Joulun To do -lista

Pari viikkoa aikaa jouluaattoon ja tällaiselta näyttää to do-listani:

Vuoden viimeiset työjutut

Loppusuora häämöttää tämän vuoden töiden osalta ja enää olisi ihan muutama työjuttu tehtävänä näiden perinteisten blogipostausten ohella. Ensi viikolla luvassa kirjanpitoa ja kuvauksia, mutta sen jälkeen onkin sitten aika virittäytyä pieneen lomamoodiin. Vaikka odotan sitä innolla, niin en voi kieltää ettenkö myös odottaisi hieman tammikuuta, uutta alkua ja uusia työjuttuja. Täytyy kuitenkin yrittää nauttia muutamasta rauhallisesta viikosta täysillä ja malttaa hetki, vaikka uudet tuulet kutkuttelevatkin jo mielessä.

Suursiivous

Tämä on ihan varmasti äidiltä opittu juttu, sillä jo hyvissä ajoin ennen joulukuuta aloin suunnittelemaan mitä kaikkea tällä kertaa siivoan. Joka vuosi olen joulun kieppeillä siivonnut kaappien nurkat ylimääräisistä tavaroista ja lopuksi kuurannut paikat huolella. Aloitin tämän vuoden urakan eilen ja sainkin jo yli puolet kaapeista käytyä läpi. Kuusi tuntia vierähti vessan, kylpyhuoneen, minin huoneen ja vaatehuoneen läpi käymiseen, mutta kyllä se oli sen arvoista. Kaikki ylimääräinen tavara on poissa ja minulla tarkka tieto siitä, missä mikäkin tavara on. Suursiivous saa kyllä ihanan puhdistavan tunteen aikaiseksi ja ehkä siitä syystä sen joka vuosi toteutan.

Muutamat lahjat

Meillä ei ole tapana antaa mitenkään älyttömästi lahjoja, mutta läheisimmille yleensä jotain pientä keksitään, jos keksitään. Parasta lahjojen antaminen on nimittäin silloin, kun keksii jonkun hyvän idean. Pukinkonttini on tämän joulun osalta jo aika hyvin täytetty, mutta muutama lahja uupuu vielä. Näin joulun alla olen halunnut myös muistaa minin mahtavia päiväkodintätejä. En tiedä kuinka yleistä on, että tarhantädeille tai opettajille viedään tänäpäivänä lahjoja vai onko tämäkin taas yksi omalta äidiltäni opittu tapa. Oli miten oli, samalla kaavalla mennään kuin omassa lapsuudessani 🙂 Jos teillä on muuten jotain loistavia ideoita, mitä voisin tänä vuonna viedä niin saattaa heittää!

Joululeivonnaiset

Monet antamistani joululahjoista ovat aikaisempina vuosina olleet ruokalahjoja ja näin on tänäkin vuonna. Noin viikkoa ennen joulua olen alkanut valmistamaan niitä ja sitten vienyt tutuille joulun kynnyksellä. Vuosien aikana suosituimpia ovat olleet mm. Salted Caramel-kastike, Paholaisen hillo sekä taivaalliset suklaakeksit. En ole tämän vuoden ruokalahjojen reseptiä vielä päättänyt, mutta voi olla, että päädyn tekemään ainakin muutaman purkin tuota Salted Caramel-kastiketta tai sitten näitä pari viikkoa sitten nähtyjä jouluomenoita.

Kuusen hankinta

Siivouksen lisäksi en aio tänä vuonna sen kummemmin laittaa joulua tähän väliaikaiseen asuntoon, mutta aidon kuusen haluan. Rakastan nimittäin sen tuoksua ja tunnelmallisia valoja! Ja jos olette Instagram stoorejani seuranneet, niin tiedätte, että tyttäremme on myös hyvin innoissaan joulukuusista. Tähän mennessä hän on ehtinyt koristella ja riisua “pikkujoulukuusemme” kahdeksan kertaa tässä muutamien viikkojen aikana 😀 Veikkaampa, että aidon kuusen tullessa taloon sisään hän on ensimmäisenä ripustamassa koristeita sen oksille.

Syntymäpäivävalmistelut

Kuten varmasti suurin osa tietää, niin meillä asuu pieni joulunlapsi kotona ja jotta välttyisin kaikenlaiselta syntymäpäiviin liittyvältä stressiltä olen päättänyt hoitaa siihenkin liittyviä asioita jo ennen joulua. Sitten ei tarvitse välipäivinä alkaa murehtimaan mistä saisi tarvittavia koristeita ym. juhliin, vaan voi keskittyä rauhassa nauttimaan joulunajasta. Tänä vuonna meillä on hieman erilaiset suunnitelmat minin synttäreiden suhteen, mutta palataan niihin myöhemmin.

PS. TALOBLOGISSA UUSI POSTAUS!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Tontilla tapahtuu – vk 49