Joka paikan kanasalaatti

Pitkästä aikaa ruokajuttuja! En ole kokkailua lopettanut, mutta jotenkin olen aina laiskuuttani jättänyt kuvaamatta ruoat. Tässä olisi nyt hieman muunneltu versio  pastasalaatti-bravuuristani, joka on täällä ehkä joskus alkuaikoina nähtykin. Tällä kertaa käytin kanaa ja lisäsin tulisuutta chilillä 🙂

tummaa pastaa

muutama valkosipulin kynsi

(mieto) tuore chili

oliiviöljyä

kanafileitä

rucolaa / salaattia

tomaattia

kurkkua

paahdettuja siemeniä

fetaa

Keitä pasta melkein kypsäksi (salaatissa pitää olla vähän “kova”) ja kaada siivilään.

Laita sillä aikaa samaan kattilaan pohjan peittävästi oliiviöljyä ja heitä valkosipulisilput tirisimään. Poista heti levyltä kun valkosipulit alkavat ruskistua. Kaada pasta uudelleen sekaan ja lisää myös pieneksi pilkottu chili. Anna pastan jäähtyä.

Leikkaa kanafileet sopivan kokoisiksi paloiksi, paista oliiviöljyssä ja mausta makusi mukaan suolalla/yrttimausteella yms.

Ota iso salaatti kulho ja revi pohjalle salaattia/rucolaa mitä nyt sattuu vihreää olemaan. Pilko tomaatit ja kurkut ja lisää salaattiin. Lisää myös jäähtynyt pasta ja kanapalat. Murusta päälle fetaa ja koristele paahdetuilla siemenillä. Halutessa lisää ripaus sormisuolaa. Tarjoa oliiviöljyn tai esim. pestokastikkeen kera. Itse sekoitin tällä kertaa sitruunapestoa ranskankermaan ja ohensin hiukan oliiviöljyllä.

Tätä voi sitten syödä pitkin päivää lounaaksi, päivälliseksi, iltapalaksi. Sopii oikein hyvin perus arkiruoaksi, mutta miksei illanistujaisiin tai rentoihin juhliin suolaiseksi syötäväksi. Ruoasta saa helposti riittoisan ja se säilyy hyvin jääkaapissa, kunhan ei lorauta oliiviöljyä sekaan. Öljy nimittäin pitkällä aikavälillä tekee siitä vetistä mössöä. ps. ne jotka miettii et puhpah hiilareita, niin tiesittekö, että jäähdytettynä pasta on huomattavasti pienempi paha kuin lämpöisenä 😉 Itsellänikään vatsa ei turpoa samalla tavalla, kun se on kylmää.

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
  • JohannaV
    April 4, 2012

    Hmm alkoi kiinnostaa tuo ettei pasta ole niin paha juttu kylmänä 😀 Mihin tuo perustuu? Itse nimittäin olen pastan suuri ystävä, mutta en sitä viitsi naamaan paljoa mättää juurikin tuon turvotuksen takia :/

    • Casey
      April 4, 2012

      Moumou tuossa omassa kommentissaan sen ihanasti selvensi 🙂 sama pätee siis mm. perunaan!

  • MouMou
    April 4, 2012

    “ps. ne jotka miettii et puhpah hiilareita, niin tiesittekö, että jäähdytettynä pasta on huomattavasti pienempi paha kuin lämpöisenä 😉 Itsellänikään vatsa ei turpoa samalla tavalla, kun se on kylmää.”

    Juuri näin! Ja sama juttu perunan kanssa. Tärkkelyksen käyttäytymisestä olisi hyvä saada sana leviämään, moni kaverinkin sain helpotuksen turvotukseen keksittyään tämän jäähdytysniksin.:)

    • Casey
      April 4, 2012

      Niimpä niin! Mulle tää toi tosi ison helpotuksen koska oon kärsinyt turvotuksesta niin pitkään. Kylminä ne passaa mulle ja hiilareita tarviin kun tulee treenattua sen verran paljon 🙂

Previous
Perusasioita
Joka paikan kanasalaatti