Inspiraatiota syystrendeistä

Uusi sesonki häämöttää edessä ja vaikka vielä voi hyvin fiilistellä kesän rippeitä, niin tuttuun tapaan minusta on hauskaa kurkistaa tulevan kauden trendeihin hieman etukäteen. Mikään trendien perässä juoksia en enää koe olevani, vaan napsin sieltä täältä inspiraatiota omaan pukeutumiseeni ja yritän hyödyntää mahdollisimman paljon jo olemassa olevia vaatekappaleita sekä suosia kirppareita, varsinkin niiden hieman erikoistempien “himotusten” kohdalla. Paino sanalla enää, sillä olin ehkä vielä tuossa n. 5-10 vuotta sitten aika pahasti hukassa sen suhteen, mikä onkaan minun oma tyylini. Kokeilin vähän kaikenlaista ja välillä huomasin nimenomaan juoksevani trendien perässä.

Nykyisin tunnen oman makuni jo paljon paremmin ja tiedän minkälaisia vaatteita sekä asusteita tulen pitämään vuodesta toiseen. Koen myös olevani fiksumpi kuluttaja monellakin eri tapaa. Olen karsinut vaatekaappiani hurjasti ja tiukentanut linjaani ostettavien vaatteiden suhteen. Käytännössä sinne pääsevät enää sellaiset vaatteet, joiden näen pitkäikäisyyden lisäksi olevan monikäyttöisiä, moneen eri tilaisuuteen ja asuun sopivia. Toki ajoittain saatan innostua kokeilemaan sekä hankkimaan jotain pientä erityistä ja sillä hetkellä ns. trendikästä, mutta näissä tapauksissa pyrin nimenomaan kääntymään kirpparien puoleen. Koen, että näillä erikoisemmilla jutuilla saa myös helposti työstettyä muutoin klassisesta vaatekaapista sesonkeihin sopivan sekä astetta mielenkiintoisemman.

Yllä näkyy minua juuri nyt inspiroivia asioita ja niitä niin kutsuttuja trendejä. Tänä syksynä haluan yhä edelleen pukeutua neutraaleihin beigen ja ruskean sävyihin, vaikka ne monia varmasti jo kyllästyttävät. Omasta kaapistani ne eivät ole mihinkään katoamassa, sillä koen, että ne ovat nimenomaan omiaan minun ihoani vasten, toisin kuin ehkä kylmä harmaa. Uutta piristystä näihin koko beigeihin asuihin voi hakea vaikka ripauksella vaaleansinistä. Yllättävä yhdistelmä todellakin toimii ja helpoin sitä on varmasti kokeilla sinisten farkkujen avulla. Kuoseista ja väreistä syysmuodissa kiinnostaa tuttuun tapaan ruudut sekä nahka. Pari ihanaa ruudullista takkia minulta jo löytyy, mutta salaa haaveilen nahkaisesta bleiseristä, jota olen yrittänyt kirppiksiltä metsästää. Tämä on juuri tällainen villikortti, jota en raaskisi uutena ostaa, mutta käytettynä kyllä.

Vaatteiden muotokielessä kaikki volyymi näyttää juuri nyt super hauskalta! Niin kutsuttu “Balloon-shape” oli näytöslavojen hitti, eli volyymi lähti ilmapallomaisesti jo ylhäältä käsivarsista saakka ja kaventui vasta nilkkoja kohden. Eikä ehkä mikään vartaloa imartelevin malli, mutta minusta erittäin veikeä. Maltillisempaa ja helpommin lähestyttävää volyymi-trendiä edustaa saappaiden sisään sujautetut suorat väljät housut, jotka jäävät pussittamaan saappaiden yläpuolelta. Kokeilin tätä jo keväällä ja aion kokeilla myös syksyllä. Näyttää hauskalta ja on myös käytännöllinen, koska näin säästyy Suomen loskasäissä vetisiltä housun lahkeilta.

Loppuun täytyy vielä mainita isot näyttävät kaulukset, jotka ovat minusta ihanan tyttömäisiä ja sopivat loistavasti esimerkiksi pehmentämään nahkahousuasua. Myös naisellinen hamejakkupuku viehättää, mutta en ole ihan varma onko lyhyehkö vartalonmallini tähän ihanteellinen. Onneksi löytyy myös helpompia vaatteita, kuten neuletakkeja, joiden isosta uudelleen tulemisesta olen todella innoissani! Ne, jos jotkut ovat käytännöllisiä ja laadukkaina myös pitkäikäisiä. Viimeisenä mainitsen korutrendin, joka pitää yhä edelleen pintansa elikkä ronskit kultaketjut ja niihin yhdistetyt näyttävät rengaskorvakorut. Tämä koruyhdistelmä saa klassisen valkoisen kauluspaidankin näyttämään ihan uudelta!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Sekalaisia kuulumisia
Inspiraatiota syystrendeistä