Jääomena tropiikissa

Käsi ylös, jos rakastat luontodokumentteja tai eläinohjelmia yleensä? Minä koukutuin niihin pahasti jo lapsena. Muumien päälle nauhoitettiin Jacques Cousteaun meriseikkailuja ja Animal Planet tv-kanava mullisti elämäni. Ihan harmittaa ettei se meillä tällä hetkellä näy. Onneksi sain mahdollisuuden päästä seuraamaan eläimiä hyvinkin läheltä Re:fashionin ja Korkeasaaren yhteisessä kampanjassa.

Eläintarhat ovat minulle lähes pakollinen vierailukohde ulkomailla, mikäli kaupungista sellainen löytyy. Barcelonan eläintarhassa olen tainnut vierailla jo neljästi. Oma rakas Korkeasaaremmekin on tullut tutuksi, mutta koskaan aiemmin en ollut käynyt siellä talvella. Eläintarha täyttää tänä vuonna 125 vuotta ja erilaisia tapahtumia on vaikka muille jakaa. Tällä hetkellä siellä on meneillään “Jäätaiteen helmikuu” ja perinteiset jäänveistokilpailut. Tästä lisää postauksen loppupuolella. Nyt suunnataan viidakkoon!SI MODA KORKEASAARISI MODA KORKEASAARISI MODA KORKEASAARIOLYMPUS DIGITAL CAMERASI MODA KORKEASAARIOLYMPUS DIGITAL CAMERASI MODA KORKEASAARI

Pääsimme tosiaan Nooran kanssa näkemään muutamia eläimiä myös häkin ulkopuolella. Minä seisoin kauhusta kankeana, kun oppaamme nosti käsivarsilleen aina yhä suurempia käärmeitä. Armottomasta käärmefobiasta huolimatta uskaltauduin silittämään alla olevaa Merlin-käärmettä, joka ei todellakaa ollut mikään pikkukäärme. Kampanjavideolta (postauksen lopussa) voitte bongata kauhistuneen ja hieman huvittavan ilmeeni Merlinin astuessa kuvioihin…

SI MODA KORKEASAARISI MODA KORKEASAARISI MODA KORKEASAARI

Vaikka oli ihanaa päästä näkemään ja koskemaan eläimiä hieman lähempää, niin vielä ihanempaa oli kuulla, että vastaavanlaisia erikoiskierroksia järjestetään myös esimerkiksi näkövammaisille lapsille. He ovat kuulemma aivan innoissaan koskemassa mm. isoihin jauhomatoihin, joita nämä tropiikin asukit syövät. Siinä missä minulta pääsi irvistys, näiltä lapsilta pääsee oppaamme mukaan riemunkiljahdus.

Mikäli tropiikin matelijat eivät innosta lähtemään kohti Korkeasaarta, niin paikan päältä löytyy näin talvisin myös jotain aivan päinvastaista, mutta vähintään yhtä mielenkiintoista ja koukuttavaa. Nimittäin jäänveistoa! Taisin kertaheitolla löytää itselleni uuden harrastuksen, vaikka en todellakaan ole mikään talvi-ihminen. Tosin jäänveistoahan voi harjoitella vaikka kesällä kylmiössä, kuten eräät afrikkalaiset, jotka osallistuivat Korkeasaaren jäänveistokilpailuun viime vuonna.

Tämän vuotinen kansainvälinen jäänveistofestivaali “Art meets ice” on jo pyörähtänyt käyntiin, mutta tulevana viikonloppuna 14.-16.2 on vielä vuorossa parikilpailu. Mekin pääsimme Nooran kanssa näyttämään parityöskentelytaitomme jäänveiston merkeissä. Kunnianhimoinen tavoitteemme lähteä veistämään ensiyrittämällä leijonaa kaatui siihen, että meitä opastanut mongolialainen veistäjä suositteli aloittamaan jostain vähän helpommasta, esimerkiksi omenasta…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASI MODA KORKEASAARI 03SI MODA KORKEASAARIOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja upea omenahan siitä tuli, vaikka itse sanonkin. Onnistunutta fiilistämme ei edes lannistanut se, että vieressämme työskennellyt mongolialaismies veisteli samassa ajassa viisi kertaa isomman hevosen. Moottorisahaan en uskaltanut koskea, mutta kaikkia muita veistovälineitä tuli kyllä kokeiltua. Erilaisten viilat, taltat ja pienet sahat tuntuivat aluksia aivan mahdottomilta työkaluilta, mutta oikean tekniikan löydyttyä veisto alkoi sujua. Omenan kaunis kristallinen pinta saatiin aikaseksi hiustenkuivaajalla. Nyt, kun tekniikka on hallussa, niin jääkimpaleita vaan kotiin ja veistelemään. Taidettiin Nooran kanssa luvata, että osallistumme ensi vuonna itse kisaan.

Teillä on jäänveiston sijaan mahdollisuus osallistua nyt toisenlaiseen kilpailuun, nimittäin arvomme kampanjasivullamme vuosilippuja Korkeasaareen. Lipulla pääsee eläintarhaan vuoden aikana vaikka joka ikinen päivä. Itsekin aion tänä vuonna vierailla siellä varmasti useampaan otteeseen pienen tytön kanssa!

Loppuun vielä videokuvaa meidän ikimuistoisesta päivästä Korkeasaaressa:

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
11/02/14
Jääomena tropiikissa