Jouluaiheisia tapahtumia tulevina viikkoina

Viime viikolla Helsingin keskustan Stockmannin jouluikkunan avajaiset saivat minut havahtumaan tulevista jouluaiheisista tapahtumista. Jouluihmisenä arvatenkin näistä pidän ja tykkään fiilistellä niiden kautta joulua jo hyvissä ajoin etukäteen. Minusta joulu on paljon muutakin kuin jouluaatto ja -päivä, joten siitä syystä haluan “viettää joulua” jo paljon ennen näitä päiviä sekä jatkaa viettoa niiden jälkeen.

Minulle joulu on aikaa, jolloin maltetaan pysähtyä ja nauttia. Joulussa on kyse läheisistä, yhdessä olemisesta, hyvästä ruoasta ja mielestä. En kiellä ettenkö pitäisi myös siitä kaikesta materiasta, jota jouluun liittyy. Enkä nyt tarkoita niitä joululahjapakettien sisältöjä, vaan joulukoristeita, -kalentereita, -kortteja ja -paketointitarvikkeita. Viimeiset neljä joulua ovat myös olleet erityisen tunteikkaita kiitos minin syntymäpäivän. Joka vuosi saan jouluna elää uudelleen ne hetket ja pakko myöntää, että se pistää kyllä mielen aika herkäksi. Onhan lapsen syntymä ja syntymäpäivä aina tunteikas, mutta se yhdistettynä joulumieleen vie ainakin tällaisen jouluihmisen tunteet ihan sfääreihin. Jos joulu oli ennen miniä lempipyhäni, niin nyt se on saanut ihan uuden merkityksen eikä sitä voi enää muihin edes verrata.

Mutta herkistelyistä vielä niihin joulutapahtumiin. Keräsin tähän alle muutamia edessä häämöttäviä tapahtumia, jotka itseäni ja ehkä myös teitä voisivat kiinnostaa. Joukossa on niin avajaisia, kulkueita, joulumarkkinoita kuin joulupolkujakin. Nämä kaikki sijoittuvat Helsinki-Porvoo akselille, mutta uskon, että myös muualta Suomea löytyy hienoja joulutapahtumia. Mikäli haluatte, niin voitte ehdottomasti jakaa kommenttiboksissa vinkkejä myös muihin jouluaiheisiin tapahtumiin eri puolella Suomea.

Jouluisia avajaisia ja kulkueita…

Aleksin joulukadun avajaiset 26.11.2017

Luciajuhla ja -kulkue 13.12.2017

Joulumarkkinoita…

Tuomaan Markkinat 2.12.201722.12.2017

Vanhan joulutori Vanhalla Ylioppilastalolla 5.12.201722.12.2017

Naisten joulumessut Wanha Satama 6.12.201710.12.2017

Porvoon joulumarkkinat Vanhassa Porvoossa Raatihuoneentorilla 9.12.201710.12.2017

Taidetehtaan joulumarkkinat Porvoossa 8.12.201710.12.2017

Joulupolkuja ja -tapahtumia…

Vuosaaren joulupolku 3.12.2017

Seurasaaren joulupolku 10.12.2017

Pellingin saaristojoulu 17.12.2017

Ensi viikolla pääsen fiilistelemään joulua Etelä-Ruotsiin, kun reissun aikana on tarkoitus piipahtaa Lisebergin joulumaailmassa. Toissa vuonna koettu Kööpenhaminan Tivolin joulu oli sen verran ihana ja vaikuttava, että halusin tänä vuonna tehdä jotain vastaavaa. Liseberg ei ole ihan yhtä suuri, mutta varmasti sieltä saa joulumieltä haettua. Harmi ettei meillä Suomessa ole vastaavaa “tivolijoulua” kuin Ruotsissa ja Tanskassa.

Saa sitä joulumieltä onneksi muualtakin haettu ja itse asiassa tämäkin päivä lähtee joulufiiliksellä käyntiin, sillä edessä on jouluaiheiset kuvaukset! Nyt täytyy laittaa glögi lämpenemään ja aloittaa työt. Taidan myös laittaa päälle vastikään avautuneen jouluradion. Sen myötä sitä saa kai siis kuunnella joululauluja jo ihan luvan kanssa…

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Introvertti ekstrovertin sydämessä