Perjantain asukriisi sai hieman lisää tulta alleen, kun huomasin ettei kangas riitä siihen mitä ajattelin. Yritin vielä aamulla hakea lisää kangasta, mutta turhaan. Kompromissinä kymmenen senttiä lyhyempi hame ja legginsit.

Aikaisemmat asukuvat olivat tosiaan Mertin näytöksestä ja nämä Inspiration juhlista. Näissä näkyy asun teatraalisempi versio, johon kuului tuo muhkea tyllihame. Se nosti hameen helmaa aika lailla ja sai aikaan kaivatun balleriina efektin mitä hain. Monet kyselivät illan aikana mitä mahtoivat olla hameessa käytetyt sulat. Valoitetaampa asiaa hiukan, eli ne ovat “nyljettyjä” aitoja sulkia, joista on jäljellä se sulan kova keskiosa. Tuovat kivaa vaihtelua perinteisille sulille.

Kuvat: Veera

XOXO
signature

What do you think?

23 Comments
 • mitä
  November 19, 2012

  ihmettä… Voiko aikuinen ihminen pukeutua yhtään lapsellisemmin? 😀 Naurahdin epäuskoisena kun näin tuon hassun asusi, näytät 5-vuotiaalta joka on tunkenut asuunsa ihan mitä sattuu… Järkyttävää. Osaatko oikeasti ommella ja suunnitella?

  • Casey
   November 19, 2012

   noh meitä on näköjään moneen junaan 😀 eikä kaikkia voi miellyttään. Itse tykkäsin ja niin tykkäsi moni muukin, Näytin 5-vuotiaalta tai en 🙂

  • Hanna
   November 19, 2012

   Onhan Kaisa kasvoiltaankin aika tyttömäinen niin mun mielestä toi tyyli sopii hänelle ihan hyvin. Eri asia, jos Kaisa olisi kaksimetrinen, “isoluinen” ja miehekäs 🙂 Sitten voisi kellomaiset tyllihameet näyttää lievästi sanottuna hassulta.

   Mä tykkään tuosta nahkahameesta ja hapsuista! Voisi ilman hapsuja olla tylsä. Vai onko se vyö..?

   Äläkä lannistu noista, jotka kyselee, että osaatko ommella ollenkaan. Vaikka taidat olla ommellut suhteellisen vähän aikaa, uskallat silti kokeilla kaikkea erilaista ja opettelet tekemällä.

   Kyllä mäkin olen kaiken maailman hirvityksiä elämäni aikana ommellut, mutta enpä olisi niistäkään virheistä oppinut, jos en olisi kokeillut 🙂

   • Casey
    November 19, 2012

    Ja vaikka olisinkin “isoluinen” niin, jos itse sen kunnialla kannan niin eikö se ole tärkeintä? 🙂
    Hapsut olivat illan ajan hameessa kiinni, mutta nyt aion tehdä siitä pelkän vyön, jotta hameelle tulee enemmän käyttöä. Ja en tiedä mitä ajat takaa tuolla “suhteellisen vähän aikaa”. Olen ikääni nähden ommellut jo suht kauan. En tähtää ammatiltani ompelijaksi, mutta uskon silti pystyväni tekemään paljon vaikeampia rakenteita kuin aloittejat tai edes hieman harjaantuneet ompelijat. Hyvänä esimerkkinä hääpukuni. Pitäisi kai joskus laittaa sisärakenteista kuvat tänne blogiin niin nähtäisiin miten paljon missäkin on ollut hommaan 😀 nyt en siis viittaa tuohon hameeseen, joka oli hyvin yksinkertainen ja nopea työ.

    • Hanna
     November 19, 2012

     Oho, aikamoinen hyökkäys vaikka kuvittelin kommentoineeni ihan asiallisesti ja jopa puolustaneeni “ilkeältä anonyymiltä”..

     Olet käsittääkseni ommellut korkeintaan ehkä viisi vuotta? Vaatetusalalla se on oikeasti aika pieni aika mun mielestä. Kyllä siinä paljon oppiikin, esim. pitämään ne sv:t tasaleveinä, mutta se, että oppii pitämään vaatteen laadun tasaisena, on todella vaikeaa. Jos kerran onnistuu jossain, osaisisko sen tehdä vielä kymmenen kertaa ihan yhtä hyvin.

     En mä sano mitään sun tasosta muuta kuin että varmasti aina on opittavaa. Koskaan ei ole valmis. En minäkään ole.

     Eikä sun tarvi mulle eikä kellekään todistella mitään 🙂

     Pääasia, että uskot itse itseesi ja tiedät vahvuutesi ja heikkoutesi.

     Kyllä näistä asioista voisi väitellä vaikka maailman tappiin, mutta mä olen vanha ja väsynyt enkä jaksa nyt provosoitua enempää..

     • Casey
      November 19, 2012

      Olen kiitollinen, että ylipäätänsä jaksat kommentoida oli se sitten puolustelua tai jotain muuta. Ei ollut tarkoitus hyökätä, mutta tuntuu, että mainitset kommenteissasi aina tämän kyseisen asian. Ei sillä sinänsä väliä, mutta se alkaa tuntumaan siltä, että olisin joku harmiton aloitteleva ompelija, joka osaa juuri ja juuri ommella suoralla ompeleella kappaleet yhteen. Ehkä kyse on enemmän siitä miten olet esittänyt asiat kommenteissasi, kuin se mitä todella tarkoitat.
      Mutta kuten arvelit, en ole ommellut kuin ehkä 7 vuotta, joka minulle on jo aika paljon. Tietysti on aivan eri asia, jos joku on ommellut vuosi kymmenet. Kaikessa voi aina parantaa ja itselläni on vielä paljon opittavaa. En haaveile ompelijan ammatista, vaan kunhan omaksi ilokseni ompelen.
      Toivottavasti tämä ei jää meidän viimeiseksi keskuksteluksi, koska minä tavallaan nautin siitä, että joku rohkenee täällä esittää ihan kunnon mielipiteitäkin 🙂

     • Hanna
      November 19, 2012

      Itseasiassa tällä kertaa otin ompelutaitosi puheeksi tuon ilkeän anonyymin takia ja jostain syystä kuvittelin, että olisit voinut turhautua, kun joku kyseenalaistaa ammattitaitosi ja ajattelin siis ehkä jollain tapaa “lepytellä” ja sanoa sille urpållekin, että vaikkei vielä olekaan ehkä ihan pro niin kyllä se siitä ajan kanssa. Siis jos vaan itse sitä haluaa.

