Kahden viikon kesäloma

Kahden viikon suunnittelematon ja samaan aikaan erittäin suunniteltu loma takana. Olin ajatellut, että jossain kohtaa kesää pidän viikon tai kaksi putkeen totaalista lomaa kamerasta ja läppäristä. Sekä somestakin fiiliksen mukaan. Mitään tarkkaa ajankohtaa en halunnut lyödä lukkoon, vaan halusin aloittaa loman, kun siltä tuntuisi. Ja niin sitten yksi maanantai, tasan kaksi viikkoa sitten mietin, että NYT. Nyt minä lomailen ja nautin täysillä tyttöjen kanssa kesästä.

Loman ajankohta meni oikeasti ihan nappiin, kun kaikki tekijät vain napsahtelivat kohdilleen. Sääennusteet lupailivat kesän helteisimpää jaksoa ja edessä häämötti sekä terassiprojekti että Kotkan Meripäivät. Mieheni sai vihdoin pahimman työrupeaman pakettiin ja pystyi hellittämään töistä hetkeksi. Minilläkin oli lomaa vielä parisen viikkoa jäljellä ennen eskaritaipaleen alkua. Siinä kohtaa oli siis täydellinen hetki itsekin hellittää ote totaalisesti työjutuista ja kerätä voimia syksyyn. Järkkäri pysyi visusti kaapissa parin viikon ajan, mutta puhelimen rullalle taltioitui muutamia kuvia. Tässä alla fiiliksiä meidän perheen kesälomalta;

Terassin rakennuspuuhat! Tämä koko talon levyinen ja monta metriä pitkä terassi nousi yllättävän nopeasti, kun apukäsiä riitti kaikille työpäiville. Pihan ilme muuttui täysin ja oma ärsytystilani pihaa kohtaan vaihtui siinä samassa innostukseksi. Visiot pihasta lähtivät lentoon ja pääsevät toivottavasti toteutukseen vielä loppukesästä.

Hellettä pukkasi koko ensimmäsen lomaviikon, joten sitä sai pukeutua kesämekkoihin ja uida kotirannassa mielinmäärin.

Loppuviikosta nautittiin ensimmäiset aamupalat ja jäätelöt uudella terassilla. Terassikalusteita ei tähän hätään ehditty vielä hankkia, mutta hyvin ne herkut maittoivat myös piknikviltin päällä.

Helteisten päivien lisäksi sitä saatiin nauttia helteisistä öistä. Täällä päin vitsaillaan aina, että Meripäivillä on kesän parhaat kelit Kotkassa (vähän kuin Ruissin aikaan Turussa), eikä tämä “Meripäivätaika” pettänyt tänäkään vuonna. Aivan turhaan raahailin tuota takkia mukanani, sillä yöllä kotiin hipsiessä mittari näytti yhä reilusti päälle kahtakymmentä astetta.

Kuten kuvista näkyy Meripäiväperjantaina oli aivan maaginen auringonlasku, kun koko kaupunki värjäytyi oranssin ja purppuran sävyihin. Tuo oli se ainut ilta, jolloin itse maltoin (lue jaksoin) poistua kotoa ja viettää iltaa pidemmän kaavan mukaan aikuisten kesken. Se oli kyllä virkistävää vaihtelua meidän vauva-arkeen, vaikka lauantaiaamun kello 7 herätys oli kyllä kaikkea muuta kuin virkistävä, kun olit painanut pääsi tyyniin vain 3 tuntia aiemmin 😀

Meripäivillä piipahdettiin kerran myös päiväsaikaan lasten kanssa, mutta helle verotti sitä iloa sen verran, että jäätiin mielummin kotipihalle varjon alle. Sunnuntaina päätettiin vaihtaa piha sekä meri vielä astetta hauskempaan lystiin ja ajaa Tykkimäen vesipuistoon.

