Kakku, joka ei onnistunut ensimmäisellä kerralla

Haaveilin tästä kakusta viime viikonloppuna. Rapea pohja, täyte samettisen pehmeä ja päällä makeansuolainen itse tehty karamellikastike. Loppusilauksena päälle heitetyt popparit. Ensimmäinen yritys valmistaa tätä herkkua ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin suunnittelin. Pohjasta tuli kivikova ja täyte oli liian hapan. Harmitti, koska valmistamani salted caramel-kastike oli täydellistä ja sopi poppareiden kanssa mielettömän hyvin yhteen.

Kastiketta jäi onneksi reippaasti yli, joten päätin kokeilla kakun tekemistä uudelleen tänään pyhäinpäivänä. Vaihdoin paistettavan pohjan keksipohjaan ja poistin täytteestä kreikkalaisen jugurtin. Vahva luotto, että tällä kertaa onnistuu. Pian se nähdään, kun kakkua on tarkoitus tarjoilla illallisella. Taidan raportoida Insta Storyn puolella miten kävi. Jos ohjeesta tuli yhtä susi kuin viime kerralla, niin voitte unohtaa alla olevan reseptin 😀 Jos se maistuu yhtä taivaalliselta kuin kuvittelen, niin suosittelen testaamaan. Kastikkeen ohjeen linkkasin myös alle. Se oli viime joulun hitti, joten minun täytyy luultavasti valmistaa sitä tänäkin vuonna iso satsi. Tämän kakun lisäksi kastike sopii hienosti myös esimerkiksi vaniljajäätelön kaveriksi tai ihan vaan poppareiden dippaamiseen…

Pannacotta-popkorni-kakku suolaisella karamellikastikkeella

pohja:

10 digestive tai kaurakeksiä / 75g voita / 1 dl fariinisokeria 

Päällystä irtopohjavuoka levinpaperilla ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset kulhossa ja painele pohja irtopohjavuon pohjalle sekä reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.

täyte:

3 dl kuohukermaa / 2 dl kevyt maitoa / 2,5 rkl sokeria / 1 vaniljatanko / 4kpl liivatelehtiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada kattilaan kerma, maito ja sokeri, sekoita. Lisää vaniljatanko ja keitä kiehuvaksi. Ota vaniljatanko pois ja halkaise se. Kaavi vaniljatangon siemenet ja sekoita ne kiehuvaan seokseen. Ota yksi desi seosta sivuun ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada se takaisin kattilaan koko ajan sekoittaen. Jäähdytä vesihauteessa kädenlämpöiseksi.

Ota pohja pois jääkaapista ja levitä pohjalle kerros karamellikastiketta. Kaada jäähtynyt pannacotta seos päälle ja anna hyytyä kaapissa useampi tunti tai yön yli.

pohjan ja täytteen väliin sekä kakun päälle:

suolaista karamellikastiketta (ohje täällä) / popkorneja (suolattuja)

Koristele kakku karamellikastikkeella ja popkorneilla.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Polhem Party