Kaksi erilaista iltaa – yksi kauneusrutiini

*Kaupallinen yhteistyö: Estée Lauder & Indieplace

Siitä on nyt aika tarkalleen viitisen vuotta, kun ostin ensimmäisen putelini tätä taika-aineeksikin kutsumaani seerumia. Kyseessä ei ollut mikään uutuus, vaan Estée Lauderin kulttituote Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II on ollut markkinoilla jo paljon kauemmin, tarkalleen ottaen vuodesta 1983. Tuote on siis huomattavasti vanhempi kuin esimerkiksi minä sen käyttäjä, mutta yhä edelleen sitä myydään ja tismalleen samassa pullossa. Seerumin suosio ei ole hiipunut, päin vastoin. Advanced Night Repair oli viime vuonna myydyin seerumi Suomessa. Se on aika mielettömän hieno suoritus tuotteelta, joka on itse asiassa ollut se ihka ensimmäinen kuluttajamarkkinoille kehitetty seerumi. Nykyisin kilpailevia tuotteita riittää, mutta tällä ikonisella tuotteella on maailmanlaajuisesti 25 patenttia ja siihen ovat vuosien saatossa rakastuneet lukemattoman monet naiset, minä mukaan lukien.

Itse tutustuin Advanced Night Repair -seerumiin esikoisen syntymän jälkeen. Etsin tuolloin erittäin kosteuttavaa seerumia, joka auttaisi vauva-arjen nujertamaa ihoani heräämään taas henkiin. En ihan tarkalleen muista kenen suosituksesta lähdin sitten tätä kulttituotetta kokeilemaan, mutta ensimmäisen Stockalta saadun testipullon jälkeen se oli menoa. Ostin heti perään isoimman mahdollisen putelin ja vaikka vuosien varrella on tullut testattua jos jonkinlaisia seerumeja, huomaan aina lopulta palaavani tähän yhteen. Tällä hetkellä minulla on vasta kolmas puteli menossa, joten kyseessä on myös erittäin riittoisa tuote ottaen huomioon, että sitä voi käyttää aamuin illoin, joka päivä.

Seuraavaksi aion esitellä teille iltarutiinini, joka sopii kahteen hyvin erilaiseen iltaan. Toisena iltana jään kotiin (STAYING IN) ja toisena lähden mieheni kanssa viettämään treffi-iltaa (GOING OUT). Edellä hehkutetun seerumin lisäksi näytän tässä myös muita Estée Lauder suosikkejani. Yhteistyötä varten sain vielä muutamia muita, minulle entuudestaan tuntemattomia Estée Lauderin tuotteita testattavaksi ja niiden joukosta löysin pari uutta lempparia.

STAYING IN

Aloitetaan koti-illasta, sillä tänä päivänä suurin osa illoista vietetään nimenomaan kotona. En ole tästä mitenkään harmissani, enkä oikeastaan koskaan koe mitään fomo-tunnetta jäädessäni kotiin. Nautin kotona olemisesta ja ainoa asia, jonka väliin jäämisestä ahdistun on iltakauneusrutiinini, hah! Haluan aina puhdistaa ja kosteuttaa kasvoni huolella, se on minulle yhtä tärkeää kuin hampaiden pesu.

Aloitan iltarutiinit tietysti ihon puhdistuksesta. Kampanjan myötä tutustuin tähän Advanced Night Repair -sarjan putsariin nimeltä Micro Cleansing Balm. Tästä nimenomaisesta tuotteesta tuli heti yksi uusi suosikkini paristakin eri syystä. Ensinnäkin sen avulla puhdistan kaiken meikin (silmämeikin mukaan lukien) kasvoiltani nopeasti. Pyöreästä purkista kaapaistu voide sulaa kädessä öljyksi ja muuttuu sen jälkeen maitomaiseksi emulsioksi. Parasta tässä on se, että sitä ei lasketa lentokoneeseen mentäessä nesteeksi, eikä putsari näin ollen vie käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa arvokasta tilaa siitä pienestä minigrip-pussista. Tästä lähtien ei tarvitse siis stressata reissuun lähtiessä minkä puhdistusaineen sitä mukaan ottaisi.

