Joulusiivous

*Yhteistyössä Lenor

SI MODA JOULUSIIVOUS 6

Perinteinen joulusiivous, mitä kaikkea se pitää sisällään? Jokaisella meistä on varmasti sen suhteen omat tavoitteet. Joku kuuraa ja järjestelee kaikkien kaappienkin perukat ja toiset taas tekevät tasan sen perussiivouksen ilman turhaa hössötystä. Myös ulkopuolisen avun palkkaaminen on varmasti yleistynyt, kun monet ovat töissä vielä aatonaattonakin.

Minun lapsuudenkodissani oli ja on edelleen tietyt jutut, jotka siivotaan aina ennen joulua. Keittiön kaappien ovet on hinkattava puhtaiksi niin ulko- kuin sisäpuoleltakin. Sauna on myös ehdottomasti pestävä, Eucalyptuksen tuoksuisella pesuaineella tietenkin. Sitten imuroidaan ja pestään lattiat. Tuuletetaan petivaatteet, matot ja sohvatyynyt. Lopuksi tuodaan kuusisisälle, koristellaan ja nautitaan. Siivouksesta, vaikka se hassulta kuulostaakin, syntyy minulle joulumieli. Varsinkin, kun ahertamisen taustalla soivat tutut joululaulut.

SI MODA JOULUSIIVOUS 07SI MODA JOULUSIIVOUS 8SI MODA JOULUSIIVOUS 9SI MODA JOULUSIIVOUS 5SI MODA JOULUSIIVOUS 4

Omassa kodissani en ole aiemmin tehnyt erityisiä joulusiivouksia, kun olemme aina lähteneet hyvissä ajoin Kotkaan joulunviettoon. Nyt kuitenkin päätettiin siivota kunnolla ja pystyttää kuusi. Aloitin homman tutulla keittiön kaappien kuuraamisella. Minikin innostui auttamaan ja heilui puhdas liina kädessään minun perässäni. Tosin hänen mielestään oli kivempaa puhdistaa kaapin ovet suullaan. Imuroimisen ja lattian pesun jälkeen hain tuuletetut petivaatteet ulkoa ja laitoin puhtaat, raikkaat lakanat niihin. Kerroin jo aikaisemmin täällä, miten tykkään käyttää lakanoiden pesussa huuhteluainetta. Rakastan mennä illalla puhtaiden ja hyvältä tuoksuvien lakanoiden väliin. Tällä hetkellä käytössä on tuo Lenorin Cotton Flowers, jossa yhdistyy puuvillan kukat ja jasmiinin tuoksu. Se on kaikista näistä kokeilemistani Lenoreista se oma suosikkini.

SI MODA JOULUSIIVOUS 3

Joulusiivouksen paras osa on ehdottomasti se, kun kaikki on viimeinen tehty, koti tuoksuu raikkaalta, kynttilät on sytytetty ja voi istahtaa sohvalle ihastelemaan kuusta. Tästä syntyvän fiiliksen vuoksi kannatan kyllä joulusiivouksen tekoa joka vuosi. Vaikka se välillä niin rasittavalta tuntuukin (ja turhalta paria päivää varten), niin ainakin itse osaan paljon paremmin rentoutua ja nauttia joulusta, kun koti on siisti.

SI MODA JOULUSIIVOUS 000SI MODA JOULUSIIVOUS 1

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Emma
  December 22, 2014

  IHANAA lukee tämä postaus just nyt. Just kun juuri äsken istahdin sohvalle huilimaan kesken joulusiivouksen. Tästä sai ihanasti potkua jatkaa hommia jälleen. Enää ei oo paljoa tehtävää. Joululaulutkin olin unohtanut kaiken tän paineen keskellä, mutta nyt laitan ne soimaan ja nappaan rätin käteen!

  • Kaisa
   December 22, 2014

   Jes, jos tästä irtosi lisätsemppiä siivoukseen 🙂 Ihanaa joulua sinne! Ja kiitos aktiivisesta kommentoinnista <3

Previous
Smile