Kauneimmat kupit ja uunijäätelökakku

si-moda-uunijaatelokakku-2*Yhteistyössä Kungsörnen

Ei epäilystäkään etteivätkö nämä olisi kauneimmat kupit mitkä omistan, varmasti myös kauneimmat astiani kaiken kaikkiaan. Niillä on myös suuri tunnearvo, sillä ne ovat mummoni vanhat. Intohimoni kultaisia esineitä, koruja ja vaatteita kohtaan on periytynyt aivan takuuvarmasti sieltä. Äitini nimittäin on enemmän hopeaihmisiä.

Mutta kupeista kakkuun. Tämä postaus on jatkoa kesällä aloitetulle minisarjalle, jossa tarkoituksenani on tutustua Kungsörneniin ja tarkemmin sanottuna heidän gluteenittomiin tuotteisiin. Ensimmäisessä postauksessa kerroin enemmän omasta suhteestani gluteenittomiin tuotteisiin tai lähinnä sen suhteen olemattomuudesta. Koska meillä ei tosiaan ole koskaan perhepiirissä ollut pakottavaa tarvetta suosia gluteenittomia tuotteita, olen aina hieman paniikissa, jos joku kylään tuleva vieras ilmoittaa olevansa gluteeniton. Myönnän googlettaneeni tätäkin postausta valmistellessa mitä se gluteeniton taas oikein käsittikään.

Tässä toisessa postauksessa keskityin kehittelemään uudenlaista reseptin Kungsörnen tuotteesta, joten mennään pitemmittä puheitta päivän herkkuun. Se on tällä kertaa uunijäätelökakku. Ilmeisesti minulle ei riittänyt kokemattomuus gluteenittomista tuotteista vaan haluisin kokeilla reseptissä myös jotain sellaista, jota en ollut koskaan aikaisemmin leiponut.

Uunijäätelö jaksaa hämmentää aina yhtä paljon. Siis miksi se jäätelö ei sula? Kysymys, johon törmää väistämättä aina uunijäätelöstä puhuttaessa. Salaisuus piilee päälle tulevassa marengissa ja kakkupohjassa. Niissä on paljon pieniä ilmakuplia ja sen takia ne eristävät lämpöä tehokkaasti (*Wikipedia). Jäätelö ei ehdi sulaa pikaisella uunivisiitillä, kahvipöydässä seisoessa kylläkin. Oman minttuisen jäätelökakkuni reseptin löydätte alta.

si-moda-uunijaatelokakku-4si-moda-uunijaatelokakku-0si-moda-uunijaatelokakku-3si-moda-uunijaatelokakku-1

Minttuinen uunijäätelökakku (gluteeniton)

Pohja:

1 pkt Kungsörnen suklaakakkuaineksia / 1 dl öljyä / 2 dl vettä

Täyte ja päällinen:

1 pkt minttusuklaajäätelöä / 4 valkuaista (isoja munia) /  1 dl sokeria / 1tl sitruunamehua / mintunlehtiä koristeluun

Valmista suklaakakkutaikina paketin ohjeen mukaisesti. Jäätelökakkua varten tarvitaan jäätelönmuotoinen (suorakaide) kakkupohja ja sitä varten voit muotoilla väliaikaisen kakkuvuoan foliosta. Tai voit käyttää omaa vuokaasi ja muotoilla paistetusta pohjasta sopivan palan veitsellä, kuten minä tein. Anna pohjan jäähtyä täysin, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

Lämmitä uuni 250°C. Valmista marenkipäällinen vatkaamalla valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu kiiltäväksi vaahdoksi kulhossa. Ota sitten jäätelö pakastimesta ja aseta se pohjan päälle. Levitä marenki huolellisesti jäätelön ja pohjan päälle. Paista uunissa 3-5 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä. (Itselläni oli ehkä puoli minuuttia liikaa ja väri on siksi melko tumma. Ei siis kannata poistua uunin luota hetkeksikään :D)

Vinkki! Paista pohja edellisenä päivänä, niin kakun tekoon kuluu ennen tarjoilua vain 15 minuuttia. Voit myös vaihtaa jäätelön makua esimerkiksi vaniljaan ja lisätä mansikkaviipaleita jäätelön ja pohjan väliin.

 

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Monaco in 12 hours