Tuuhea kampaamotukka kihartimella

SI MODA PREGO KIHARRIN 4Yhteistyössä Inbound Finland

Muistatteko, kun jaon teille reilu vuosi sitten tutorialin loiviin laineisiin? Samaa kampausta olen väkertänyt vuosikaudet (se on se ainoa, jonka osaan) ja apuvälineenä siihen on toiminut uskollinen ystäväni, poistokorista aikoinaan löytynyt paksu pyörökiharrin. Tähän saakka en ole muita kihartimia kelpuuttanut, lähinnä liian ohuiden kiharrinosien takia. Kuukausi sitten sain testiin Pregon automaattisen kihartimen (Prego Beauty, PB-2700) ja hieman epäilevin mielin lähdin kokeilemaan, olisiko tästä vastusta vuosikausia ykköskihartimen paikkaa pitäneelle pyörökihartimelle.

Rakkaaseen vanhukseeni verrattuna uudessa automaattisessa kihartimessa oli säätömahdollisuuksia huomattavasti enemmän. Aikaisemmin olin kyennyt säätämään vain lämpötilaa muutaman pykälän verran.
Olin tottunut kieputtamaan hiussuortuvat käsin kihartimen ympärille ja siitä syystä minulla menikin hetki ennen kuin tajusin automaattisen kihartimen idean. Alkuun sen käyttö otti tästä syystä hieman enemmän aikaa kuin mihin olin tottunut, mutta tekniikan opittua se nopeutui selvästi.

SI MODA PREGO KIHARRIN 9Automaattisen kihartimen +/- (vs. manuaalisen)

+ Hyvät ja selkeät säätömahdollisuudet
+ Säätöjen ansiosta mahdollisuus tehdä erilaisia kiharoita (esim. pienemmällä lämmöllä ja lyhyemmällä ajalla syntyy loivempaa kiharaa)
+ Merkkiääni, joka ilmoittaa kun on valmista. Ei tarvitse arvuutella tai pelätä, että tukka kärähtää.
+ Tasaisempi lopputulos, kun kiharrusaika yms. ovat koko ajan samat.
+ Pienempi riski polttomerkitä käsi. Manuaalisesti hiussuortuvia pyöritellessä on käsi välillä osunut kuumaan tikkuun, nyt se vaara on huomattavasti pienempi.
– Tekniikan opettelu ottaa hieman aikaa (ainakin minulta :D)
– Edelliseen viitaten on alkuun hitaampaa hommaa
+/- Pelko hiusten takertumisesta kihartimeen, joka kuitenkin osottautui ihan turhaksi. Oikeaan suuntaan pyörittäessä se ei ilmeisesti ole edes mahdollista ja huomaat kyllä, jos meinaat pyörittää väärään suuntaan.
+/- Kiharrin sopii ehkä parhaiten aavistuksen pidemmille hiuksille, siis yhtä pitkille kuin omani tai siitä pidemmille.

SI MODA PREGO KIHARRIN 1Alunperin olin ajatellut julkaisevani videon kiharrusoperaatiosta, mutta se tyssäsi pieniin teknisiin ongelmiin. Toivottavasti pääsette kuitenkin tämän vaihettaisen kuvaopastuksen avulla perille kuinka kiharat laitteella syntyvät 🙂 Lopputulos on hieman erilainen kuin loivissa laineissa, mutta silti kovasti mieleeni. Tästä tulee enemmän mieleen kampaamon jälkeinen fiilis, jolloin tukka on föönattu kuohkeaksi ja kiharat ovat ilmavat. Föönia tässä ei tosin ole käytetty ollenkaan.

SI MODA PREGO KIHARRIN 3Prego kihartimen lisäksi tässä kampauksessa on käytetty muotoilusuihketta ja kuivashampoota (Biozell). Kampaa (tai harjaa) kiharoiden avaamiseen sekä lakkaa ja hiusöljyä viimeistelyyn (Balmain). Lähtötilanteena pestyt, hiljalleen kuivuneet hiukset, joihin laitoin pesun jälkeen vain selvityssuihketta.

SI MODA PREGO KIHARRIN 0Valitse kihartimesta sopiva lämpötila, kiharrusaika ja pyörimisnopeus. Kiharrus tapahtuu haluamasi suuruisissa osissa (itse suosittelen max. sormen paksuista hiusosiota). Ota ensimmäinen osio käteen ja aseta se silikonisen klipsin alle (n. 10cm tyvestä). Voit halutessasi laittaa loput hiuksista kiinni. Pyöritä kiharrinta haluamaasi suuntaan, pysäytä ja aloita pyörittämään toiseen suuntaan äänimerkin kuultuasi. Hiusosio vapautuu itsestään. Ota uusi osio ja toista tämä, kunnes kaikki hiusosiot on käsitelty.

SI MODA PREGO KIHARRIN 5SI MODA PREGO KIHARRIN 7Anna kiharoiden jäähtyä hetki ja kampaa ne sitten varovasti auki. Suihkauta tyveen hieman kuivashampoota ja möyhi kampaus tuuheaksi käsin. Viimeistele lakalla ja tarpeen mukaan hiusöljyllä (antaa kiiltoa ja silottaa).

SI MODA PREGO KIHARRIN 8Lopputulos näyttää jotakuinkin tältä. Huomattava parannus alun epämääräiseen pörröiseen lookkiin 😀 Kiharat ovat ilmavat, vaikka föönia ei tosiaan käytetty. Se taitaakin olla omalla kohdallani tämän kihartimen suurin plussa, koska kuivan karkeat hiukseni, eivät kestä föönin käyttöä.

 

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Datenight