Kaappeihin vetimet vai ei?

Tässä tulee yksi rakentamisen aihealue, josta ollaan mieheni kanssa niin eri mieltä kuin vaan ikinä kaksi ihmistä olla voi. Hänen mielestä vetimet ovat hirveitä ja minusta taas ihania 😀 Kompromisseja on siis pitänyt tehdä, molempien. Muutamien kalusteiden kohdalla kuitenkin vielä arvotaan pitäisikö sitä laittaa vetimet vai ei? Ja jos kyllä, niin minkälaiset? Messinki on itselleni aina ollut se sävy, jonka vetimiin ehdottomasti valitsisin, joten sitä ei tarvitse tuskailla. Mallin suhteen sen sijaan on käyty melkoista pohdintaan. Eniten silmääni miellyttää pyöreät nuppivetimet tai kapeahkot lankavetimet niin pysty- kuin vaakasuunnassakin asennettuna.

Moneen huoneeseen ja kalusteisiin nämä meillä sopisivatkin, mutta jääkaapin tai pakastimen oveen, jotka on siis integroitu kalusteisiin, ne eivät taida oikein käydä. Päässäni on sellainen mielikuva, että niiden vetimien pitäisi olla hieman jykevämpiä ja “kestävämpiä”, koska varsinkin jääkaappia avataan useamman kerran päivässä (ainakin meillä :D).  Yleisesti ottaen kaikki jääkaappivetimet ovat kuitenkin omaan silmääni aivan karseita. Kysymys kuuluukin mistä löytyisi sellainen vedin, joka olisi samaan aikaan nätti, mutta myös käytännöllinen? Olisi myös kiva, jos vetimet talossa noudattaisivat edes jonkinlaista yhtenäistä kaavaa, ettei joka huoneessa olisi eri vetimet.

Mitäs mieltä te olette ylipäätänsä tästä vedin asiasta? Vetimillä vai ilman? Entä minkä malliset teistä toimii parhaiten?

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • Marika
  May 5, 2018

  Minulla ei ole ennen ollut erityisen vahvaa mielipidettä vetimistä. Kuitenkin nyt kun nykyisessä keittiössä meillä on korkeakiiltoiset ovet ilman vetimiä, olen alkanut haaveilemaan niistä. Valoa vasten ovet näyttävät helposti todella likaisilta kun sormen- ja käden jäljet näkyvät ovista kun niitä on vaikea pitää puhtaana. Seuraavaan kotiin vetimet ovatkin ehdoton vaatimus ja pinnaksikin mielummin matta. Sitten pitäisikin vain päättää millaiset vetimet miellyttävät silmää eniten. Itsekin pidän eniten lankavetimistä, mutta niissäkin kivoja vaihtoehtoja on niin paljon! Tsemppiä valintoihin, toivottavasti löytyy molempia miellyttävän kompromissi. 🙂

 • svi
  May 5, 2018

  Ilman! Meillä on keittiö jossa ei vetimiä ole ja pikkuhiljaa kaappeja uusittaessa laajennettu seuraaviinkin huoneisiin. Niin fressin näköiset! Ja saahan ne aina jälkeenpäin laitettua. Varsinkin jos haluaa etsiä sopivaa mallia vaikka muutaman kuukauden. Mutta pois et enää ota, uusimatta ovia. Usein meiltäkin kysytään etteikö ole rasittavaa pyyhkiä ovia kokoajan kun jää jälkiä aukaisuista. Itse olen huomannut että kahvattomat ovet ovat niin paljon helpommat pyyhkiä! Vetimien ympärille kertyy kuitenkin niitä samoja jälkiä ja niitä ei meinaa millään saada putsattua kunnolla.. Mielipide asioita kuitenkin ja riippuu niin paljon ympäristöstä ja valitusta kaapistosta.

 • vikke
  May 7, 2018

  Vetimillä, se on in ja tuo pientä persoonallisuutta ja siroutta muuten niin kulmikkaaseen ja tasapintaiseen keittiöön. Pienet pyöreät vetimet ovat mun makuun! Integroitaviin juttuihin voi jättää vetimet huomaamattomaksi tai pois kokonaan, eli että jää kaapinoveen sellainen sormiväli sinne reunaan josta voi vetää oven auki!

  • Kaisa
   May 7, 2018

   Meillä ei taida olla mahdollista tuollainen systeemi jääkaappiin, mutta kuulostaa kyllä kätevältä. Itse olisin halunut vetimet kaikkialle, mutta piti tehdä hieman kompromisseja miehen kanssa 😀

 • Josefin
  May 7, 2018

  Hei, meillä on keittiössä lankavetimet ja hyvin toimii myös jääkaapissa kuuden vuoden kokemuksella!

  • Kaisa
   May 7, 2018

   Hei mahtava kuulla! Onko sulla hajua minkäkokoiset vetimet ne on? Siis pituus lähinnä kiinnostaa 🙂

Previous
Toukokuu tuo tullessaan x 5