Kauan odotettu päivä taikametsässä

*Kaupallinen yhteistyö Viaplay

Joulukuun 25. päivä oli viime vuonnakin erityinen (ja myös paljon odotettu) tässä perheessä. Sen lisäksi siis, että esikoinen täytti 6 vuotta. Vähintään yhtä paljon kuin syntymäpäiviään hän odotti Frozen 2 ensi-iltaa. Hän julisti sukulaisille, eskarikavereille ja myös tuntemattomille kadulla, miten hänen syntymäpäivänään Frozen 2 vihdoin saapuu Suomeen valkokankaalle 😀

Päivä aloitettiin perinteisin syntymäpäivämenoin, sänkyyn tuotiin kakkua ja lahja. Joululasten kohdalla lahjojen uhkaa aina paisua aivan liian suureksi ja siitä syystä olen itse pyrkinyt pitämään lahjat minimissä (ja fiksuina), koska mummot ja muut haluavat kuitenkin tyttöjä muistaa. Jotain erityistä olen kuitenkin tyttöjen syntymäpäivänä halunnut aina keksiä ja tällä kertaa päätin kääriä pakettiin Frozen 2 elokuvasta tutun naamiaisasun, josta tiesin olevan äärettömän paljon iloa. Kun hän vielä tähän päälle sai tädeiltä ja isovanhemmilta liput ensi-iltaan oli täydellinen syntymäpäivä sinetöity. Leffasta kotiin tullessa iski kuitenkin iso suru. Milloin sitä seuraavan kerran näkisi tuon kaikkien aikojen parhaan elokuvan?

Alkuun ajattelin, että tyttö on vietävä uudelleen elokuviin, mutta onneksi suru vaihtui nopeasti jännittäväksi odotukseksi. Viikottain googletimme milloin Frozen 2 olisi katsottavissa kotisohvalta. Lopulta saapui tieto, että toukokuussa koittaisi tuo päivä. Siihen laskettiin viikkoja, päiviä ja varmaan lopulta sekuntejakin. Olin luvannut, että leffan saapuessa mini saisi kutsua ystävänsä kylään ja voisimme järjestää Frozen aiheiset pienet juhlat. Viime viikolla tämä kauan odotettu päivä sitten koitti ja loppujen lopuksi tästä tuli koko päivän kestänyt retki taikametsään.

Päivä aloitettiin tarkistamalla, että olihan se leffa nyt varmasti saapunut Viaplayn valikoimiin joko vuokrattavaksi tai ostettavaksi. Ja olihan se tietysti siellä! Hymy korvissa esikoinen söi aamupalan ja siinä samalla suunniteltiin tulevaa päivä. Ennen leffaa pitäisi vielä käydä kaupassa, loihtia tarjottavat sekä koristella olohuone juhlia varten.

Tyttö oli toivonut pöytään mutakakkua ja se toive täytettiin. Kakku sai päälleen koristeeksi leffasta tutut hahmot sekä väreihin sopivat pursotukset. Kuopuksen päiväuniajan käytimme askarteluhommiin. Väkersimme telkkarin taakse paperisen taikametsän, jossa taianomainen tuuli tuiversi samaan tapaan kuin leffassa. Esikoinen leikkasi innoissaan ystävänsä kanssa lehtiä ja he auttoivat myös maalaamaan koivupuut valmiiksi.

Kun koristeet oli saatu valmiiksi ja loputkin juhlavieraat saapuneet paikalle, aloitettiin tilaisuus nauttimalla mutakakkua ja muita pöydän antimia. Sen jälkeen siirryttiin pienen leikkihetken jälkeen television ääreen ja napsautettiin Viaplay päälle. Päätimme suoraan ostaa leffan, sillä ennakoin tälle elokuvalle kertyvän huomattavasti enemmän katselukertoja kuin vain tämän yhden. Isommat tytöt istahtivat vieretysten sohvalle innosta hihkuen ja leffa laitettiin pyörimään.

Elokuvasta nauttimassa oli myös meidän kuopus, joka kylläkin keskittyi enemmän omien herkkujensa napsimiseen, päällä seisomiseen, ilmapalloilla leikkimiseen ja tanssimiseen. Kukin tyylillään vai mitä! Myös siskoni poika ja esikoisen kaverin pikkuveli tulivat päiväleffaan mukaan. Tällä pikkutiimillä olemme nyt rajoitusten hieman höllennettyä tavanneet ja leikkineet yhdessä. Lapsista on seuraa toisilleen ja me aikuisetkin saamme juttuseuraa. Kaikki olivat superinnoissaan näistä pikku kekkereistä.

Rauhalliseksi tätä leffakokemusta ei kyllä voi luonnehtia, sillä kun koko jengi on koossa, niin talossa riittää ääntä ja vauhtia. Lapset onneksi leikkivät hienosti keskenään, mutta välillä isommilla tytöillä ihan omat jutut ja leikit. Ihmekös tuo, kun ikäeroa pienempiin on useampi vuosi. Nämä ystävykset ovat tunteneet toisensa syntymästä lähtien ja siitä asti leikit rullanneet kuin unelma. Emme koskaan sanelleet tai edes toivoneet ääneen ystäväni kanssa, että myös lapsistamme tulisi parhaita ystäviä, mutta kyllä tämä nyt kieltämättä näyttää siltä, että tämä parivaljakko on erottamaton. Heillä on keskenään aivan omanlaisensa leikit, jollaisia muiden lasten kanssa harvoin syntyy, vaikka iso kasa kavereita molemmilta löytyy. Olisipa ihanaa, jos he malttaisivat pitää tästä ystävydeestä kiinni läpi elämän.

Illan päätteeksi television ääressä oli enää tämä parivaljakko, kun muu porukka oli jo lähtenyt iltapuuhille ja nukkumaan. Tytöt katsoivat leffan vieretysten loppuun ja yhdessä hihitellen hipsivät vierekkäin nukkumaan. Yökyläilyyn oli hyvä päättää tämä ainutlaatuinen päivä.

Tällaiselta tosiaan näytti meidän kotisohvan Frozen 2 ensi-ilta. Sen jälkeen (kuten ennustinkin) leffaa on sahattu edes takaisin jo useamman kerran, joten tuo Viaplayn ostomahdollisuus oli meille kyllä oikea valinta. Jos leffan haluaa katsoa vain esimerkiksi kerran, niin vuokraus on siinä kohtaa ehkä kätevämpi 🙂 Viaplaysta löytyy toki myös monia muita hyviä, normaaliin katselupakettiin kuuluvia leffoja koko perheelle. Me tykkäsimme esikoisen kanssa kovasti mm. Aladdinista, joka on siis se näytelty versio. Tosin se sopii ehkä vähän isompien lasten kanssa katsottavaksi, mutta perheen pienimmät voi hyvin ottaa mukaan vaikka Madagasgar- tai Itse ilkimys-maratoniin. Huippuhauskoja leffoja nekin!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Miten taaperoarki sujuu?
Kauan odotettu päivä taikametsässä