It’s a date

si-moda-date-night-4Mikäs sen parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin treffeillä? Ja mielellään siis hyvillä sellaisilla 😀

Meillä on tänään mieheni kanssa pitkästä aikaa virallinen date night ja niitä odotellessa pysähdyin pohtimaan minkälaiset treffit minusta on oikeasti hyvät? Seuralainen on toki se ykkösasia, mutta näin 12 vuoden jälkeen sitä tietää aika hyvin minkälaisen tyypin kanssa on ulos lähdössä, heh. Mutta mitä muuta sitten kaipaan hyviltä treffeiltä?

si-moda-date-night-6si-moda-date-night-5Meillä ei ole ollut tapana ostella kukkia ja/tai suklaata, joten mitään tuomisia en seuralaiseltani odottele. Toki kukat ovat aina mukava yllätys, mutta en pahastu yhtään, jos ei niitä tule. Minulle tärkeintä on aito läsnäolo. Se korostui entisestään lapsen syntymän jälkeen, koska arkena sitä ei enää pysty/ehdi olemaan yhtä läsnä toiselle kuin ennen. Treffit on se paikka pysähtyä ja kuunnella toista ilman häiriötekijöitä. Nauttia rauhassa ruoasta ja toisen seurasta. Monesti ollaan kesken date nightin pysähdytty miehen kanssa ihmettelemään, että tällaistako meidän elämä ennen miniä olikaan. Hassua miten ne asiat unohtuu.

Moni teistä on näiden blogivuosien aikana kysynyt mikä on meidän salaisuutemme pitkään ja toimivaan parisuhteeseen. Harvemmin suhteestamme täällä mitään puhun, mutta sanoisin, että se on se keskustelutaito. Me olemme aina jutelleet kaikki asiat aina halki, niin helpot ja iloiset kuin vaikeat ja surullisetkin. Joskus on raivottu ja riehuttu, joskus itketty onnenkyyleitä. Ollaan aika tulisieluja molemmat, mutta kaikki vastoinkäymiset ovat vain vahvistaneet meitä. Paras sopimus mikä ollaan tehty jo suhteemme alussa on se, ettei nukkumaan mennä ennen kuin asiat on sovittu. Voipi olla, että minä olen ollut muutaman kerran se, joka on yrittänyt kääntää kylkeä kesken riidan, mutta nekin illat ovat lopulta vaihtuneet yölliseen keskusteluun.

si-moda-date-night-2si-moda-date-night-3si-moda-date-night-6Ajattelin vielä listata tähän loppuun muutamat ideat treffeille, mikäli siellä joku kaipailee inspiraatiota. Oli ihastuksenne uusi tai vanha, muistakaahan olla treffeillä läsnä ja vaikka sulkea puhelimet sen ajaksi 🙂

10 ideaa treffeille

 1. Hyvää ruokaa – valmistakaa brunssi, illallinen tai vaikkapa jäätelöä yhdessä. Tai varatkaa pöytä mukavasta ravintolasta.
 2. Matkustelua – tehkää pieni roadtrip autolla, junalla tai vaikka pyörällä.
 3. Kulttuuria – käykää museossa, oopperassa tai taidenäyttelyn avajaisissa .
 4. Liikuntaa – aloittakaa treffit yhteisellä treenillä, käykää lenkillä tai patikoimassa, lainatkaa tutuilta koira, jonka viette kävelylle (jos ei omaa löydy).
 5. Tapahtumia – menkää messuille, urheilutapahtumaan tai vaikkapa nyt joulumarkkinoille yhdessä.
 6. Aktiviteetteja – kokeilkaa keilausta, Room Escapen tyylisiä pelejä, biljardia tai lautapelejä.
 7. Hyötyä ja huvia – kerätkää marjoja, sieniä, omenoita, kalastakaa.
 8. Luovaa puuhaa – lukekaa kirjaa yhdessä, käykää yhdessä kokkaus-/tanssikurssilla, osallistukaa viininmaistajaisiin, harjoitelkaa paripyramidin tekoa tai uuden kielen alkeet.
 9. Tiimihenkeä – suunnitelkaa ja järjestäkää yhdessä illalliskutsut tai vaikka olympialaiset ystäville.
 10. Pintaa syvemmälle – tehkää aarre- ja unelmakarttoja tai kirjatkatkaa paperille omat/yhteiset Bucket listit.

si-moda-date-night-8si-moda-date-night-1kuvat: Date night heinäkuu 2016

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Aliisa
  November 18, 2016

  Moikka! Laitan nyt tähän postaukseen kysymyksen, vaikka ei tähän kuulukkaan.. minkä kokoisena sulla on lempineule-postauksessa näkyvä samsoe&samsoen neule?:) ajattelin myös tilata sen, mutta en osaa päättää kokoa 😀 onko neule normaalikokoinen vai tavallista pienempi/suurempi? Kiitos jos vastaat!:)

  • Kaisa
   November 20, 2016

   Mulla on ihan mun normaalikoko (pienin) siitä 🙂 Itse asiassa juuri postailen uudet asukuvat sen kera! Se on I-H-A-N-A <3

 • Emmi
  November 19, 2016

  Tosi hyviä vinkkejä ja olen samoilla linjoilla siitä, että läsnäolo ja keskustelutaito ovat kaikkein tärkeimpiä <3 Mutta on myös todella tärkeää varata aikaa suhteen hoitamiseen – me juuri sovimme, että vähintään kerran viikossa pitää tehdä jotain yhdessä. Muuten se helposti jää arjen pyörteissä.

  • Kaisa
   November 20, 2016

   Ihan totta! Kannattaa ehdottomasti sopia sitä yhteistä aikaa, koska muuten se meinaa tosiaan jäädä arjen jalkoihin. Mekin yritetään tehdä edes jotain pientä viikottain (tällä hetkellä monta yhteistä työprojektia, joten niiden puolesta saadaan kyllä olla yhdessä), mutta varsinaiset kahdenkeskeiset illalliset yms ovat kyllä viimeaikoina olleet kortilla. Molemmilla kun on yhteisten menojen lisäksi paljon omiakin. Onneksi se yksikin ilta kuussa tai kahdessa tekee jo ihmeitä 🙂

Previous
At the moment