Jouluviikon agenda

Jouluviikko on täällä, jee! Tällä viikolla on luvassa yllätys yllätys jouluista sisältöä blogiin, mm. yksi arvonta ja muuta mukavaa. Mutta otetaan näin viikon alkajaisiksi katsaus tämän jouluviikon suunnitelmiin. Meillä ne näyttävät tältä:

Maanantai 18.12

Viimeiset kuvaukset ennen joululomaa. Lähden nyt heti aamusta Porvooseen, jossa olisi tarkoitus viettää koko päivä Metin kanssa. Tämän päivän to do-listalla on myös päiväkodin tätien joulupaketit.

Tiistai 19.12

Minillä vuoden viimeinen tarhapäivä ja minulla tiukka työpäivä, jonka tavoitteena saada niin paljon asioita tehtyä valmiiksi ennen joulua kuin ikinä mahdollista. Hikeä pukkaa jo pelkkä ajatus tästä 😀 Päiväkodin ja töiden jälkeen virittäydytään heti joulutunnelmaan minin pallokerhon pikkujouluissa. Paikalle on kuulemma tulossa yllätysvieras, kukahan se mahtaa olla?

Keskiviikko 20.12

Mahdollinen Helsinkipäivä. Haluan vielä ennen joulua käydä Helsingissä hoitamassa viimeiset asiat, tehdä mahdolliset puuttuvat lahjahankinnat sekä pyörähtää joulumarkkinoilla sekä katsomassa minin kanssa Stockan jouluikkunan.

Torstai 21.12

Jos keskiviikkona en Helsinkiin eksy, niin sitten teen sen torstaina. Toinen näistä päivistä menee siis siellä ja toinen kotona tonttupuuhissa. Pakettien paketoimista ja ruokalahjojen valmistelua. Tämä voisi olla hyvä päivä tuoda myös kuusi sisälle.

Perjantai 22.12

Villi veikkaukseni on, että perjantai menee siivotessa ja juoksevia asioita hoitaessa. Kaupassa pitää todennäköisesti käydä ja varmistaa, että kaikki on nyt valmista pyhiä varten.

Lauantai 23.12

Jos emme ole aiemmin ehtineet, niin lauantaina koristellaan oikea kuusi ja viedään joulutervehdykset sukulaisille sekä ystäville. Haluisin illan tullen päästä jo hieman rentoutumaan, mutta saa nähdä miten käy. Liian usein olen aaton aattona paketoinut paketteja vielä puolen yön aikaan. Ehkä tämä tänne kirjoitettu aikataulu saa minut kerrankin pysymään tavoitteessa.

Sunnuntai 24.12

Yhdessä oloa, hyvää ruokaa, rumia joulupaitoja ja ikimuistoisia hetkiä. Niitä toivon sunnuntailta.

Mitä kaikkea teillä on vielä ohjelmassa? Matkustaako joku hieman kauemmas joulua viettämään?

MOM‘s

Cubus Xmas sweater

Lindex headband

MINI‘s

Zara Xmas sweater and pants

Lindex headband

XOXO
signature

What do you think?

3 Comments
 • Elina
  December 19, 2017

  Hei,

  Usein en kommentoi, mutta nyt tuli halu sanoa eräästä asiasta. Olen törmännyt tähän asiaan nyt joulun aikana todella paljon, ja se hieman harmittaa..
  Päiväkodissa ei ole töissä tätejä vaan aitoja ammattilaisia, joilla on jokaisella jokin tutkinto työhönsä. Mielestäni on hieman harmillista, että yhä edelleen sosiaalisessa mediassa vaikuttavaa työtä tekevät ihmiset käyttävät päiväkodin henkilökunnasta nimitystä täti. Tämä asia jakaa paljon mielipiteitä, mutta itse koen sen harmittavana ja hieman jopa työn merkitystä alentavana. Ymmärrän kyllä sen, että on luontevaa kutsua päiväkodissa työskentelevään henkilöä tädiksi, mutta en usko täti-merkityksen jatkuvan kouluikäisen lapsen kohdalla (mitä antaa lahjaksi koulun tädille = lapseni opettajalle… Päiväkodissakin on nimittäin töissä lastentarhanopettajian sekä lastenhoitajia, kuten koulussa on luokanopettajia. Lastentarhanopettaja on se henkilö, joka vastaa ryhmänsä pedagogiikasta, aivan samalla tavalla kuin luokanopettaja vastaa luokkansa opetuksesta.. En tiedä olii

 • Elina
  December 19, 2017

  Heips, aikaisempi kommenttini lähti liian nopsaan. No tarkoitus oli siihen loppuun lisätä, että en tiedä onko tämä asia tällainen ainainen kiista-juttu, mutta halusin vain kommentoida asiaa.

  Tykkään blogistasi ja tavastasi kirjoittaa, tarkoituksena ei ollut haukkua tai mitään, kunhan vain otin kantaa itselleni tärkeään asiaan.

  Oikein hyvää joulua sinne, kiitos kauniista kuvista ja hyvästä blogista. 🙂

  • Kaisa
   December 19, 2017

   Tiedätkö mä tuskailin niin tämän “täti” sanan kanssa tätä postausta kirjoittaessa. Mun mielestä se on myös vähän hassu sana, mutta lastentarhanopettaja sanaakaan en osaa käyttää, koska kaikki eivät välttämättä niitä ole. Lisäksi hämmennystä aiheuttaa se, että minin ruotsinkielisessä päiväkodissa puhutaan hoitajista nimellä tant/tanter, joka on suomeksi käännettynä täti. Mini käyttää tätä sanaa myös kotona, vaikka muuten suomea pääosin puhuukin. Näin teen itsekin, mutta sen kirjoittaminen suomenkieliseen blogitekstiin vasta kummallista olisi ollut 😀 Mutta summa summarum ymmärrän pointtisi ja pahoittelen asiaa 🙂 Jatkossa pyrin ehkä suosimaan tuota hoitaja sanaa, vaikka siitä pienet sairaalafiilikset itselleni tuleekin.

Previous
3x ideaa helppoon ja herkulliseen joululahjaan