Inspiratiota juhlasesonkiin

si-moda-party-inspiration-2016-1

KEY LIST for AW16 PARTY WEAR

VELVET – SATIN – METALLIC

PLEATED – GLITTER 

RUFFLES – BELL SLEEVES – SUITS

GOLD – PINK – JEWEL TONES

Syyskuun vaihtuminen lokakuuksi merkitsee usein myös talven juhlakauden alkua. Pikkujouluhulinoiden lisäksi mukaan mahtuu varmasti monia isompia syntymäpäiviä, gaaloja, talvihäitä ja -valmistujaisia. Usein kuulen miten kylmempänä vuodenaikana järjestetyt juhlat aiheuttavat pukeutumisen saralla enemmän päänvaivaa kuin kesällä järjestetyt. Itselläni tämä menee ihan päin vastoin! Tykkään paljon enemmän talvisista juhlakankaista, väreistä ja mahdollisuudesta leikitellä kerroksilla.

Ajattelin koota pienen vinkkilistan tämän vuoden 2016 AW-trendeistä, joita voi ja kannattaa soveltaa juhla-asuissa, jos tavoitteena on ajankohtainen, tyylikäs ja näyttävä asu. Tärkeimmät materiaalit ovat ehdottomasti sametti, satiini ja metallinhohtoiset kankaat. Sametti jyllää oikeastaan kaikilla osa-alueilla, kaikissa kauden väreissä, vaatemalleissa ja asusteissa. Oli valintasi siis samettinen laukku, mekko tai housupuku, olet takuulla trendin ytimessä.

Tekstuureista pliseeraus ja glitterit ovat sesongin selkeästi suosituimmat. Molempia on nähty kaikissa edellisessä kappaleessa mainituissa kankaissa. Omaan silmääni ovat erityisesti pistäneet pliseeratut samettihameet. Ne todella ovat jotain uutta ja erilaista. Vaatemalleissa ja leikkauksissa pisimmän korren ovat vetäneet jo aikaisemmassa asupostauksessani hehkuttamat kellohihat (bell sleeves), röyhelöt sekä housupuvut ylipitkillä lahkeilla.

Väripaletilla näkyy perinteisten syysvärien lisäksi paljon pinkkiä, kultaa sekä jalokivivärejä. Kaikki erittäin herkullisia ja näyttäviä juhlaan. Toivottavasti monet meistä “aroista” suomalaisistakin uskaltaa tänä syksynä räväyttää juhlissa hieman värikkäämmällä asulla. Siitä voitte olla varma, että minun päällä tullaan värejä näkemään.

Seuraavan kuukauden sisään luvassa on jopa kolme eri gaalaa ja koska niihin on oletettavasti tulossa ainakin jonkin verran samoja ihmisiä, en ajatellut vetää niitä läpi yhdellä ja samalla mekolla. Kauppojen kiertelyn sijaan päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni, kaivaa ompelukoneen eteen ja luonnostella jotain uniikkia. Ette tiedäkään miten liekeissäni olen suunnitelmistani 😀 Ainoa ongelma itse tehdyissä vaatteissa on, että niihin tahtoisi ujuttaa kaikki trendit samanaikaisesti. Miten vaikeaa onkaan päättää haluaako sitä pliseeratun samettimekon smaragdinvihreänä vai kultaisen satiinimekon röyhelöhihoilla, kun sitä haluaisi kokeilla vähän kaikkea!

photos: Pinterest

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
Double trouble