Kaksi vaihtoehtoa kylpyhuoneen pohjaratkaisuun

Puhuin täällä taloblogissa toissapäivänä siitä klassisesta tunteesta, joka kohtaa 99% talonrakentajistaa jossain vaiheessa projektia. Lähes kaikille tulee matkan varrella tunne, että olisi pitänyt tehdä jotain toisin. Meitä tämä tunne riepotteli tällä viikolla, kun totesimme, että yläkerran kylpyhuone olisi kannattanut tehdä toisin.

Alkuperäisessä suunnitelmassa ei ollut ollenkaan suihkua, vaan pelkkä amme, sillä ajattelimme alakerran kahden suihkun olevan ihan tarpeeksi kolmehenkisille perheelle. Kävin kuitenkin miettimään, että eikö olisi kivempi, jos yläkerran kylpyhuoneessa olisi myös erillinen suihku, jossa voisi mahdolliset vaahdot yms. huuhtoa helpommin pois. Amme pääsisi myös paremmin oikeuksiinsa, kun sen sijoittaisi ikkunan alle pimeän nurkan sijaan. Eikä sen näin ollen tarvitsisi olla enää wc-istuimen vieressä. Näin kirjoitettuna kuulostaa todella typerältä, edes ajatella sitä ensimmäistä vaihtoehtoa, mutta toisaalta sen muuttaminen tarkoittaisi sitä, että joutuisimme luopumaan kahden altaan kalusteesta sekä kahdesta säilytyslaatikosta. Olisiko se sen arvoista? Minusta olisi.

Tein havainnollistavat kuvat Home by me-ohjelmalla, jotta pystyisin paremmin arvioimaan kannattaisiko suunnitelmia vielä muuttaa. Mitäs te olette mieltä? Olisko uusi “room 6” parempi kuin alkuperäinen “room 7”? (Huomatkaa loogiset numerovalinnat :D)

XOXO
signature

What do you think?

10 Comments
 • Ninni
  March 31, 2018

  Ihan kivoja suunnitelmia molemmat, mutta täytyy myöntää ettei kumpikaan näytä omaan silmään ihan täydelliseltä. Heitän vain vaihtoehtona ja ideana mitä itse tekisin, vaikkei sekään täydellinen varmasti olisi. Itse kuitenkin jättäisin noin pienestä tilasta väliseinät pois. Amme sopisi altaita vastakkaiselle seinälle, jolloin sillä olisi ansaittu tila eikä vaikuttaisi tilaan väkisin ahdetunta. Suihku voisi olla ammeen yhteydessä. Toiselle seinälle wc-pönttö ja allas. Kunhan pohdin ääneen ajatuksiani!

  • Kaisa
   April 1, 2018

   Hyviä pohdintoja, kiitos 🙂 Mun mielestä on tosi jees, että teiltä tulee myös tällaisia kommentteja, joissa kyseenalaistetaan molemmat valinnat! Mä myönnän, että tämän suhteen meidän suunnittelu ei ole mennyt ihan nappiin ja se vähän harmittaa. Nyt tilanne on kuitenkin se, että vesiputket/viemärit yms. on vedetty näille kohdille ja näiden mukaan täytyy elää. Toki ne voisi purkaa ja sijoitella uudestaa, mutta siinä ei olisi järjen häivääkään. Ehdottamasi idea kaatuukin juuri tähän.

   Meidän olisi talon suunnitteluvaiheessa pitänyt huolellisemmin suunnitella tämä kylpyhuone ja mitata tarkasti mitä sinne haluamme ja miten päin. Huonetta olisi ollut varaa suurentaa ainakin 1 neliön verran nykyisestä, jolloin mahdollisuudet tilaratkaisuissa olisivat tuplaantuneet. Pilalla tämä ei toki ole, mutta tiedostan meidän mokan. Tässä tuli todistettua, että vaikka sitä kokee olevansa ihan hyvä suunnittelemaan tiloja ja visuaalista silmää löytyy, niin mikään ammattilainen en näissä hommissa todellakaan ole. Ammatti-ihminen olisi ehkä osannut ajoissa kyseenalaistaa ratkaisumme ja tehdä muutokset ennen kuin oli liian myöhäistä.

   Näillä ehdoilla kuitenkin mennään ja pyrkimys on toteuttaa se paras mahdollinen kylpyhuone mikä vaan näillä rajoituksilla on mahdollista. Vaihtoehtona on toki myös jättää ammeen kokonaan pois, jolloin avaraa tilaa jäisi enemmän. Testaamme tilaratkaisut vielä konkreettisesti tontilla ja teemme sitten päätöksen 🙂

   Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinne!

 • Jonnz
  March 31, 2018

  Ehdottomasti parempi! ? en ole koskaan edes ymmärtänyt double sink- tyyliä.. ei meillä vessassa olla yhtäaikaa ja kun en meikkaakkaan kylppärissä niih.. saati että antaisin jonkun meikata tms samaan aikaan lavuaareilla ? Suihkusta aina hyötyä!

  • Kaisa
   April 1, 2018

   Mä jotenkin tykkään double sink-mallista, mutta mietin juurikin, että kuinka usein niitä OIKEASTI käytetään samaan aikaan. Meillä kuitenkin tulee olemaan alakerrassa erillinen vessa ja sinne olen ajatellut meikit muut sijoittaa, koska todennäköisesti meikkaan siinä vessassa 5min ennen ovesta lähtöä 😀 haha!

 • Sade
  March 31, 2018

  Uusi Room 6, kannatan. Perusteluna näköala ammeesta mutta myös se, että lasten/lapsen tullessa murrosikään suihkulla tulee olemaan paaljon käyttöä 😉

  • Kaisa
   April 1, 2018

   Tätä mä olen paljon miettinyt myös, että olisikohan se ihan järkevää kuitenkin olla kaksi erillistä suihkua talossa. Itse jaoin lapsena/teininä yhden suihkun koko perheen kesken ja välillä tuli kyllä urheilullisessa perheessä kinaa, kuka pääsi treenien jälkeen ekana suihkuun 😀 Hyvä pointti siis! Kiitos 🙂

 • Ciara
  March 31, 2018

  Hm, eikö tuohon room 7:kin vielä saisi suihkun seinäkiinnitteisenä tuonna ammeen yläpuolelle? Suihkutellessa tietysti tulisi sitten seisoa ammeen pohjalla, mutta pieneen lyhyehköön suihkuun ehkä ok kuitenkin?

  • Kaisa
   April 1, 2018

   Saisi toki, mutta mun mielestä suihku&ammeyhdistelmät ovat jotenkin karseita ja ehkä hieman hasardejakin 😀 mielummin luovun toisesta kuin yhdistän ne 🙂

 • Ninni
  April 1, 2018

  Meillä on ollut entisessä asunnossa suihku kylyammeen päällä enkä todellakaan suosittele. Eikä etenkään mies kun joutuu kiipeämään ammeeseen jokakerta kun käy suihkussa. Ammeen joutui myös aina putsaamaan suihkussa käynnin jälkeen. Eli ehdottomasti suihku ja amme erikseen. Luopuisin mielummin kahdesta altaasta.

  • Kaisa
   April 1, 2018

   Juurikin näin olen järkeillyt! Toki sitä voisi luopua ammeesta kokonaan, jolloin voisi pitää kaksi allasta, mutta kun se olisi vaan niin ihana! Eikä se mielestäni olisi sama asia, vaikka rantasaunaan myöhemmin ammeen laittaisikin…

Previous
Kippis pitkälle viikonlopulle