Pesun jälkeen levitän puhtaille kasvoille ensimmäiseksi tuon tutun ja turvallisen seerumin. Advanced Night Repair –seerumi korjaa ja kosteuttaa ihoa sekä ennaltaehkäisee sekä vähentää ikääntymisen merkkejä. Samettisen ja täyteläisen seerumin levitys on yhtään valehtelematta yhtiä parhaalta tuntuvia ihonhoitorutiineja, joita tiedän! Seerumin ohella olen nyt testannut Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate geeliemulsiota, jota suositellaan käytettäväksi kuuriluontoisesti. Ei siis suinkaan joka päivä kuten tuota seerumia, mutta silloin, kun iho sitä kaipaa. Tämä tuote on kehitetty pelastamaan, palauttamaan ja puolustamaan ihoa. Oma ihoni on herkkä ja välillä se riehaantuu lyhyessäkin ajassa. Geeliemulsio lievittää välittömästi ärtynyttä ihoa ja on siksi aika omiaan minun ihotyypilleni. Vielä en ole päässyt testaamaan tätä todellisessa kriisitilanteessa, mutta ajoittaiseen, kylmenevistä keleistä johtuvaan punoitukseen olen sitä käyttänyt ja hienosti on toiminut. Tuotetta suositellaankin juurikin säävaihteluihin sekä stressaaviin hetkiin, myöhäisiin iltoihin ja matkusteluun.

Iltarutiinit olen viime viikkoina viimeistellyt kahdella uudella tuttavuudella, jotka niin ikään kuuluvat tähän Advanced Night Repair -sarjaan. Toinen näistä on täyteläinen yövoide, Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative Creme ja toinen mm. sinisen valon haitoilta suojaava sekä korjaava silmänympärysvoide, Eye Supercharged Complex. Aikaisemmin minulla on ollut käytössä toinen Estée Lauderin Advanced Night Repair -sarjan silmänympärysvoide (Eye Concentrate Matrix), mutta nyt halusin testata tätä uutuutta, jonka tosiaan yksi puhutuimpia ominaisuuksia on pitkäkestoinen, 8 tunnin antioksidantti suoja, joka auttaa suojaamaan vapaita radikaaleja, mukaan lukien se sininen valo, vastaan. Lisäksi voide kosteuttaa ja korjaa herkkää silmänympärysihoa sekä kirkastaa tummia silmänalusia, joka minua näin pienen vauvan äitinä tietysti kiinnostaa. Kaikki apu pandasilmiä vastaan on juuri nyt tarpeen!

Kerran tai pari viikossa tykkään ottaa näihin iltarutiineihin mukaan erilaisia naamioita. Tällä hetkellä aika on todella kortilla, enkä ihan rehellisesti ole ehtinyt kasvohoitoihin kodin ulkopuolelle, mutta onneksi nykyään on tarjolla todella paljon erilaisia maskeja ja naamioita. Omia suosikkejani ovat erilaiset kokokasvon sheet maskit sekä tällaiset kuvassa näkyvät silmänalusmaskit. Estée Lauderin Advanced Night Repair -sarjaan kuuluvat silmänympärysnaamiot kulkevat nimellä Concentrated Recovery Eye Mask, jotka nimensä mukaisesti hemmottelevat ja hoitavat keskitetysti silmänympärysihoa. Itse kuvailisin näitä erittäin kosteuttaviksi ja virkistäviksi, juuri sellaisiksi, joita väsynyt katseeni tällä hetkellä kaipaa.

Virkistävien naamioiden lisäksi kaipaan tällä hetkellä myös yhtä tällaista kuvan mukaista iltaa. Siitä on ihan liian pitkä aika, kun olen viimeksi saanut illalla keskittyä vain itseeni, rauhassa hoitaa nämä tärkeät iltarutiinit, hemmotella pitkän kaavan mukaan kasvonaamioilla ja katsoa vaikka jotain hyvää leffaa tai lempisarjojani herkkujen kera. Toisen lapsen myötä omaa aikaa piti taas nipistää hetkellisesti, mutta kyllä tämän vauvavaiheen jaksaa, kun tietää, että yllättävän pian koittaa se hetki, jolloin omaa aikaa on taas enemmän. Jos nyt saisin kuitenkin tässä itselleni yhtäkkiä vapaaillan tai kaksi, niin toisen käyttäisin juurikin näin ja toisen sitten lähtemällä mieheni kanssa kaksin syömään lempiravintolaani.

GOING OUT

Treffi-illasta päästäänkin kätevästi postauksen toiseen kulmaan, joka on nimeltään “Going out“. Uskokaa tai älkää, mutta koti-illan sijaan joskus minäkin lähden illalla ulos, joko treffeille mieheni kanssa tai tyttöjen iltaa viettämään. Tällöin pesurutiinit viivästyvät ja yövoiteen levitän iholleni vasta yön pikkutunneilla. Mutta sitä paljon kaivattua kosteutusta haluan antaa jo siihen otollisimpaan aikaan eli ennen ns. normaalia nukkumaanmenoa hetkeä ja sen vuoksi käytän seerumia myös meikin alla ulos lähtiessä.

