coat ZARA / beanie DIY (my mom) / sunnies RAY BAN* / hoodie ADIDAS

Olenko koskaan maininnut täällä jääpelostani? Jäällä käveleminen tai ylipäätänsä sinne meneminen on ollut minulle ahdistava ajatus niin kauan kuin muistan. Kauhulla katselen aina pilkkijöitä, jotka astelevat ja kyykkivät paperin ohuella jäällä todennäköisesti tietoisia siitä, että kylmä kylpyyn ei tarvita kuin yksi virheaskel. Minulle ei tulisi mieleenkään mennä jäälle, jos jäällä olisi osittain sulia kohtia. Ja vaikka meri tai järvi olisi umpijäässä saisi minua hetken suositella. Jos jokin raskaampi ajoneuvo on ajanut edeltäni, rohkaistun monesti itsekin jäällä kävelemään. Periaatteella “jos auto, niin minäkin” on menty aika monet talvet.

Mistä pelkoni sitten johtuu? Varmasti aikaisemmista kokemuksista, ikävistä tarinoista ympärillä. Pari surullista pilkkitarinaa nimittäin menneisyydestä löytyy. Olen myös lapsena todistanut oman isäni kylmän kylvyn, kun perheen pulkkaretki sai ikävän päätöksen. Selkeitä muistikuvia minulla ei siitä ole, mutta ehkä jokin pysyvä “trauma” tapahtuneesta on jäänyt? Isä selvisi silloin onneksi vain säikähdyksellä ja pulkka sekä sisko sen kyydissä jäivät onneksi jään päälle.

Tänään uhmasin pelkoani Kuopiossa Kallaveden jäällä, kun kävimme reippailemassa puolentoista tunnin lenkin. Teki muuten hyvää hieman liikkua ensimmäistä kertaa flunssan jälkeen, vaikka keuhkot edelleen kovilla ovatkin. Veikkaampa muuten, että tämä tuleva viikko tulee aika lailla asuttua tuon uuden Adidas-hupparin sisällä.

(*gifted/postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Eevi
  February 25, 2017

  Tiedän tunteen. Itse en suostu menemään rantaa pidemmälle jäälle täällä eteläisessä Suomessa. Pohjoisessa viime talvena uskalsin hyvin sen jälkeen kun näin ne yli puoli metriset jäälohkareet, jotka oli irroitettu avannon tekoa varten 🙂 Sanoisin, että vaikka osittain pelkoni on turha, niin mielummin näin päin, kun että mennään ilman huolta jäälle kuin jäälle ja vielä ilman turvavarusteita.

  • Kaisa
   February 26, 2017

   Kuulostaapa tutulta 🙂 Sitten kun sitä näkee miten paksu jää OIKEASTI on, niin sitä uskaltautuu sinne. Ja parempi tosiaan olla ylivarovainen, kuin rynnätä suin päin jäälle 🙂 Mukavaa kevään odotusta sinne!

Previous
Levollisin mielin hiihtolomalle