Kahdet erilaiset pikkujoulut, yksi tarjottava

*Yhteistyössä Kantolan

Ystävät ja tutut sekä varmasti osa teistä lukijoistakin jo tietää, että rakastan juhlien järkkäämistä. Suomalaisittain sanottuna “emäntänä oleminen” on ihan parasta, vaikka tuota emäntä sanaa kovasti vierastankin. Siksi puhunkin mielummien juhlien järjestämisestä tai hostaamisesta. Frendit-fanina mielessä pyörii heti se kohtaus, jossa Monica huokaisee “I’m always the Hostess”. Tuo vuorosana sopii minullekin kuin nenä päähän, vaikka hostaaminen välillä rankkaa onkin, haha!

Parhaita juhlia ovat tietysti teemajuhlat. Sillä ei ole väliä onko aihe keksitty vai juhlitaanko jollain ajankohtaisella teemalla. Tällä hetkellä pikkujoulusesonki on kuumimmillaan ja tämän Hostessin pää pursuilee ideoita pikkujouluihin. Teeman ja koristeiden ohella tarjottavat ovat tärkein osa juhlien järjestämistä. Tykkään tehdä “ruokataidetta”, kuten olette ehkä täällä blogin puolella huomanneet ja oikein hykertelen innosta, kun keksin jonkun hauskan sekä oivaltavan teemaan sopivan tarjottavan. Viime viikolla se oli laulujoutsentorttu ja tällä viikolla Jouluomena, joka kätkee sisäänsä maukasta juustoa. Tämä sopii mainiosti tarjolle monenlaisiinkin juhliin, mutta itse näkisin tämän esimerkiksi keksien kanssa loistavana lisukeparina tervetuliaisjuomalle hienommissa juhlissa.

Kantolan uudet Pikkukeksit ovat näppärän kokoisia ja siten juuri sopivia sormiruoaksi. Keksejä löytyy kahta eri makua, joista tämä perinteinen suolattu versio sopii mielestäni paremmin vuohenjuustoa ja kuivattuja karpaloita sisältävän Jouluomenan pariksi. Tähän Jouluomenaan ja toiseen pikkujouluherkkuun löydätte reseptin alta.

Juustoinen karpalo-omena

Kantolan pikkukeksejä / pussilllinen kuivattuja karpaloita / 1/2prk maustamatonta tuorejuusto / 1/2prk levitettävää yrttivuohenjuustoa tai muuta omavalintaista juustoa / koristeeksi kanelitanko ja havu

Pehmennä ja sekoita kulhossa juustot. Muotoile niistä pallo ja laita hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Ota juustopallo ulos ja päällystä se kuivatuilla karpaloilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.Jos Jouluomena oli mielestäni oiva tarjottava hienompiinkin juhliin, niin “arkisempiin” juhliin sopii loistavasti erilaiset salsat ja dipit. Niitä voi napostella kavereiden kesken sohvalla tai ne voivat olla osa seisovaa pöytää. Pikkujouluhengessä valmistinkin tähänkin reseptin, joka piti niin ikään sisällään karpaloa. Tällä kertaa käytin tuoreita karpaloita kuivattujen sijaan. Salsan kanssa tarjolle laitoin vatkattua ranskankermaa ja toisen pussin Pikkukeksejä.

Kokeilin tässä kohtaa Pikkukeksien toista makua, kermaviilia ja ruohosipulia. Sen lisäksi, että ne toimi kivasti salsan kyljessä, niin ne maistuivat kyllä ihan sellaisenaankin pienen ranskakermanokareen kera. En ole sipsi-ihminen yhtään, mutta näitä Pikkukeksejä voisin kyllä napsia enemmänkin. Jotain niiden koukuttavuudesta kertoo se, että näiden kuvien ottamisen jälkeen syötiin mieheni kanssa kilpaa tuo yllä oleva Jouluomena. Lupasin valmistaa uuden sellaisen viimeistään jouluna, ellen sitä ennen ehdi järjestää taas uusia juhlia.

Granaattiomena-karpalo-salsa

karpaloita / 1 granaattiomenaa / 1-2  vihreää chiliä tai jalopenoa / pieni punasipulia / 1 limen mehu / 1 rkl sokeria / ripaus suolaa / korianteria

Perkaa granaattiomena, pilko chili ja punasipuli. Sekoita ne ja karpalot kulhossa. Purista päälle limen mehu ja mausta salsa. Lisää lopuksi tuoretta korianteria silputtuna.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Viikonloppulomalle mars