Advanced Night Repair -seerumin taika piilee juurikin siinä, että se maksimoi ihon luonnollisen yöaikaan tapahtuvan korjauksen. Iho uusiutuu ja korjaa itseään yöaikaan aivan eri tavalla kuin päivisin, mutta iho ei tiedä oletko yöllä kotona nukkumassa tai katsomassa leffaa vaiko ravintolassa syömässä tai juhlimassa. Korjausprosessi alkaa aina uudelleen vuorokauden kuluttua olit sitten missä tahansa. Tämän vuoksi Estée Lauder suosittelee levittämään seerumin aina iltaisin, vaikka sitten juurikin sen iltameikkisi alle, jos et ole jäämässä kotiin puhtain kasvoin. Tämä takaa sen, että seerumista saadaan kaikki teho irti, kun se pääsee maksimoimaan sitä ihon luonnollista korjausta silloin, kun sitä korjausta aktiivisimmin tapahtuu.

Seerumin (+voide) antaa myös hyvän, kosteutun pohjan meikille ja se on ainakin itselleni avainsana, kun ylipäätänsä lähden meikkiä tekemään. Tämän yhteistyön myötä loin iltameikin Estée Lauderin tuotteilla ja pääosaa siinä näytteli tämä entuudestaan minulle tuttu meikkivoide Double Wear Stay-in-Place. Nimensä mukaisesti meikki kestää sekä näyttää ja tuntuu hyvältä pitkän aikaa (jopa 15 tuntia!). Arvostan tätä ominaisuutta meikkivoiteissa erittäin paljon, kuten myös sitä, että voide on kevyt ja helposti kerrostettavissa. Double Wearista löytyy todella laaja sävyvalikoima ja se yllätti minut tällä kertaa todella positiivisesti. Monesti nimittäin käy niin, ettei iholleni löydy sitä “täydeällistä” sävyä, vaan päädyn ostamaan kaksi sävyä, joista sekoittelen sitten hieman vuodenajoista riippuen hyvän sävyn. Tästä meikkivoiteesta minulle löydettiin nyt kuitenkin ihan nappi sävy (2W1 Dawn), jonka uskon sopivan ihooni vuoden ympäri, ehkä keski- ja loppukesää lukuunottamatta, jolloin kasvojen iho on normaalia päivettyneempi.

Mutta palataampa siihen iltameikkiin. Meikkivoiteen jälkeen keskityn silmänalusiin (niihin ihastuttaviin vauva-arjen tarjoamiin pandasilmiin). Tähän minulta löytyy näppärä kikka, josta hyötyvät ainakin tällaiset kuivaihoiset kuin minä. Sekoitan nimittäin peitevoiteen sekaan ripauksen silmänympärysvoidetta paremman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näin peitevoide ei paakkunnu eikä kuivahda yhtään niin helposti kuin ilman tätä kikkaa.

Iltameikissä tykkään usein panostaa silmiin, joten luomiväri ja rajauskynä ovat minulle ehdottomat. En kuitenkaan välitä perinteisistä kissansilmärajauksista (ne eivät jotenkin sovi silmilleni), vaan tykkään mielummin rajata simät ihan ripsien tyvestä alakautta. Näin silmiin tulee todella kaunis syvä katse ilman klassisia kissarajauksia. Tämä rajaus ei myöskään pienennä silmiä tai vie tilaa luomelta, vaan päin vastoin! Tällaiseen rajaukseen sopii parhaiten hieman pehmeä rajauskynä ja tämä Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place Eye Pencil on juuri sellainen. Minulta löytyy se mustassa sävyssä.

Silmät viimeistelen aina mustalla maskaralla, mutta en ihan millä tahansa. Ripsivärien suhteen olen aika kranttu. Harjan pitää olla tietynlainen, jotta ylipäätänsä suostun sitä kokeilemaan. Vuosien aikana vain muutama ripsiväri ovat hyväksyntäni saaneet ja siksi lähdin hieman skeptisin mielin testaamaan minulle uutta Sumptuous Rebel Length+Lift maskaraa. Pelkän yhteistyön varjolla en koskaan mitään tuotetta ylistä tai nosta suosikikseni, joten nyt, kun kerron löytäneeni yhden harvinaiseen joukkoon mahtuvan ripsivärin tarkoittaa se sitä, että olen ihan aidosti tähän tuotteeseen ihastunut. Ripsiväri antaa nimensä mukaisesti pituutta ja liftaa mukavasti ripsiä. Ison plussan ripsiväri saa siitä, että se lähtee vaivattomasti irti lämpöisellä vedellä, mutta siinä on siitä huolimatta se sama iso etu kuin vedenkestävissä. Tämän avulla ripset pysyvät kauniisti taivutettuina pitkään. Ennen tätä siihen oli tepsinyt vain vedenkestävät ripsivärit, joten olen erittäin innoissani tästä uudesta tuttavuudesta.