Samalla rannekkeella käytiin vielä illalla nipistämässä viimeisetkin energiat lapsista (ja meistä aikuisista) Tykkimäen huvipuistossa. En ollut käynyt Tykkimäellä vuosiin ja yllätyin tosi positiivisesti siitä, miten paljon siellä oli tehtävää ja laitteita juurikin minin ikäisille. Tänne tullaan varmasti ensi kesänä uudelleen!

Loman toisella viikolla säät hieman viileni, joten otettiin ilo irti pitkistä aamuista loikoilemalla sängyssä. Kuten näkyy meidän neitejä ei paljon valoisat kesäyöt häiritse, vaan molemmat vetävät unta auringon ollessa jo korkealla. Ainuttakaan verhoahan meille ei ole vielä saatu asennettua, joten kai tämä on ollut tottumiskysymys 😀 Makoilun ja lepäilyn lisäksi toisella viikolla aloimme myös tosissaan paneutua häähommiin ja ne puuhat pitävät kiireisenä myös tämän viikon. Enää 5 yötä jäljellä!!

Toisen lomaviikon lopussa toteutin vihdoin minille tekemäni kesälupauksen eli kahdenkeskisen reissun Helsinkiin. Kutsuttiin tätä nimellä “isojen tyttöjen reissu”. Tehtiin mitä mieleen juolahti, syötiin mitä huvitti. Oltiin ihan vaan kaksin. Mini halusi uimaan, joten vein hänet Allas Sea Pooliin. Minä halusin käydä laittamassa kynnet häitä varten, niin suunnattiin kynsisalonkiin käsikkäin. Syötiin jätskit ennen ruokaa, koska teki vaan mieli.

Lounastettiin Espalla ja talsittiin iltamyöhään pitkin Helsingin katuja. Välillä piti ottaa tuo iso pieni tyttö reppuselkään, mutta onneksi hän on kevyt kantaa. Nämä kaksi päivää olivat ainakin minulle ihan mielettömän tärkeät sekä ihanat ja toivon, että ne olivat sitä myös minille. Meillä oli ennen vauvan syntymää todella tiivis suhde ja on edelleen, mutta emme ole saaneet pitkään aikaa olla näin rauhassa kaksin. Täytyy jatkossakin tehdän vastaavia reissuja ja ottaa aikaa ihan vaan meille.

Kahden viikon kesäloma kruunattiin yhteisellä Lintsi-reissulla ystäväperheemme kanssa. Nämä kaksi (korjaan neljä) ystävystä ovat tunteneet syntymästä asti ja ovat yhä kuin paita & peppu. Ikäeroa nuoremmilta ystävyksiltä löytyy 8 päivää, mutta kouluvuosissa kokonainen vuosi. Tuntuu ihan hullulta, että mini aloittaa nyt eskarin ja kummityttöni vasta vuoden päästä. Mutta vastaavasti kävi aikoinaan myös meille, kun minä jäin 2kk nuorempana vielä vuodeksi tarhaan, kun Milla jo aloitti eskaritaipaleen. Ehkä tämän tarinan kuuluikin siis mennä näin 🙂

Kahteen viikkoon mahtui paljon menoja, mutta sopivan verran myös kotona oloa ja rauhoittumista. Puolivuotiaan vauvan kanssa kesämenot ovat hieman erilaisia ja ehkä hieman haastavempia kuin isomman lapsen kanssa, mutta toisaalta tämäkin vaihe kestää vain tämän hetken ja oli ihana ottaa siitä kaikki ilo irti. Ensi kesänä nuo pienet jalat kipittävät jo kovaa vauhtia ja sitä saa juosta rannalla yhden lapsen sijaan kahden perässä ♥

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Nelly
  August 6, 2019

  Mistä tuo punainen kukkamekko? ?

  • kaisaturunen
   August 6, 2019

   Se on ikivanha löytö Mangosta! 🙂

Previous
12 x mekkoa loppukesään
Kahden viikon kesäloma