Joulun teema?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä tulee juhliin ja juhlapyhiin, olen ehdottomasti erilaisten teemojen kannalla. Synttärijuhliin pitää keksiä hauska teema, samoin valmistujaisiin, tietenkin hääjuhlaan ja myös jouluun. Joulun teema voi olla vaikkapa perinteinen joulu. Siihen kuuluvat ne perinteiset värit joulunpunainen ja kuusenvihreä sekä tutut jouluisat hahmo tontut, porot jne. Lautasliinat ovat punaruudulliset, kuusen oksat on koristeltu joulupalloilla ja kynttilöillä sekä joulukortteja koristavat joulupukit ja enkelit. Pöydällä komeilee punainen joulutähti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perinteinen joulu on tietysti jokaiselle erinäköinen, mutta minä miellän nämä perinteiseen jouluun kuuluvaksi. Näistä tulee mieleen isovanhemmat ja lapsuus. Joulun teema voi myös olla jotain ihan muuta. Meillä kotona on monesti ollut hopea/valkoinen-teema ja näin ollen kaikki koristeet ovat olleet joko hopeisia tai valkoisia. Kattaukseen on käytetty valkoisia astioita, hopeisia ottimia ja ruokaluvälineitä. Väriteema onkin yleensä helppo toteuttaa pienellä panostuksella.

Mutta miksei joulun teema voisi olla jotain aivan muuta? Inspiroiduin kovasti Sveitsin reissulla erään tavaratalon jouluosastosta. Oli itämaista joulua, folklore joulua ja “fairytale” joulua. Itämaisen joulun värit olivat mystiset ja tummat. Kuvittelin jo mielessäni, miltä maistuisi perinteiset jouluruoat ripauksella itämaisia mausteita. Tai miten folklore joulussa eri perinnesatujen hahmot toistuisivat pöytäliinoissa ja joulukoristeissa. Satumaiseen jouluun kuuluisi ehdottomasti näyttävä joulupuu, jonka koristeluun olisi kulunut tuhottomasti aikaa. Oksilta roikkuisivat kristallipisarat ja höyhenkoristeet. Kaikki olisi kuin tähtipölyn peitossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eläinkuosisista joulupalloista sekä mustista höyhen- ja kynsilakkakoristeista tuli mieleen todellinen “Sex and the city”-joulu. Mitä kaikkea muuta muotifriikin jouluun kuuluisi? “Trendiruokia”? Pukukoodi? Sesongin kuumimpiin kuoseihin käärityt lahjapaketit? Ehkä tämä sopisi hyvin tyttöjen pikkujoulujen teemaksi ennemmin kuin koko perheen juhlaan. Hauska ja kokeilemisen arvoinen idea joka tapauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän joulu on tänä vuonna valko-kultainen ilman sen kummempaa teemaa. Itse asiassa minulla on juuri joulusiivous kesken ja nyt tämän pienen luovan tauon (tytön päivänunet) jälkeen pääsen taas jatkamaan puuhiani. Odotan jo sitä, miten voin illalla köllähtää sohvan nurkkaan juomaan glögiä ja ihastelemaan puhdasta joulukotia. Minkälaista joulua siellä ruudun toisella puolella rakennetaan? Perinteistä vai kokeillaanko uutta villiä teemaa?

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Annaleena
    December 15, 2014

    Minulla on myös aina jouluteema, jonka teen itselleni ja vanhemmilleni. Meiltä löytyy: puna-kulta, sini-hopea, valko-kulta-kristalli, barokki sekä viime vuonna uutuutena tein itselleni vaaleanpunainen-hopea. :)) Tänä vuonna vanhemmilleni tehdään puna-kulta ja itselleni vaaleanpunainen-hopea ja lisäyksenä kristalli. Teema näkyy aina koristeluissa, muttei ruuissa tai pukeutumisessa. Joulu <3

Previous
Sisustusinspiraatio: lastenhuone