Silmämeikistä siirrytään vielä huulimeikkiin. Viime aikoina ja erityisesti taas näin syksyn tullen olen nimittäin innostunut käyttämään huulipunia. Punien suhteen olen yhtä valikoiva kuin ripsivärien kohdalla ja sävyistä suosin lähinnä hentoja, luonnollisia roosan sävyjä tai sitten räväköitä punaisia. Se täydellisen sävyinen, räväkkä punainen huulipuna saa minulle aina todella itsevarman fiiliksen ja siksi päädyin tässä yhteydessä nostamaan sen vielä esille. Estée Lauderin Pure Color Desire Rouge Excess huulipunien joukosta iskin silmäni sävyyn 304, jota näkyy siis huulillani näissä kuvissa. Juuri “oikean” punainen ja täydellinen mm. treffi-iltaan. Tämä on sellainen puna, jonka heitän laukkuun hätävaraksi, jos olen epävarma asustani tai tyylistäni muutoin. Puna saattaa pelastaa tällöin koko illan! Vinkkinä muuten kaikille pienihuulisille tai miksei muillekin, että Estée Lauderilta löytyy ihana Lip Volymizer, joka hyvän kosteutuksen lisäksi saa huulet näyttämään täyteläisemmiltä. Tämä oli minulle tuotteena uusi tuttavuus, mutta ehkä lempparein kaikista näistä, joita kampanjan myötä testasin. Huuleni ovat luonnostaan hyvin kapeat ja pienet, mutta Lip Volymizer toi niihin heti hieman volyymia ja sen päälle oli huomattavasti kivempi levittää varsinainen huulipuna.

Ei treffi-iltaa ilman ihanaa tuoksua. Kuinka moni teistä muuten suihkaisee tuoksun ihan viimeisenä ennen ulos lähtöä? Uskaltaisin väittää, että aika moni. Ainakin itselleni tuoksu on aina se viimeinen silaus ennen lähtöä ja näin on myös Estée Lauderille. Stockan Estée Lauderin pisteellä käydessäni juttelimme pitkään tuoksuista ja siitä minkälaisesta tuoksusta minä pidän. En osannut varsinaisesti nimetä mitään tiettyä tuoksua tai “tuoksutyyliä”, josta pidän, koska koen, että tuoksut ovat minulle enemmän tunneasia. Esimerkiksi erilaiset hedelmäiset, mahdollisesti kookokselta tuoksuvat tuoksut tuovat mieleeni monet lomareissut, tietyistä tuoksuista mieleeni tulee puolestaan mieheni ja tietyistä taas äitini sekä edesmennyt isoäitini. Juuri nämä äidistä ja isoäidistä muistuttavat tuoksut ovat sellaisia, jotka eivät ehkä muutoin olisi niin kovasti mieleeni, mutta niiden muistojen vuoksi niistä tykkään. Estée Lauderin Bronze Goddess tuoksussa on ripaus näitä nimenomaisia muistoja ja se olikin se ensimmäinen asia, jonka Stockan pisteellä tätä tuoksua tuoksutellessa sanoin. Ihan kuin jompi kumpi rakkaistani olisi juuri kävellyt ohitseni.

Tämä oli ehkä koko blogihistoriani pisin kosmetiikkapostaus, mutta ehkä juuri siitä välittyy se aito tyytyväisyys tätä koko postauksen keskiössä olevaa seerumia kohtaan sekä sitä totuutta, että Estée Lauder brändinä edustaa minulle ihanaa arjen luksusta ja luotettavuutta. Toivottavasti tykkäsitte toteutuksesta ja saitte uutta inspiraatiota omiin iltarutiineihin ja -meikkiin 🙂

kuvat: minä / mieheni / Sara Vanninen

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Hirsitalo 2.0 – Kalusteiden suunnittelu ja toteutus videolla
Kaksi erilaista iltaa – yksi kauneusrutiini