Kaunista lasista – Lasivuorimaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*Yhteistyössä Lasivuorimaa

Esittelin teille toissapäivänä upean lasikaiteemme (täällä). Kaide tosiaan toteutettiin yhteistyössä Ikkunatehdas Lasivuorimaan kanssa, josta ajattelin nyt kertoa teille muutaman sanan. Olen tässä asuntoa remontoidessa ja sisustaessa kiinnostunut yhä enemmän talo- ja kotiprojekteista ja sitä kautta tutustunut eri valmistajiin. Joskus meilläkin on haaveissa rakentaa (rakennuttaa) oma talo, mutta se on sitten kokonaan toinen tarina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnitellessani yläkertaan tulevaa kaidetta mieleeni tuli samantien kotkalainen yritys Lasivuorimaa, jolta oma isäni ja varmasti isoisänikin ovat aikoinaan tilanneet useita erilaisia tuotteita. Yritys on valmistanut erilaisia ikkunoita ja laseja jo yli 60 vuoden ajan! Oli luontevaa kysyä heiltä ensimmäisenä ideoita yläkerran kaiteen toteuttamiseen. Lasikaiteiden lisäksi Lasivuorimaa valmistaa lukuisia muita tuotteita.

Heidän päätuotteitaan ovat erilaiset puusta ja alumiinista valmistetut ikkunat ja ovet. Heiltä voi näiden lisäksi tilata lasiterasseja ja -seiniä sekä parvekelaseja. Itse olen aikoinaan päässyt hieman huomaamattani nauttimaan ja ihastelemaan heidän tuotoksiaan. Nimittäin Lasivuorimaan yksi erikoisosaaminen on perinneikkunoiden valmistus ja mm. Kotkan Lyseon lukion ikkunat ovat heiltä peräisin. Itse olen tosiaan käynyt kyseistä lukiota ja täytyy näin jälkikäteen todeta rakennuksen olevan hyvinkin vaikuttava ja kaunis ikkunoineen päivineen.

Perinneikkunoilla tarkoitetaan perinteisiä puuikkunoita ja -ovia, joissa pystytään samanaikaisesti säilyttämään rakennusten vanha henki ja käyttämään nykyaikaista lasiteknologiaa. Näitä voidaan käyttää hyvinkin vaativiin historiallisesti arvokkaisiin rakennuksiin tai ihan vaikka omakotitaloon, johon toivotaan perinteistä rakennustyyliä. Perinneikkunat valmistetaan aina mittatilaustyönä ja niiden muodot, koot, värit yms. ovat vapaasti valittavissa niin, että ne sopivat rakennuksen arkkitehtuuriin. Tämä vinkkinä mm. niille, jotka haaveilevat hieman erikoisemmista ikkunoista omaan taloprojektiinsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille ei tähän asuntoon ole enää tarvetta hankkia lisää ikkunoita tai laseja, mutta pidän Lasivuorimaan varmasti mielessäni, jos seuraava kotiprojekti tulee joskus eteen. Palvelu heidän puolelta oli nimittäin moitteetonta. Työmies kävi etukäteen katsomassa tilan, johon kaide tulee ja asennus hoidettiin muutamassa tunnissa, eikä minun ja tytön tarvinut edes poistua siksi ajaksi kotoa. Lasivuorimaan tuotteisiin ja palveluihin voi tutustua täällä.

Kuvituksena otoksia entisestä koulustani, Kotkan Lyseon lukiosta.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
X-mas edition