Katkarapu-Cheviche

Toissa viikon Zalandon tilaisuudesta inspiroituneena päätin loihtia äitienpäiväpöytään Katkarapu-Chevichea. Cheviche on klassikko annos, jota tilaan oikeastaan aina, kun sitä ravinton listalta löytyy. Parhaimmat chevichet on tarjonnut tähän mennessä tämän Zalandon tilaisuuden lisäksi ravintolat Patrona ja Pastor.

Oleellisinta chevichessä on limen mehussa kypsytetty kala tai katkaravut, sipuli, chili ja korianteri. Muut maut voikin sitten itse päättää oman maun mukaan. Tähän reseptiin lisäsin avokadoa, kuten tuolla Zalandon tilaisuudessa oli sekä hieman mangoa tuomaan makeutta. Maistuu muuten aivan sairaan hyvältä niin salaattikäärön sisällä kuin ruissipsinkin päällä!

Katkarapu-Cheviche (alkupalaksi n. 6 hengelle)

1 pussillinen isoja pakastekatkarapuja n.200-300g / 2 sopivan kiinteää avokadoa / 1 punainen chili / 1 valkosipulin kynsi / 1/2 punasipuli / 2 limeä / pieni pala inkivääriä / tuoretta korianteria / ripaus suolaa / (1/2 tuore mango tai säilykemangoa)

Sulata katkaravut. Kaada ylimääräinen vesi pois ja purista päälle 1-2 limen mehu. Laita jääkaappiin maustumaan. Silppua sillä välillä kulhoon punasipuli, chili ja valkosipulin kynsi. Raasta sekaan myös pieni pala inkivääriä. Mausta suolalla ja korianteri silpulla. Halutessasi voit lisätä myös mangoa antamaan makeutta. Sekoita ainekset ja kaada maustuneet katkaravut sekaan. Kuutioi lopuksi avokado ja lisää se varovasti nostellen viimeisenä joukkoon. Itse tein virheen, että lisäsin avokadon ensimmäisenä ja useamman sekoitus kerran jälkeen avokado muussantui aika pahasti = ulkonäkö kärsi. Myös avokadojen kypsyydellä on toki vaikutusta asiaan.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
Previous
Kohti Kroatiaa