyden nimissä kaikki joulut minin syntymän jälkeen ovat olleet erityisiä, sillä joka vuosi pääsemme joulun lisäksi juhlistamaan myös esikoisemme syntymäpäiviä 25. päivä. Niin minun kuin mininkin tunnelataus joulunaikaa kohtaan tuntuu syventyvän vuosi vuodelta. Tänä vuonna taidetaan kuitenkin mennä ihan äärirajoille, kun jännitettävää ja odotettavaa on niin paljon. Perinteisen joulunodotuksen ja 5-vuotissyntymäpäivien lisäksi jännitämme nyt myös sitä, syntyykö meille mahdollisesti toinenkin jouluvauva. Lasketut ajat menevät aika yksiin, joten ihan mahdollista se on. Niin tapahtuessaan se olisi kyllä jo melkoinen ihme. Jouluihme.

Joululegginsit Kids / Jouluiset pyjamahousut Women

Jouluneule Baby

Tuleva kuopus nostaa siis joulun jännitysastetta mukavasti, mutta tässä ei suinkaan ole kaikki. Kuten te varmasti jo tiedätte, me olemme haalineet tähän loppuvuodelle vielä lisää jännityksen ja odotuksen aihetta. Nimittäin edessä häämöttää vihdoin muutto uuteen kotiin. Talonrakennus on ollut loppusuoralla jo tovin, mutta nyt alkaa maaliviiva oikeasti olla lähellä ja se ikuinen raksa-aikainen vitsimme “jouluksi kotiin” näyttää oikeasti käyvän toteen.

Jouluvalmistelut koostuvat siis meidän perheessä tänä vuonna kaikesta muustakin kuin perinteisesti joulusiivouksesta, kuusen koristelusta, ruoanlaitosta ja leipomisesta sekä lahjojen paketoinnista. Tehtävää riittää jos jonkinlaista, mutta se ei kuitenkaan ole joulumieltäni vienyt minnekään, päinvastoin! Olen nukkunut joulupyjamassa jo kuukauden päivät ja niin on muutenkin minikin. Joulupukki ja noitarumpu on luettu kirjana ja katsottu elokuvana toistakymmentäkertaa. Ensi viikolla hypätään virallisesti joulukuun puolella ja sehän tarkoittaa sitä, että voi ihan luvan kanssa alkaa pukeutumaan kaikkiin jouluisiin asuihin ja virittäytyä muutenkin kunnolla tunnelmaan.

Meillä on perinteisesti ollut joulupyhiksi aina kaksi selkeää pukukoodia, joista toinen on vähän juhlavampi ja toinen sitten todella rento kotiasu. Aattoillalliselle on kiva laittautua ja pukea lapsikin vähän fiinimmin, mutta sen jälkeen on lupa kääriytyä pehmoisiin oloasuihin ja yöpukuihin. Cubuksen valikoimista olen useampana vuotena löytänyt niin itselleni kuin lapsellekin ihanat jouluasut, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Viime viikolla startanneen joulukampanjan myötä Cubuksen liikkeet ja verkkosivut ovat nyt täynnä jouluista inspiraatiota, kaunista juhlapukeutumista sekä niitä mainitsemiani jouluisia olo- ja yöasuja. Löytyypä sieltä tänä vuonna myös perheen pienimmille nyyteillekin ihka omat jouluasut.

Jouluhousut Baby

Cubus Kidsin tuotteita olen suosinut minillä viime vuosien aikana paljon, mutta nyt kuopusta odottaessa olen myös alkanut enemmän silmäilemään Cubus Babyn vaatteita, joita ei muistaakseni minin vauva-aikaan ollut vielä tarjolla (ainakaan Suomessa). Suurin osa vauvamalliston tuotteista on Joutsenmerkittyjä ja/tai luomupuuvillasta valmistettuja. Myös ihanan pehmeää ja vauvan herkälle iholle sopivaa merinovillaa on käytetty useammissa tuotteissa. Cubuksen vauvanvaatteiden design viehättää minua yhtä lailla kuin isompien lasten.

Valitsin tähän joulukampanjaan meidän perheen tyttötriolle jouluun sopivat rennot asut, joista omani on tietysti peräisin naisten puolelta, minin Cubus Kidsiltä ja vauvan koottu Cubus Baby -tuotteista. Nettikauppaa vilkaisemalla totesin, että Cubukselta olisi löytynyt myös hauskat mätsäävät joulupaidat koko perheelle. Bongasin sieltä myös monta oivallista lahja-ideaa.

Tänä vuonna olen yrittänyt varautua joulujuttuihin mahdollisimman ajoissa, kun työnsarkaa tosiaan riittää monessa muussakin asiassa, eikä sitä oikein voi etukäteen ennustaa milloin kuopus päättää haluta tulla maailmaan. Samalla kun olen pakkaillut sairaalakassia ja tilannut viimeisiä puuttuvia asioita taloon olen miettinyt lasten joululahjoja. Olen pyrkinyt siihen, että lasten paketit olisi ainakin valmiina, jos sitä vaikka tulee yllätyslähtö synnytysosastolle.

Parhaita joululahjoja perheen pienimmille ovat mielestäni kaikki käytännölliset ja suurella kulutuksella olevat tekstiilit, vaikka pienet toki itse haaveilevat ehkä enemmän legolinnoista ja potkulaudoista. Tykkään kääriä paketteihin pehmoisia yöpukuja, mukavia oloasuja ja suloisia kylpytakkeja tai -pyyhkeitä. Suklaarasian sijaan sujautan lahjan sisään mielummin paketillisen sukkia tai alushousuja. Monesti sitä kuvitellaan etteivät lapset pehmeistä pakeista välitä, mutta ainakin meillä ja lähipiirissä ne ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Listoja rakastavana minulla on tietenkin joka joulu lista lähipiirin lapsista, joille lahjat olen aikonut hankkia ja tänä vuonna sitä saa taas varmuudella lisätä yhden nimen lahjalistaan. Nimittäin vaikkei meidän kuopus syntyisi ennen joulua tai jouluksi, niin perhepiiriissämme tulee joka tapauksessa tänä jouluna olemaan aivan upouusi pieni jäsen. Siskon poikani on nimittäin määrä syntyä tässä kuun vaihteessa, joten ainakin yhdelle vastasyntyneelle saan tänä vuonna kääriä paketin ja antaa lämpöisen ensimmäisen joulun halauksen. Kaiken tämän onnellisen ja jännittävän odotuksen lisäksi minusta on siis tulossa vielä tätikin. Edessä on luultavasti melkoisen ikimuistoinen joulu.

Jouluinen pyjamapaita Women / Jouluneule Kids

ps. Tarkkasilmäiset ehkä huomaavat, että olen jo päässyt kuvaamaan uuteen kotiin ja ai vitsit se tuntuu ihanalta. Jos ei meillä siellä mitään muuta tavaraa vielä ole, niin ainakin joulumaja ja joulukoristeet ovat löytäneet tiensä perille. Niillähän pärjää jo pitkälle vai mitä?

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Raha ei kasva puussa