      Mutta sitähän vaatesuunnittelijat joutuvat aina ja ikuisesti puolustamaan itsessään ja ammatissaan, että tietävätkö he nyt oikeasti vaatteista yhtään mitään, jos eivät itse osaa ommella. Ja jotkut vaatesuunnittelijat eivät oikeasti osaa ommella yhtään! Muistaakseni Paola Suhonen on joskus sanonut, ettei osaa ommella. Hän haluaisi oppia, mutta aikaa ei ole.

      Silti kuitenkin suunnittelijoita pidetään suuremmassa arvossa kuin ompelijoita. Kyllä mäkin olen saanut monasti vähättelyä osakseni. Esim. ihmiset kuvittelevat, että jonkun mekon väsää ihan parissa tunnissa tai korjausompelu on helppoa ja nopeaa hommaa. Yeah right..

      Enpä mäkään usko, että tämä viimeiseksi “väittelyksi” jää, mä nimittäin harvoin tajuan olla hiljaa, vaikka ehkä pitäisi 😉

  • MouMou
   November 19, 2012

   Juhlan asukoodi oli tosiaan inspiration ja ainakin minusta Kaisan asu oli niitä harvoja, jotka koodin toteuttivat. 🙂

   • Casey
    November 19, 2012

    Taisit Iina rakas olla itsekin aika inspiration lookissasi <3 kengät ylivoimaisesti upeimmat koko porukasta!

 • Emma
  November 19, 2012

  Minusta tuo asu oli kyllä huippu ja todella tervetullutta piristystä muotikemuihin! Yllättäviä ja inspiroivia asuja on aina ihana katsella. Myös sulkien käyttötapa tukee jotenkin tosi hienosti inspiksenä ollutta Black Swania!

  • Casey
   November 19, 2012

   voi kiitos 🙂 kuten tekstissä sanoin, se oli teatraalinen ja ihan tarkoituksella. Minulle pukukoodi “inspiration” on vaan jotain muuta kun glitterisiä pikkumekkoja…

 • Noora
  November 19, 2012

  Oli mukava törmätä pikaisesti! Asusi oli ehdottomasti yksi illan upeimmista! :)<3

 • Hanna
  November 19, 2012

  Olit aivan ihanana. <3 PS. Et näytä 5-vuotiaalta, vaan rohkealta pukeutujalta, joka uskaltaa ottaa riskejä. Ja munsta onnistuit hyvin. 🙂

 • Jozella
  November 19, 2012

  Wau, aivan mielettömän upea mekko, taitavasti toteutettu!!:) Go Casey!:)

 • Alexandra
  November 19, 2012

  Aikamoisia 5-vuotiaita nykyään! Enpä tiennytkään että lapsille on tollanen muodissa…ha ha…

  Mä oon ainaki sitä mieltä että toi asu on aivan mahtava! <3 Mäkin haluun!!

  • Casey
   November 19, 2012

   kiitos ihana <3! oisin kyllä aika härski lapsi noissa kuteissa. Teen sulle samanlaisen, niin ollaan sit härskejä lapsukaisia yhessä.

 • Pärpi
  November 19, 2012

  Täytyy sanoa, että ne ompelutyöt mitä olet täällä näyttänyt (loistavana esimerkkinä juurikin hääpukusi) ovat minun ja usean muunkin itselleni tutun lukijasi silmään erittäin taitavasti ja kauniisti toteutettuja. Lisäksi sinulla on hieno tyyli lisätä lähes jokaiseen asuun jotain lisämaustetta. Mun mielestä on ihan mielettömän hieno asu tämäkin ja varmasti molempien juhlien pukukoodit täyttyivät paremmin kuin hyvin. Suomalaisilla on usein TODELLA ikävä tyyli laittaa juhlaan kuin juhlaan joku ihan perus pikkumusta, paljettimekko tms ja näin ollen kaikki ovat kuin samasta muotista. Tuo asuhan on jo molempien juhlien isäntiä ja/tai emäntiäkin kohtaan kunnioituksen osoitus, kun olet jaksanut nähdä vaivaa ja oikeasti miettinyt juhlia etukäteen! P.s. Ihana tuo kuva sinusta ja Moumousta! 🙂

  • Casey
   November 19, 2012

   Kiitos 🙂 ei minun tosiaan tarvitse sitä kenellekään todistella, mutta itse arvostan omaa työtäni ja ainakin ne, jotka ovat niitä livenä nähneet, ovat arvostaneet niitä myös. ps. täysin samaa mieltä suomalaisten juhla tottumuksista. Ja sitten jos joku on tarpeeksi rohkea irrottelemaan, niin hänen asua pidetään auttamatta täytenä fiaskona 😀

 • Susanna
  November 23, 2012

  Upea tuo sun mekkosi! 🙂 Pakko ihailla sun mielikuvitusta, näin vaatetusopinnot kesken jättäneenä! 😀

Previous
Mert Otsamo – Army of generation
Inspiration