Joulun toivotuimmat

Vähitellen ajattelin alkaa täällä blogissakin jo fiilistelemään edessä häämöttävää joulua. Itse asiassa Instan puolella julkaisin jo eilen ensimmäiset jouluisemmat kuvat ja vinkkejä lastenjoululahjoihin. Kannattaa siis kurkata sieltä, jos mielessä on hankkia ihana pehmoinen paketti perheen pienimmälle.

Tämän yllä olevan kuvan sen sijaan piti alunperin olla ihan vaan inspiraatiotaulu itselleni ja sittemmin tänne blogiin. Tajusin kuitenkin, että siinähän on paljon hyviä ideoita joululahjoihin, joten pidetään tätä nyt jonkinlaisena joululahjavinkkipostauksena vähän meille isommille. Itse en tänä vuonna rehellisesti toivo muuta kuin muuttovalmista kotia ja onnistunutta synnytystä sekä tietysti tervettä vauvaa. Toki onhan siinäkin jo aika monta isoa (valtavaa) toivetta, mutta jotenkin kaiken tämän taloprojektin ja loppuraskauden keskellä materia tuntuu mitättömältä.

Minusta on kuitenkin ihana antaa (ja toki myös saada) lahjoja, varsinkin jos ne ovat juuri sellaisia mitä toinen oikeasti tarvitsee. Ylimääräistä tavaraa ei kukaan halua nurkkiinsa lojumaan ja siksi pyrin omissa lahjahankinnoissani tarkasti miettimään vaihtoehtoja sekä asettumaan aina sen lahjan saajan asemaan. Jos en jostain syystä keksi mitään oikeasti hyödyllistä materiaa, niin olen turvautunut ruokalahjoihin. Ne ovat olleet hitti vuodesta toiseen ja tänäkin vuonna, ajan ja energioiden riittäessä, aion muutamat syötävät lahjat toteuttaa.

Mutta jos nyt unohdetaan tästä postauksesta nuo ruokalahjat, niin mitä ne sellaiset hyödylliset ja mieluisat lahjat sitten voisivat olla? Tässä alla omat vinkkini:

Kotijuttuja

Pyyhkeet, lakanat, keittiötekstiilit ym. ovat monesti mieluisia ja jos tuntee lahjan saajan maun pääsevät ne mitä todennäköisimmin ahkeraan käyttöön. Meillä ainakin on tällä hetkellä sellainen tilanne taas, että yksi sun toinen kodintekstiiliosasto kaipaisi päivitystä. Tekstiililahjoissa kannattaa pysyä maltillisissa värimaailmoissa (ellei tiedä toisen rakastavan värejä) ja suosia hyviä materiaaleja. Itse olen ihan hullaantunut pellavaan tällä hetkellä ja se näyttää ihanalta niin lakanoissa kuin lautasliinoissakin.

Tekstiilien lisäksi pienet kodin tavarat kuten kynttilät ovat mielestäni myös varmoja valintoja joululahjaksi. Toki jos tuntee toisen sisustusmakua tarkemmin voi sitä yllättää läheisen jollakin isommalla jutulla kuten asuntoon sopivalla taululla tai vaikkapa hänen keräämänsä astiasarjan osalla.

Mukavat kotivaatteet ja yöasut

Itse olen todella huono ostamaan koti- ja yöasuja ja ehkä siitä syystä koen, että ne ovat hyviä lahjaideoita. Vaikka yleensä vierastan vaatelahjojen antamista, niin näiden kanssa en kuitenkaan usko, että on mahdollista mennä kovinkaan pahasti metsään. Pehmeät kashmir-asut ovat ehdottomasti tämän vuoden yksi suurimmista lahjahiteistä, mutta myös perinteiset yöpuvut ja aamutakit pitävät varmasti pintansa. Niihin on ihana kääriytyä sitten joulunpyhinä.

Pientä henkilökohtaista

Pieniin paketteihin mahtuvat ne suurimmat jutut, niinhän sitä sanotaan. Enkä nyt tässä kohtaa puhu sormuksista, vaikka joulukihlat olisivatkin varmasti satumainen juttu. Monille meistä naisista tietyt korut ovat niin tärkeitä, että niitä haluaa kantaa kaulassaan ja käsissään päivittäin. Tässä vaaditaan jo aika hyvää ihmistuntemusta, mutta onnistuessaan tällaiset lahjat saattavat päästä todella ahkeraan käyttöön. Itselläni on esimerkiksi omalla nimikirjaimellani varustettu kultainen koru, jota pidän lähes päivittäin. Nyt olen ajatellut hankkivani siihen esikoisen ja myöhemmin sitten kuopuksen nimikirjaimella varustetut laatat. Siinä on sitten semmoinen koru, jota en varmasti malta riisua edes yöksi.

Perinteisiä lahjoja

Sukkia, suklaata ja kirja. Joululahjojen kultainen resepti, josta varmasti ilahtuu niin pienet kuin suuretkin jouluttajat. Äitini kutoo vuodesta toiseen mielettömän kauniita villasukkia ja antaa niitä sitten lähimmäisilleen lahjaksi joulun tullen. Sellaisessa lahjassa yhdistyy niin käytännöllisyys, käsityöt kuin kaunis lämmin ajatuskin. Osaisipa sitä itsekin neuloa yhtä taidokkaasti! Onneksi sentään suklaata osaan ostaa ja jopa itse valmistaa. Kirjojakin on tarjolla joka lähtöön tarjolla ja jos lukeminen ei maistu sellaisenaan, niin äänikirjoista tykkää melkein jokainen. Viime vuonna ostinkin äidilleni joululahjaksi äänikirjoihin kuunteluaikaa ja innostuin myös kuuntelemaan niitä itse kuluneen vuoden aikana. Syksyn kiireet ovat kuitenkin vähentäneet kirjojen kuuntelun ja lukemisen olemattomiin, mutta tämän härdellin rauhoituttua, olisi varmasti oiva paikka taas rauhoittua (ääni)kirjojen pariin.

Kashmirasu Balmuir / muut kodin tekstiilit ja tavarat H&M

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Missä olet kaukokaipuu?