Italialainen klassikkoruoka

SI MODA RUOKA PERUNA GNOCCHIT SI MODA RUOKA PERUNA GNOCCHIT SI MODA RUOKA PERUNA GNOCCHIT Kokeilin alkuviikosta tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni gnoccheja (miten tämä sana edes taipuu?). Tämä italialainen klassikko ruoka valmistetaan tyypillisesti perunasta (kuten minä tein), maissista tai vehnäjauhoista. Nimi tarkoittaa kokkaretta ja ne sopivat lisäkkeeksi pastan tapaan.

Eteeni sattui joku vanha pirkkaohje, jonka mukaan lähdin gnoccheja tekemään. Vaikka koostumus tuntui ennen keittämistä hyvältä ja kokkareet pysyivät loppujen lopuksi ihan hyvin kasassa, epäilen silti tämän ensimmäisen kokeilun menneen hieman pieleen. Lopputulos oli nimittäin vetinen pallero, josta irtoili perunan palasia. Täytyy ottaa uusi yritys hieman erilaisella ohjeella. Maku oli kaikesta huolimatta erittäin hyvä, kiitos taivaallisen salvia-voi-kastikkeen. Kastiketta ajattelin kokeilla ensi kerralla ihan tavallisen tuorepastan kylkiäisenä.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • shiraz
  January 29, 2014

  Hei on tähän vanhaan postaukseen pakko kommentoida sen verran, että gnocchit on aivan mahtavan herkullisia oikein valmistettuna. Ensinnäkin, jauha kypsä peruna niin “muusiksi” että ei jää isoja kökkäreitä! Toisekseen, paista keitetyt gnocchi-pallurat voissa/öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Tällä ohjeella oon ite tehnyt gnocchit, tota kastiketta on ole kokeillut: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/13689/Gnocchi%20al%20sugo/

  • casey
   January 30, 2014

   Kiitos paljon vinkeistä 🙂 täytyy kokeilla uusiksi joku kerta!

Previous
Random muschtails
Italialainen klassikkoruoka